** Petrol şehrinin, Araştırma Hastanesine ve yeni bir hastaneye daha kavuşmasını istiyoruz. Neden hastaneler şehri Elazığ, 1050 yataklı şehir hastanesine kavuşurken, Batman’ın 400 yataklı hastanesi geciksin?

** Bu şehrin hastaları, sağlık aramak için başka şehirlere gitmesin. Kendi şehirlerindeki hastanelerde ‘sağlık bulsun’ istiyoruz…

HASTANELER YETERLİ OLSUN
‘Kara altın’dan adını alan petrol şehrinin bu zenginliğiyle adını her alana yansıtmasını istiyoruz.
1955 Yılında Beldelikten, 1957’de ilçeye, 1990’da da ‘il’ olan bu şehrin yakında ‘büyük şehir’ statüsüne kavuşması işten bile değil… Yeter ki bu şehirde beklenilen, arzu edilen yatırımlar gerçekleşsin.

27 Yıllık bir süreçte ‘Çe’yi atmakla ‘İl’le buluşan Batman, ‘büyükşehir’ döneminde de bu sancıları çeksin istemiyoruz…

Diyarbakır’a komşu olan ve adını ‘hastaneler şehri’ olarak duyuran Elazığ’a 1050 yatak kapasiteli şehir hastanesi tarihi Harput kalesi dibinde yapılıyorsa; neden kent merkezi o şehirden daha büyük olan petrol şehri Batman’da olmasın?

400 Yatak kapasiteli hastane yatırımı onaylandığı ve 80 dönümlük arazinin hazır olduğu bu yatırımın ihalesinin gerçekleşmesi an meselesi.

Bu şehrin hastalarına şifa dağıtacak hastane temelinin atılması, Batmanlıları bir nebze olsun rahatlatacak.

Evet, bu şehrin hastaları sağlık aramak için başka şehirlere gitmesin. Kendi şehirlerindeki hastanelerde sağlık bulsun, hastanelerimiz yatak ve doktor sayısı bakımından yeterli olsun istiyoruz…

BU ŞEHRİN ARAŞTIRMA HASTANESİ
VE TIP FAKÜLTESİNE DE İHTİYACI VAR
Evet, bu şehrin bir çok eksiği var…
Bunlardan biri de Eğitim ve Araştırma Hastanesi…
Bakın yanı başımızdaki Elazığ ve Diyarbakır’a…
Bu şehirler habire sağlık yatırımlarına yenilerini katıyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir ve Kayapınar yerleşim birimlerinin ortasına toplam 750 yatak kapasiteli yeni Şehir hastanesinin binası yükseliyor.

Komşu il Diyarbakır’da; sağlık yatırımlarında Elazığ’dan aşağı kalır yanı yok.

Evet, yanı başımızdaki illerde sağlık yatırımları birer birer gerçekleşiyor ama nedense bu şehrin 400 yatak kapasiteli hastane yatırımı geciktikçe gecikiyor.
Bu yatırımın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

YENİ KÜTÜPHANE…
Bu şehrin gençleri, zamanlarını kahve köşelerinde değil, kütüphanelerde ve kültürel etkinliklerde geçirsinler istiyoruz…

Bu şehrin gençleri, okuyup adam olduklarında şehirlerine geri dönsünler, şehirlerine hizmet etme imkanı bulsunlar ve bunun gururunu yaşasınlar.

İşte okuyan gençleri sevindirecek bir haber…
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün okuma salonları artık ihtiyaca cevap vermiyor.

Gençler kafe ve diğer salon-zemin katlarda çalışıyor.

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Halk Kütüphanesine modern bir bina kazandırmak için 3 Milyon liralık ödeneği sağladı.

Eski Kültür Müdürlüğü binası yerinde yapılacak 4 katlı kütüphane binası, kitap figüründe olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 5 bin metrekarelik alana yapılacak binanın ihalesini önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

Petrol şehrine yakışır bu kütüphane binası, gençlerin okuma mekanı olacak.

Ödeneği hazır olan bu yatırım, belki de diğer yatırımların habercisi olacak…