**13 gün süreyle askıda kalacak seçmen listelerinin güncelleşmesi için muhtarlar, seçmenleri uyardı. Listeler 23 Ocak’a kadar askıda kalacak.
BATMAN’DA 218 BİN SEÇMEN
30 Mart 2014’te oy kullanacak seçmenlerin listeleri Batman’ın mahalle muhtarlıklarında askıya çıktı. Kent merkezinde 42 mahalle muhtarı ile merkeze bağlı köy muhtarları, dünden itibaren seçmen listelerini askıya bıraktı. 23 Ocak 2014 tarihine kadar askıda kalacak seçmen listeleri askıda kalacağını belirten muhtarlar, “Yerel seçimde nüfus cüzdanı üzerinde TC kimlik numarası olmayan oy kullanamayacak. Seçmen listelerinin güncellenmesine yönelik takvim de başladı. Seçmenlerin mutlaka listeleri kontrol etmelerinde yarar var” şeklinde konuştular. Bu arada Batman kent merkezinde seçmen sayısı 218 bine çıktı. Önceki seçime göre Batman’da seçmen sayısı 25 bini aştı.



Muhtarlar, seçimi şenlendirdi
**Belediye Başkan adaylarından daha çok ön plana çıkan muhtar adayları demeçleriyle 30 Mart’taki yerel seçimi gündemden düşürmüyor.
ŞAFAK’A BİR ADAY DAHA
Batman 16 Mayıs şehir stadını da içine alan Şafak mahallesinde muhtar aday sayısı her geçen gün artıyor. Muhtar aday sayısının 4’e çıktığı Şafak’ta, daha kalıcı hizmetlerin yapılması için aday olduğunu ifade eden Mehmet Veysi Akyüz; “Yedi yıldır Şafak mahallesinde oturuyorum. Semtimin sorunlarını nasıl çözüm bulacağı konusunda da yerel yönetimle çok iyi çalışma yapacağımdan Şafak mahallesi sakinlerinin endişesi olmasın. Öncelikli projelerimin arasında taziye evi ve pazaryeri de var. Mahalle sakinleri sorunlarını ulaştıracağı büroyu da kısa sürede semte açacağım. Amacım, Şafak’ı kentin örnek semti haline getirmektir” dedi.



Muhtar adayı Değirmencioğlu;
“Gültepe’de henüz cami yok”
15 bin nüfuslu Gültepe mahalle muhtarlığına ikinci kez aday olan Ali Değirmencioğlu, ibadet evinin yapılması için şimdiden bir dizi girişimlerinin olduğunu söyledi. Batman’ın büyük mahalleleri arasında yer alan Gültepe’de ibadet evi ve taziye evinin olmamasının da ciddi bir eksiklik olduğunu ifade eden Değirmencioğlu, şöyle devam etti; “Önceki seçimde de adaydım ama mahalle o kadar büyüdü ki, her seçmene ulaşmakta zorluk çektim. Şimdiden seçim kampanyasını başlattım. Adaylık kartvizitlerimi mahalle sakinlerine ulaştırıyorum. Daha önce de dediğim gibi ‘muhtarlık ek işim olmayacak, tek işim olacak.’ Gültepe ile Tilmerç birleşince mahallenin sorunları da arttı. Batman’ın modern semtinin sorunlarına çözüm bulmak tek işim olacak.”

******************
“Meydan hizmet bekliyor”
Eski şehir ile yeni şehir arasına sıkışmış Meydan mahallesinin sorunlarını çözmek için muhtarlığa aday olduğunu söyleyen Erdoğan Atmaca; “Meydan mahallesi yıllardır hizmet bekliyor” dedi. Nüfusu 10 bini bulan Meydan mahallesinde tek bir yeşil alan sahasının olmadığını da anımsatan Atmaca, şunları söyledi; “Meydan mahallesinde yeşil alan ve park sayısının arttırılması gerekiyor. Bugüne kadar eski mahallede maalesef tek bir park mevcut değil. Bazı eski evlerin yıktırılıp yerine park yapılması için Belediye ile görüşmelerimiz olacak. Eski semtin hizmetlerden uzak kalması bizleri üzüyor. Meydan mahallesinin sorunlarını çözmek için hizmete talibim. 50 yıllık mahallenin sorunlarla boğuşması bizleri üzüyor.”


Xıncıka muhtarlığına tekrar aday
Batman’a yeni bağlanan Batman çayı kenarındaki Xıncıka (Diktepe) köy muhtarı Ramazan Yıldız, ikinci kez adaylığa hazırlanıyor. Gölbaşı ve Yeniköy’ün bağlı olduğu Xıncıka’da 270 seçmenin bulunduğunu söyleyen muhtar Yıldız; “Mezralarımızla birlikte nüfusumuz 700’ü buluyor. Batman’a yeni bağlandığımız için bir dizi problemimiz var. Sorunların çözümü konusunda Batman’daki yöneticilere uyarıda bulunduk. Maalesef sorunlarımızın bir bölümü duruyor. İkinci dönemde de adaylığımı sorunların çözümü için bıraktım. 30 Mart’taki seçimde Xıncıka ve iki mezra sakinlerinin desteğiyle tekrar muhtarlık görevimi sürdüreceğime inanıyorum” diye konuştu.



Belde muhtarından başarı dileği
Yaklaşık 14 bin seçmenin bulunduğu Batman’ın büyük semtlerinden Belde mahalle muhtarı Nuri Altun, 30 Mart’taki seçimde aday olan tüm muhtarlara ‘başarı’ dileğinde bulundu. Semt sakinlerinin desteğiyle bir kez daha adaylığını bıraktığını belirten Altun; “Batman’ın büyük semtlerinde muhtarlık görevi zordur ama hem aza arkadaşlarım hem de semt sakinlerimin bana olan destekleriyle ciddi sorunların çözümünde beş yıl gibi sürede hizmet verdiğimize inanıyorum. Belde mahallesi, Batman’ın kalbi konumundadır. Bu yıl doğalgazın mahallemizin dört bir yanına ulaşması içinde çaba sarf ettik. Önümüzdeki süreçte de bir kez daha yetki aldığımız an Belde’ye önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Ayrıca semtimizde yeşil alan ve parkların çoğalmasın da talebimizi değerlendiren Belediye yetkililerine de teşekkürü bir borç biliyorum. Seçime girecek tüm muhtar adaylarına tekrar ‘başarı’ diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim