*İktidarın önemli icraatlarından biri de birçok İl’e kazandırdığı ‘Hava Limanı’ndan İstanbul ve Ankara’ya direkt uçuşların yanı sıra İzmir, Antalya ve Bursa gibi şehirlere direkt uçuşların yapılmasıdır...

*Batman Hava limanı 1958 yılından beri uçuş seferlerinin yapıldığı bir şehir. Ayda ortalama 50 bin yolcunun seyahat ettiği Batman Hava limanında nedense son 2 yılda İzmir ile Antalya’ya direkt seferler yapılmıyor…

İZMİR-ANTALYA DİREKT UÇUŞLAR BEKLENİLİYOR

Kim ne derse desin, iktidarın icraatlarından biri de hava seyahati için birçok İl’e kazandırdığı ‘Hava Limanları’ndan büyük şehirlere yapılan direkt uçak seferleridir.

Şırnak-Cizre, Hakkari-Yüksekova ve Muş’taki hava limanlarından bile İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlere direkt uçak seferlerinin yapıldığı bir dönemde, Batman hava limanından sadece Ankara ile İstanbul’a direkt uçuşlar oluyor.

Batman Hava limanından direkt seferlerin yapıldığı ‘İstanbul ve Ankara’ya doluluk oranı yüzde  90’ların üzerinde.

İki yıl öncesine kadar Batman Hava limanından İzmir’e haftada 3 gün yapılan seferlerde de doluluk oranı yüzde 90’lardaydı.

Batmanlıların ihtiyaç duyduğu bu seferler; sahipsizlikten bir süredir yapılamıyor.

İzmir kadar Batman’ın Antalya’ya da direkt seferlere ihtiyacı var.

DİYARBAKIR, BATMAN LİMANINI ENGELLİYOR

Batman’a birçok alanda haksızlık yapan Diyarbakır, hava yolculuğunda da en güzel seferlerini kendine bağlamış.

İzmir seferlerinin uygun seferlerini Diyarbakır’a aldıran komşu İl’in lobisi, Antalya seferlerinin de Batman’a vermesini engelliyor.

Batman’ın hava yolculuğunda çilesi yıllardır devam ediyor.

Oysa, Batman Hava limanı 1958 yılından beri seferlere açık.

Bölgenin güvenli limanlarından biri Batman, bir türlü arzu ettiği seferlere kavuşmadı.

Batman, 700 bin nüfusuyla bölgenin büyük şehirlerinden.

Bu şehrin artık İzmir’e de Antalya’ya de direkt seferlere gereksinimi var.

Hava yolculuğunda yerinde sayan Batman limanından sadece büyük şehirlere değil, haftada bir Erbil seferlerine de ihtiyacı var.

Maalesef bu seferi de daha önce Diyarbakır kapmıştı.

GÖZLER, MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDA

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, iş dünyasının talebini yerine getirmek için önce hava yolculuğunda sefer sayısının artırılması için çaba göstereceğini dile getirmişti.

Dün de Vali Ekrem Canalp’ın aralarında bulunduğu Batman’ın bazı Belediye Başkanlarıyla birlikte Bakanları ziyaret eden Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, bu şehrin çözüm bekleyen bir dizi sorunlarını da artık üst düzey yetkililere anlatacak.

İktidar Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun, hava yolculuğunda sefer sayısının artırılması meselesi başta olmak üzere şehrin diğer sorunlarının çözümü konusunda üzerine düşeni yapacağından birçok kesim umutlu.

Batmanlı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in olduğu bu süreçte, iktidar temsilcilerinin bu fırsatı iyi değerlendireceğine inanıyorum.

Sağlıkla kalın…