** 69 Yaşındaki Hacire Bingöl, 15 yıldır sürekli kusuyordu. Uzun yıllar teşhis konulamayan hasta kesin teşhisle sağlığına kavuştu. Hacire Bingöl; “Yıllardır kusuyordum. Gitmediğim hastane kalmamıştı. Hastalığıma teşhis konulmasıyla çilem sona erdi” dedi.

“GÜNDE 10-15 KEZ KUSUYORDUM”
Sürekli kusma rahatsızlığı olan ve birçok hastanenin yanı sıra üniversite hastanelerinde de derdine çare bulamayan Hacire Bingöl, Medical Park Batman Hastanesinde tedavi edildi. Yaklaşık 15 yıldır süren hastalığı nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığını belirten 70 yaşındaki Hacire Bingöl: “Günde 10-15 kere kusuyordum ve bütün gün bulantılarım devam ediyordu. Hiçbir yere gidemiyor, hayatımı normal olarak sürdüremiyordum. Batman’da ve büyük şehirlerde birçok özel hastaneye gittim hatta üniversite hastanelerine bile gittim. Hiçbir doktor rahatsızlığımı tedavi edemedi. Son olarak Batman Medical Park Hastanesi’ne geldim burada Tufan bey rahatsızlığımın nedenini buldu ve 15 gün içinde sağlığıma kavuştum. Uz. Dr. Tufan Aruk’ a ve Medical Park Hastanesine teşekkür ediyorum” dedi.

“KUSMA NEDENİ BEYİNDEKİ HASARDAN”
Tedaviyle ilgili bilgiler veren uzman doktor Tufan Aruk ise şunları söyledi; “Hasta bize başvurduğunda tekerlekli sandalyede elinde plastik bir leğen olup, muayene sırasında da bile kusmaya devam ediyordu. Aşırı kusmaya bağlı kilo kaybı, yutma güçlüğü, baş dönmesi, terleme, solukluk, uykusuzluk şikayetleri mevcuttu. Kapsamlı muayene ve tetkikler sonunda hastanın beyninde medulla oblangata düzeyinde bulunan kusma merkezinin hasara uğradığı ve sürekli kusma uyarıları gönderdiği tespit edildi. Vücutta aşırı sıvı, potasyum, sodyum kaybı ve buna bağlı tansiyon düşüklüğü mevcuttu. Hastanın önceki tüm ilaçları kesilerek hasarlı kusma merkezini baskılayan tek bir ilaç başlandı. Elektrolit ve sıvı desteği ile genel durumu düzelen hastanın bulantı ve kusma şikayetleri düzelince tek bir ilaç reçete edilerek taburcu edildi. 15 gün sonra kontrol için gelen hastanın genel tıbbi durumu tamamen düzeldi.” 

Editör: TE Bilişim