** Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi ve Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı yayında konuştu: “Çözüm sürecinde kritik eşik aşıldı” dedi.

 

“TÜRBÜLANS SONA ERDİ”

Ak Parti Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Kanal 24’de çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Süreçte kritik eşiğin aşıldığını belirten Ekmen: “Çözüm Süreci belli bir aşamaya gelmişken 6-7 Ekim’de yaşanan eylemler herkeste büyük bir tepki oluşturdu. Yaşanan can kayıpları, vandallık ve yağmacılıktan HDP dahil herkes rahatsız oldu ve bunları provakasyon olarak niteledi. Bu duruma Hükümet'in tepki göstermesi ile de çözüm süreci türbülansa girmişti. Olayların devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bu sürece kanımı ve canımı ortaya koydum’ açıklamaları, Başbakanımızın bu sürecin bitirilmeyeceği yönündeki açıklamalar umudumuzu korumamızı sağlasa da ‘Akdoğan-HDP görüşmesi’ ile çözüm süreci tekrar rayına girmiştir” dedi.

 

“YENİ DÖNEM BAŞLADI”

Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunca olaydan sonra çözüm sürecine dair iradenin devam ediyor olması çok önemlidir. Yol kesmeler, araç yakılması, tehdit ve benzeri baskıların tamamen son bulması Sürecin sağlıklı devamı açısından hayatidir. Halkımızın özlemini çektiği barış ortamını ve insanların güvenliğini akamete uğratacak her türlü ortamın oluşmaması partimizin ve hükümetimizin başlıca vazifesidir. Türk’üyle Kürd’üyle bu ülkede yaşayan 76 Milyon insan Çözüm Sürecinin başarılı olmasını istemektedir. Bu süreci hiçbir sebep sonlandıramayacaktır. Süreçte önemli bir kritik eşik aşılarak yeni bir döneme girilmiştir.”

 

Editör: TE Bilişim