31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi partilerde hareket artıyor. Ak Parti’de aday başvuruları cuma günü son bulacak. CHP ise Batman ve ilçelerinde adaylarını açıkladı. HDP ise başvuru sürecini önümüzdeki günlerde başlatacak.

CHP’NİN BATMAN ADAYI ERDEM
CHP’nin Batman Belediye Başkan adayı belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Belediye Başkan adayları arasında Batman da yer aldı. Aday adaylığı başvurusunda bulunan 7 aday arasında aslen Kozluk-Mışritalı Enver Erdem, CHP’nin Batman Belediye Başkan adayı oldu. Bir süre önce Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Erdem: “Daha önce partinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldik. Bu görevin bana verilmesiyle yakın tarihte projelerimi kamuoyuna duyuracağım” dedi. Öte yandan CHP’nin ilçe belediye başkan adayları da belirlendi. Gercüş’te Hamdiye Öner, Hasankeyf’te Orhan Cihan ve Beşiri’de Genco Özer, Kozluk’ta Savaş Durmaz, Sason’da da Adnan Yaşar Belediye Başkan adayı oldu.

BATMAN ADAYLIĞI İÇİN İKİNCİ BAŞVURU
Belediye Başkan aday adaylığı başvurularının sürdüğü Ak Parti’de Batman Belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan ikinci isim Yusuf Özdemir oldu. Kalabalık bir toplulukla İl Başkanlığına başvuru dosyasını teslim eden Özdemir: “Halkımıza belediyecilikte hizmet etmek, devletimizin imkanlarıyla Batman’ı daha da güzelleştirmek ve Batman’ın daha fazla hizmet görmesi açısından çevremizin de telkinleriyle AK Parti Batman Belediye Başkanlığı aday adayı olduk. Hayırlara vesile olsun” dedi. Öte yandan HDP il teşkilatında ise aday adaylığı başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak. Ak Parti teşkilatında başvuru süresi ise Cuma günü son bulacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim