**Kıbrıs-Amerikan Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan siyaset akademisyeni Hürriyet Kaytar, adalet terazisinin önemli olduğunu söyledi ve ekledi; “Kadınlar, erkeklerden daha adil bir duruşa sahip.”
“BDP’DE KADIN KOTASI MODELDİR”
Batman Barış ve Demokrasi Partisi’nde tek kadın başkan aday adayı olan siyaset akademisyeni Hürriyet Kaytar, BDP’nin kadın kotasının diğer partiler için de model olduğunu söyledi. 20 yıl süreyle memleketinden eğitim için uzak kaldığını belirten siyaset akademisyeni Hürriyet Kaytar; “Yaşadığım şehirde erkek egemenliği iktidarına karşılık cesaretlendim ve Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdim. Özlem ve hayallerin sınırı olmamalı. Kadınlar hem hayallerini zorlamalı hem de önlerindeki zincirleri kırmalıdır diye düşünüyorum. Adalet terazisi çok önemlidir. Kadınlar erkeklerden daha adil duruşa sahiptir. Kadın hareketinin başlangıç noktası da bu olmalıdır diyorum. BDP’nin kadın kotası diğer partiler için modeldir, bu konuda öncül rol oynamıştır BDP. Birçok yönüyle BDP sistem partilerinden daha iyi konumdadır” dedi.
“KADINLAR BAYRAĞI DEVİR ALMAYA HAZIR”
BDP’deki kadın faktörüne işaret eden BDP Belediye Başkan adayı Hürriyet Kaytar, şöyle konuştu; “Bizler yönetimsel anlayışla üst model olma yolunda hareket ediyoruz. Amerikan Üniversitesinde yerel yönetimler üzerinde geniş çaplı araştırmam oldu. Dünya modellerini inceleyip bizi örnek alacak rol modellerine yönelik çalışmalar yürüttüm. Batman’daki yerel yönetim anlayışını Türkiye’deki diğer yerel yönetimlere de örnek olacak projeleri hayata geçireceğiz. Memleketime hayallerim ile projelerimi gerçekleştirmem için geldim.”
“AİLECEK DEVRİMCİYİZ”
Aktif siyasette yer almak için 2-3 ay süreyle yakın çevresiyle görüş alış-verişinde bulunduğunu belirten Kaytar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Cesaretim ailem ve çevremden geliyor. Ayrıca babadan gelen bir cesaretimiz var. Babam kız çocuklarına hep cesaret verdi. 20 yıl süreyle Batman’da uzak kalmamım nedeni eğitimdi. Şimdi hayallerimi gerçekleştirmeye hazırlanıyorum. İdeolojik bağlılık, devrimci ruh, ailece taşıdığımız bir ruhtur. Gençlik ve Üniversite ortamında da bu düşüncem hareketin gerisinde kalmadı. Aktif bir öğrenciydim. Belediyecilik anlayışım halkla birlikte yerel yönetime yansıtmak için göreve talibim. Asla merkezci değilim. Katılımcı halkla bu şehre her türlü hizmeti yansıtmaya hazırım.”

Editör: TE Bilişim