**24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala HDP Batman Milletvekili adayları, gazetecilerle iftarda bir araya gelerek hedeflerini açıkladı. Toplantıda konuşan HDP Milletvekili adayı Dr. Necdet İpekyüz: “24 Haziran’dan sonra Türkiye, yeni bir sürece girecek ve HDP bu yeni sürecin anahtarı ve umududur” dedi.

“HALKIMIZ 5-0 DİYOR”
HDP Batman Milletvekili adayları Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Rüştü Tiryaki, Şükrü Baytar ve HDP-DBP il yöneticileri Hasankeyf Otel’de gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Milletvekili ve 3. Sıra adayı Ayşe Acar Başaran: “Çok önemli ve çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu seçimle ülkenin sisteminin tamamen değişme ihtimali var. Bu bir erken seçim değil, bir panik seçimi olarak değerlendirdik. Tüm zorluklara ve sıkışık zamana rağmen bizim açımızdan verimli bir çalışma geçti. Çünkü insanlar AKP-MHP ittifakının ülkeye nasıl sonuçlar doğurabileceğini çok net görüyor. Önümüzdeki süreçte aslında biz bunu oylayacağız. Bu üç yıllık pratiğe ‘evet mi’ yoksa tamamen değiştirebileceğimizi, yeni bir hayatı kurabileceğimize mi karar vereceğiz? Bu ikilem arasında derin çizgide bir karar vermemiz gerekecek. Seçim çalışmalarımızda halkımız Batman için 5-0 diyor” dedi.

“HDP, YENİ SÜRECİN UMUDUDUR”
Daha sonra söz alan 2. Sıra adayı Necdet İpekyüz ise 24 Haziran’dan sonra yeni bir sürecin başlayacağını söyledi. Dr. İpekyüz, şöyle devam etti: “Şuan ki Cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde, daha bir iddianame yok ortada. Yani keyfi bir uygulama ile karşı karşıyadır. Milletvekillerimizin bir kısmı cezaevinde, çoğunun hakkında bir soruşturma açılmış, belediye başkanlarımız görevden alınmış, siyasi temsilcilerimizin çoğu cezaevinde, peki bu insanlara demokratik siyaseti yasaklıyorsanız ne istiyorsunuz? Biz barışı savunduğumuz için, demokrasiye inandığımız için ve geleceğe inandığımız için bu yolda ısrar ediyoruz. 24 Haziran’dan önce sizlere şunu iletmek istiyoruz; gerçekten barış için, sulh için HDP bir şanstır. 24 Haziran’dan sonra Türkiye yeni bir sürece girecek ve HDP bu yeni sürecin anahtarıdır, umududur, geleceğidir.”

“MUTLU OLMADAN ADAY OLDUM”
Cezası onanan İdris Baluken’in yerine listeye giren Mehmet Rüştü Tiryaki, aday olma şekline karşısında buruk olduğunu ifade ederek: “Bu dönemde çok da mutlu olmayacak bir şekilde milletvekili adayı oldum. Doğrusu bunun burukluğunu yaşıyorum. Keşke İdris bey milletvekili adayı olsaydı, kendisini desteklemek için Batman’da olsaydım. Onun seçim çalışmasını, onun adına yürüten biri olsaydım. İnanın bu, daha çok mutlu ederdi. Fakat bizim dışımızda gelişen bir olay oldu. Çok uzatmadan adalet vurgusunu yapmak isterim. Kaybettiğimiz en önemli değerlerimizden biri adalettir. 24 Haziran’da büyük bir değişimle uyanacağız. Bu değişim ya bizi çok geriye götürecek, ya da ileriye götürecek” dedi. Toplantıda son sözü alan 5. Sıra Milletvekili adayı Şükrü Baytar ise şöyle konuştu: “Halkımızdan gücümüzü alıyoruz. Barışçıl, demokratik bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bu uğurda bedeller ödüyoruz. 24 Haziran, Türkiye halkları açısından çok önemli.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim