**İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda önemli verileri açıkladı. Pamukçu, geçen yıl Batman’da 20 bin kadına meme kanseri taraması yapıldığını söyledi.

“ERKEN TANI, HAYAT KURTARIR”
4 Şubat Dünya Kanser Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, erken tanının önemine dikkat çekti. Pamukçu, şöyle devam etti: “Kansere karşı açılan savaşta tüm dünyayı bir araya getirmekte ve dünyaya mesaj vermektedir. Dünya Kanser Günü her yıl farkındalığı artırarak, hastalık hakkında eğitim vererek önlenebilir milyonlarca kaybın önüne geçmeyi hedeflemektedir. Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. 2018 yılında ilimizdeki hedef yaş grubundaki 20 bin kadının meme kanseri taraması, 9 bin kadının Rahim ağzı kanseri taraması ve 50 bin vatandaşın Kolon kanseri taraması yapılarak erken evrede tespit edilenlerin tedavileri Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanemizde gerçekleştirilmiştir.”

“TARAMALAR ÜCRETSİZ”
Pamukçu, şöyle devam etti: “İlimizde 2018 yılında erken evrede tespit edilen 150’nin üzerinde Rahim Ağzı Kanserinin tedavileri gerçekleştirilerek önemli bir çalışma gerçekleştirildi. İlimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halkımıza yönelik kanser taramaları (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmaktadır. 30-69 yaş tüm vatandaşlarımızı KETEM'e ve Aile Hekimliklerine kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim