Ak Parti ve BDP’de başkan aday adaylıkları mürcaatları sona erdi. Ancak kamuoyunda ‘son dakika’ adaylarının ismi gündemden düşmüyor.
BDP'de 17 başkan adayı, Ak Parti'de ise 6 aday adayının resmi başvuruları alındı.
Ancak il teşkilatları dışında genel merkezlere başvuru yapılıp, yapılmadığı bilinmiyor.
Bu tutum, partilerin stratejisi de olabilir.
Her iki partiden şu ana kadar birer bayan aday adayı mevcut. Aday adayı profilleri avukat, doktor, siyaset bilimcisi, işkadını, yayıncı, işadamı, emekçi ve siyasetçilerden oluşuyor. Adayların çoğu yetenekli ve birikimli kişiler.

Yıllardır Batman dışında seçilen Batman Belediye başkanları, kamuoyunda artık istenmiyor. Halk Batman'da doğup büyüyen, kentin caddelerini sokaklarını bilen, buranın havasını soluyan sorunları yaşayan Batmanlı, kendinden birini istiyor.

Seçimlere beş ay gibi bir süre kala seçim atmosferi iyice hissediliyor. Sohbet ettiğimiz vatandaşların artık ithal aday istemedikleri ortada. Umarız, partiler bu hassasiyeti göz önünde bulundurur.
***
KADIN BAŞKANLAR…
Komşu Diyarbakır’da BDP’nin kadın kotası göstereceği daha önce gündeme gelmişti. Bana göre Diyarbakır ve Batman gibi büyük illerin yükünün kadınlara ağır geleceğine inanıyorum. Kadınların Belde, ilçe veya büyükşehir belediyelerinin ilçe belediye başkanlıklarından seçilmeleri daha uygun olur düşüncesindeyim.
Örneğin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Diyarbakır göç sorunlarını bilimsel araştırma ve göç mağdurları ile sosyal yardımlaşma dayanışma ve kültür derneğinde yöneticilik yaptıktan sonra 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bağlar Belediye Başkanlığına seçilerek ilçesinde kalıcı hizmetler sundu. Bağlar ilçesine kadın eli değdiğinden tüm ilçe halkı başkanından memnun. Kamuoyunda kadrosuyla adından söz ettiren başarılı bir kadın başkan.
Batman gibi illerin yükü ağır. Yıllardır kangren haline gelen İluh deresi, altyapı sorunları, trafik, su sorunu ve çevre sorunu küçümsenecek gibi değil.
Temennimiz Batman Belediye Başkanlığına layık görülecek adayın bilgi birikim ve mantıklı projelerle Batman adına yakışır hizmetler sunmasıdır. Gelişi güzel büyüyen Batman’da uzman bir kadronun görevde olması gerek.
***
TRENE TAŞ ATMAYIN…
Yıllardır aynı sorun…
Diyarbakır-Kurtalan seferleri düzenleyen yük ve yolcu trenleri şehir girişinde şeytanı taşlar gibi çocuklar tarafından taşa tutuluyor.

Oysa yöre halkına hizmet eden ve son dönemlerde konforlu hale getirilen banliyö trenler, yöre halkının en önemli ulaşım araçlarından…
Yolculuk sırasında gözünü kaybeden yolcular bile olmuş. Hürriyet ve Petrolkent mahallesindeki çocuklar tarafından yıllardır atılan taşların önüne geçilmeli.
Bu konuda gerek belediye, valilik ve diğer ilgili kurumların taşlamanın meydana geldiği mahallelerde aileleri bilinçlendirerek, sorunun çözümüne gidebilir. 2013 Yılını bile geride bırakmamıza sayılı günler kala hale tren taşlamak ayıptan öte değil.