Çıtanak, dağ-taş geziyor
**BDP İl Genel Meclis üyesi ve 30 Mart seçimlerinde Kozluk ikinci sıra adayı Savaş Çıtanak, dağ-taş oy topluyor. BDP’li Çıtanak: “Kozluk ilçesinin kırsalında korucu köyleri ile Arap kökenli seçmenlerin olduğu yerleşim birimlerini de gezip seçmenlerden destek istiyoruz” dedi.
“HEDEFİMİZ OYLARIMIZI YÜKSELTMEK”
Barış ve Demokrasi Partisi, Batman kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de seçim kampanyasını hızlandırdı. Halen İl Genel Meclis üyeliğini yapan ve 30 Mart seçimlerinde Kozluk BDP ikinci sıra İl Genel Meclis adayı Savaş Çıtanak kırsalda kanat önderleri, aile reisleri ve tanınan aileleri ziyaret ettiklerini söyledi. Korucu ve Arap kökenli ailelerin de oturdukları yerleşim yerlerine yönelik gezilere ağırlık verdiklerini belirten Çıtanak, şöyle konuştu: “Biz partimizin daha fazla oy alabilmesinin çalışmasını yürütüyoruz. 2009 seçiminde Kozluk bölgesinde il genelinde 12 bin oy alan partimizin 30 Mart’taki hedefi oylarını 16-17 bine çıkarmaktır. Ziyaret ettiğimiz korucu ve Arap kökenli aileler de bizi ilgiyle karşılıyorlar. Kozluk’un kırsalında partimizin havası iyi” dedi. Bu arada İş-Kur’un toplum yararına çalışma programındaki alımları adil yapmadığına da dikkat çeken Çıtanak, şöyle devam etti: “Bu konuyu İl Genel Meclis toplantısında gündeme getirdik. Fakat nedense İş-Kur ve AK Parti bu uygulamadan kaçındı. Adil olmayan kadrolara her kesimden tepki var.”



Sason Belediye Başkanı Arslan, bir dönem daha yetki istiyor
“Daha yaşanılır bir Sason için varım”
** ‘Barışı, Sason’da başlattık’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, bir dönem daha ilçe halkının desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek: “Daha yaşanılır bir Sason için durmadan çalışacağız” dedi.
SASON’DA YAŞAM DAHA GÜZEL
Beş yıllık Belediye Başkanlığı dönemde ilçenin altyapı ağırlıklı sorunlarının yanı sıra eğitim ve sosyal aktivitelerle Sason’un ‘sürgün’ ilçe imajını değiştiren Muzaffer Arslan, bir dönem daha ilçe halkının desteğini istiyor. 11 bin 800 nüfuslu Sason’un önemli sorunlarını beş yıllık süre içinde çözdüklerini ifade eden AK Parti Sason Belediye Başkan adayı Arslan: “Barışı, Sason’da başlattık. Çözüm sürecine halkın katılımını sağlamak ve yöre insanın sorunlarını dinlemek için bölgeye çıkarma yapan önemli simaları en sıcak duygularla karşıladık ve çözüm sürecine olan desteğimizi haykırdık. Barış süreciyle birlikte huzur ve güvenin geldiği Mereto başta olmak üzere ilçemizin çevresindeki dağlarımızı konuklarımızla birlikte gezdik” diye konuştu.

“PROJELERİMİZİN DEVAMI GELECEK”
Sason’da hayal ettiği önemli projelerinden teleferikli kayak merkezini Mereto dağına kazandırmak olduğunu söyleyen AK Partili Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sadece yılda bir kez değil, yaz-kış kayağın yapılabileceği Mereto’ya hem teleferik hem de kayak merkezini kazandıracak projelerin fizibilite çalışmasını yaptık. Batman’ın doğa harikası olan Mereto’yu ters lalesi, cevizi, balı ve çileğiyle dünyaya tanıtmak istiyoruz. 30 Mart seçimlerine bir ay gibi kısa süre kaldı. Projelerimizin devamı için ilçe sakinlerimizden bir kez daha yetki istiyorum. Bir süredir başlattığımız seçim kampanyasında ilçe halkının gösterdiği ilgi ve alakaya da teşekkür ediyorum.”



BDP’den her mahalleye lokal!
Almanya’dan ayağının tozuyla geldiği seçim bölgesinde BDP’li Eş Başkan adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir’le birlikte lokallerin açılışına katılan Milletvekili Ayla Akat Ata, önceki akşam Şirinevler ile Cumhuriyet mahallesinin bulunduğu güzergahta gövde gösterisi yaptı. Renkli görüntülerin oluştuğu lokal açılışında partililer, semt sakinleriyle birlikte halay çekti. Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP’li Eş Başkan adayları, Şirinevler ve Cumhuriyet mahalle sakinlerine seslendi. Renkli görüntülerin ardından BDP’liler, alkışlarla mahalleden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim