**BDP Gercüş Eş Başkan adayı Abdulkerim Kaya, seçime beş gün kala partilerinin üçüncü dönemde de yerel yönetimi kazanacağını iddia etti ve ekledi; “Yüzde 62 oy oranının üzerine çıkacağız.”
KAYA; “TEKRAR KAZANACAĞIZ”
İki dönemdir Gercüş ilçesinde yerel yönetimi elinde bulunduran Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan adayı Abdulkerim Kaya; “Bu seçimde yüzde 62 oy oranı üzerine çıkacağız” dedi. Seçim kampanyalarını etkili bir şekilde yürüttükleri Gercüş’te 8 lokal açtıklarını belirten BDP’li Kaya; “Gercüş’te göç sorunu var. Bu sorunu temelden çözmeye kararlıyız. Partimizin kooperatifleşme ekonomik durumu içeren projeyi ilçede hayata geçireceğiz. Gercüş’e bağlı bir köyde kurulan kooperatif model bir projedir. Süt üretiminden diğer ürünleri kapsayan bu projeyi somutlaştıracağız. İki dönemdir yerel yönetimi elinde bulunduran partimiz, üçüncü dönemde de Gercüş’ü kazanacak bir durumdadır. Kazanmama gibi bir durumumuz yok” dedi.
“10 YILDA İYİ HİZMET VERİLDİ”
2009’da yüzde 62 oranında BDP’nin oy aldığı ilçede hedeflerinin yüzde 70’e çıkmak olduğunu ifade eden BDP’li Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son haftaya giriyoruz. Hedefimiz önceki seçimde aldığımız oranın üzerine çıkabilmektir. İki dönemdir yerel yönetimi elinde bulunduran partimiz, 1926’dan bu yana en büyük hizmeti ilçeye yapmıştır. Kilitli taş ve altyapı sorununu çözen Gercüş’te, Belediye’nin DİKA desteğiyle uyguladığı parkın önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacağız. 10 yıldır yapılan hizmetler ortadadır. Belediye’nin borcu konusunda da ortaya atılan iddialara inanmıyorum. Ancak göreve geldiğimizde bu rakamları konuşabiliriz. Şimdiden bazı söylentilere kimsenin itibar etmemesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim