* ‘Beşiri ovası’ diye bilinen Reşkotan bölgesinde tanınan Karabulut ailesi, son yerel seçimde 3 Başkan çıkardı. Beşiri ilçesi ile İkiköprü ve Bekirhan beldelerinde ‘Karabulut’ soy isimli 3 Belediye Başkanı yakın akraba…

*Reşkotan bölgesi, bu üç Başkan’ın başarısını konuşuyor. Reşkotanlılar, son yıllarda yakaladıkları başarılı seçimi konuşuyor. Saadet Partisi’nden seçilen Belediye Başkanı Sait Karabulut, seçmenlere teşekkür ettiği mesajda altını çizdiği önemli bir ayrıntı var: “Ben değil, Beşiri halkı seçildi...”

KARABULUT’LU BAŞKANLAR
31 Mart 2019 yerel seçimlerin üzerinden neredeyse bir hafta geçecek.

Bazı Belediye Başkanları mazbatalarını aldı. Bazıları da önümüzdeki haftanın ilk mesai gününde mazbatalarına kavuşacak.

Aslında Batman’ın genelinde yerel seçimde sürpriz olmadı. Seçimin sürprizi ‘Beşiri ovası’ diye bilinen ‘Reşkotan’ bölgesinde yakın akraba olan 3 Belediye Başkanının seçilmesiydi…

Beşiri ilçesinde kıran kırana bir seçim geride kaldı.

33 Oy farkla seçimi kazanan Sait Karabulut, Saadet Partisi’ne Batman’dan ‘İlçe’ Belediyesini kazandıran tek Başkan oldu. Bir de Gercüş’ün Kayapınar beldesinde Saadet, Belediye Başkanı çıkardı.

Beşiri ilçe merkezi toplam 5738 seçmene sahip.

Son yerel seçimde sandıkta çıkan oylar dikkat çekici.

SP’li Karabulut, Beşiri’de aldığı 2065 oyla Belediye Başkanlığını kazanıyor. Yakın takipçisi AK Parti’nin aldığı oy sayısı ise 2032… Bir dönemler Belediye kazanan HDP’nin Beşiri’de aldığı oy ise 803.

Saadet Partisi, İl Barajı’na takıldığı için seçimi kazandığı halde Beşiri’den İl Genel Meclis üyeliğini çıkaramıyor. Beşiri’nin 3 İl Genel Meclisi’nden 2’si AK Parti’nin, 1’i ise HDP’nin oldu.

SP’NİN TEK İLÇE BELEDİYESİ BEŞİRİ
Batman il genelinde Saadet Partisinin ilçeler arasında oyunu arttırdığı tek ilçe Beşiri oldu.
Oysa bir önceki seçimde Saadet, Batman’da bir ilçe ile iki belde de seçimi kazanmıştı.
Batman’a en yakın ilçe olan Beşiri’de Sait Karabulut’un seçim kampanyasında yaydığı olumlu havanın rolü büyüktü.
Merhum Ahmet Karabulut, Reşkotan aşiret lideriydi. Merhum babasından sonra Sait Karabulut, ikinci kez Beşiri Belediye Başkanlığına seçilmeyi başardı.
Yine Reşkotan bölgesindeki Beşiri’nin İkiköprü Belde Belediyesi’ni de kazanan politikacı önceki seçimde olduğu gibi Osman Karabulut oldu.
Kuşkusuz Karabulut’ların, Reşkotan bölgesinde ağırlıkları var.
En yakın rakibi AK Partili Yakup Kıyanç’a 90 oy fark atan Osman Karabulut da HDP’den İkiköprü beldesinde  ikinci kez Başkan seçildi.
Reşkotan bölgesinde hemen her dönemde ciddi oy ağırlığı olan Karabulut ailesinin ağırlığını görmek lazım.

BEKİRHAN’A EN GENÇ BAŞKAN…
Kozluk’un Bekirhan Beldesinde de Batman’ın ilçe ve beldeleri arasında ‘En genç başkan’ unvanını elinde bulunduran Fırat Karabulut, eski Başkan Zeki Demir’i 120 oy farkıyla geçti. Şimdilerde Reşkotan bölgesi, akraba olan ve aynı soyadı taşıyan 3 Belediye Başkanı’nın başarısını konuşuyor.

Reşkotan bölgesinin yeni Belediye Başkanları Sait Karabulut, Osman Karabulut ve Fırat Karabulut, henüz mazbatalarını almadı. Ama onlar, tebrikleri ofisleri ile seçim lokallerinde kabul ediyor.

Reşkotan bölgesindeki Başkanlar ile Batman’ın tüm belediye başkanlarını kutluyor ve başarılar diliyoruz.
5 Yıllık görev süreleri içinde inşallah Batman’a, ilçe ve beldelerine hayırlı hizmetleri olur.
Bu seçimde Reşkotan bölgesindeki Karabulut ailesi şunu gösterdiler;
5 Yıl hiç durmadan halkın arasında olup seçime hazırlanırsan, seçimi de kazanabiliyorsun.
Seçimde başarı elde edemeyen adayların 5 yıl sonrasıyla ilgili hedefleri varsa; Reşkotan bölgesindeki Başkanları kendilerine örnek alıp, bugünden 5 yıllık bir çalışma planı hazırlayabilirler…