**Bu yıl rekor başvurunun olduğu muhtarlık görevine talipli olan adayların yarışı tüm hızıyla sürürken, köy muhtarları şehir muhtarlığına özeniyor.

**Beşiri’nin Değirmenüstü (Azıka Jori) köy muhtarlığını üç dönemdir yapan 55 yaşındaki Yusuf Ekinci; “Kırsalda köy muhtarlığını yapmak çok daha zor” dedi…

KÖYDE RAKİPSİZ MUHTAR

Batman kent merkezinde muhtar adayı enflasyonu yaşanırken, kırsalda ise göreve talipli yok. Üç dönemdir Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü (Azıka Jori) köy muhtarlığını yapan 55 yaşındaki 8 çocuk babası Yusuf Ekinci; “200 seçmenin olduğu Değirmenüstü’ne dördüncü döneme hazırlanıyorum. Çünkü köyde şu ana dek rakibim yok. Köy muhtarlığını yapmak daha zor. Şehirlerde muhtarlık görevi daha rahat. En azından her yere ulaşabilme imkanı var. Kırsalda karşılaştığımız bir yığın problem oluyor” dedi.

“GRUP KÖY YOLU ÇÖKTÜ”

Dört çocuğu üniversitede okuyan muhtar Ekinci, şöyle konuştu; “50 Haneyi aşkın köyümüzün öncelikli sorunlarının başında kanalizasyon geliyor. Ardından da yol. İki yıl önce yapılan Binatlı, Deveboynu ve Değirmenüstü grup köy yolu çöktü. 13 kilometrelik grup köy yolu 1.5 milyon TL’ye mal oldu. Fakat kısa bir süre sonra yol güzergahı çekilmez bir hal aldı. Özel İdare’nin eski yöneticilerini uyardık. Ancak bizi dinlemeyen olmadı. Yeni dönemde ilk işim kanalizasyon sorununu çözmek, bir de grup köy yolunun elden geçirilmesi için Özel İdare yöneticilerinin, kapısını aşındıracağım.”

 


TÜRE, BEŞEVLER’DE ADAY

Yaklaşık 35 yıldır oturduğu Beşevler mahallesinde muhtarlığa aday olan 45 yaşındaki Ebedin Türe, ‘hizmet’ sözü verdi. 4000’i aşkın seçmenin olduğu Beşevler mahallesinin son yıllarda hizmetten yoksun bırakıldığına dikkat çeken Türe; “Yıllardır oturduğum Beşevler mahallesinde sorunlar dizboyu. Mahallenin yerlisiyim. Sorunların çözümünde Belediye ile diyalog halinde olacağım. Çocuk parkları ile yeşil alanların artırılması ve semt pazarının kurulması içinde bazı projeleri hayata geçireceğim. Her şeyden önce 4000 seçmenin yaşadığı Beşevler’i daha da güzelleştirmenin gayreti içinde olacağım. 30 Mart’ta Beşevler semt sakinlerinin desteğini bekliyorum” dedi.

 


DAĞ: “GÜLTEPELİLERE GÜVENİYORUM”

Bir dönemden sonra tekrar Gültepe mahalle muhtarlığına aday olan Sadık Dağ, nüfusu 40 bine dayanan Batman’ın en büyük semtinin kalıcı hizmetlere layık olduğunu ifade etti. Bir dönem öncesinde yapılaşmaya açılan Gültepe’nin sorunlarını en iyi bilenlerden olduğunu söyleyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gültepe semt sakinlerine güveniyorum. Hizmetin en iyisine layık olan Gültepe’nin ilk muhtarıyım. 10 bini aşkın seçmenin olduğu mahallemde bazı sorunların çözümü için de yerel yönetimle sürekli diyalog köprüsü kuracağım. Amacım, nüfusu birçok ilçeden daha büyük olan Gültepe’ye yakışır hizmetleri getirmektir.  30 Mart’a sandık başına gidecek Gültepe semt sakinlerinin en doğru tercihi vereceklerine inanıyorum.”

 


ALTUN: “BELDE’YE DAHA

BÜYÜK HİZMETLER GELECEK”

Son 5 yıldır görev yaptığı Belde mahalle muhtarlığında yeşil alan ile çocuk parklarını sayısının artırılmasında Belediye ile birlikte hayata geçirdiği bazı hizmetlerinin devamı için tekrar semt sakinlerinden destek isteyen Nuri Altun, seçim kampanyasını hızlandırdı. Yaklaşan 30 Mart seçimlerinde ziyaret ettiği seçmenlerin kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Altun, şöyle konuştu; “Son 5 yıldır Belde’ye yakışan hizmetlerin yansımasına yönelik projelerin bir bölümünü hayata geçirdik. Belde’ye yakışan yeni park ve yeşil alanlar az da olsa nefes aldırdı. Belde’ye daha büyük hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içindeyiz. Projelerimizin devamı için bir kez daha Belde mahalle sakinlerinin desteğini istiyorum. Kabuğuna sığmayan Belde’ye daha büyük projeleri getirebilmek öncelikli görevim olacak.”

Editör: TE Bilişim