Bu kentin güzel bir geleceği, toplumun aydınlık yarınları için hepimize önemli görevler düşüyor.

Herkes ama herkes, bilinç düzeylerine ve imkanlarına göre Batman'ın güzel yarınları için katkı sunmalıdır...

Örnek vermem gerekirse, bir aile eğer etrafa çöplerini atmıyor, suyu hoyratça kullanmıyor ve kapılarının önünü temiz tutuyorsa, bu bile kentin güzel geleceğine önemli bir katkıdır diye düşünüyorum.

Evet, hepimize görevler düşüyor, sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz şarttır.

Ancak en önemli görev; kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerine düşüyor...

Kamuya hizmet için sorumluluk almış, mukabilinde ücret alan resmi kurum ve kuruluş yöneticilerinin duyarlılığı çok çok önemlidir.

Bu kentin güzel bir geleceği için hem yetkileri, hem de olanakları, güçleri vardır...

Kısaca ifade ettiğim nedenlerden dolayı kamu kurum ve kuruluş üst yöneticilerinden beklentilerimiz olacaktır...

**

**

Bu duygu ve düşüncelerle geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürümüz Sayın Hakan Pamukçu'yu ziyaret ettik.

Bu kentin güzel bir geleceği ve aydınlık yarınları için gönüllülük temelinde yıllardır mücadele veren bir sivil toplum örgütünün temsilcileri statüsüyle Dr. Pamukçu'yu ziyaret ederken, kendisinden beklentilerimizi de net şekilde yüzüne söyledik.

Sayın Osman Sünger'i de, İl Sağlık Müdürü olarak atandığında ziyaret etmiş, toplum adına talep ile beklentilerimizi ifade etmiştik.

Sayın Pamukçu'yla, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olduğu süreçte tanışmıştım. Valilik bünyesindeki bazı kurullarda birlikte çalışma imkanım olmuştu. Kendisine ilettiğim tüm sorunlar konusundaki duyarlılığını o dönemlerde de takdir etmiştim.

Sağlık Müdürlüğü makamında çok önemli hizmetlere imza atabilir. Kendilerine Batman Madde Bağımlılığıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu, İl Hıfzıssıhha Kurulunu aktif hale getirmesini ve duyarlı STK'lardan destek almasını önerdik. Ayrıca kentimizi ilgilendiren çok önemli ve hayati bazı sorunlar hakkında bilgi verdik.

Sağlık alanındaki sorunlarımız için yaptığım önceki değerlendirmeyi Sayın Pamukçu'nun da dikkate almasını öneriyorum.

TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞI!..

Halk sağlığı konusu hiçbir zaman ihmale gelmez.

Basit bir ihmal toplum sağlığını tehlikeye düşürür…

Batman’da Suriyeli ve diğer sığınmacılarla birlikte yaklaşık 500 bin insan yaşıyor. Bu insanlara normal sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için ulaştırılan kamu hizmetleri bütçesi tahminlerimizin üzerinde.

Batman’da ikamet eden yerli ve yabancı herkesin sağlığı konusunda ilgili kurum ve kuruluşların büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerekiyor. En büyük sorumluluk elbette ki kamu kurumlarına aittir.

Ancak bu konuda bazı sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile basın mensuplarına, özellikle de köşe yazarlarına da büyük bir sorumluluk düşüyor…

Basın, halk ve çevre sağlığını tehdit eden sorunlar varsa yerinde tespit edecek, kamuoyunun gündemine taşıyacak.

STK’lar toplumun sağlığı için kamuoyu oluşturacak. Köşe yazarları ise sorumluluk bilinciyle yapıcı ve yol gösterici yazılar yazacak, yapıcı eleştirilerden kaçınmayacaklar…

**

**

Toplum ve çevre sağlığına duyarlı olacağız ki, kentimizde ciddi sorunlar yaşanmasın.

Sorunların çözümüne katkı sunma gibi önemli bir görevden söz ediyorum…

Bakınız, tükettiğimiz temel gıdalardan, içme suyundan, soluduğumuz oksijene, yani temiz havaya kadar her konuda risk altında yaşıyoruz…

Nasıl bir risk demeyiniz, az çok herkesçe biliniyor…

Havamız hala kirli…

Su kaynaklarımız, içme suyumuz risk altında…

Çevremiz kirli…

Doğamız tehdit altında…

Bu kentin öyle önemli sorunları vardır ki, ancak hepimizin el birliği ve güç birliği ile aşılabilir. Sadece resmi kurumlardan sorunların çözümünü bekleme yanlışlığına düşmemeliyiz…

Evet, güç birliğine ihtiyacımız var. İl yöneticileri kendi alanlarına düşen kurullara işlerlik sağlamalı, kentimizin daha güzel yarınları için duyarlı olmalıdırlar.

Sayın Pamukçu'ya çok önemli sorunlarımız hakkında bilgiler verdik. İçme suyumuzdaki fenol değerinin takibinden, kanserojen etkili asbestli su borularına, açıkta akan lağım sularına, hatta takipçisi olduğumuz tıbbi atıkların bertarafına kadar her konudaki duyarlılığımızı ifade ettik. Hayırlı her çalışmasını desteklemeyi görev bileceğiz. Dilerim beklentilerimize yanıt olur.

Bir Yazar olarak yapıcı ve yol gösterici eleştirilerden kaçınmayacağım gibi, üzerime düşen ne görev varsa sorumluluk bilinciyle inşallah yerine getirmeye de gayret göstereceğim. Sağlıkla kalınız.