KONGREYE YOĞUN KATILIM

Sason Belediyesi konferans salonunda yapılan kongreye Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akgün, İl Müfettişi Sait Dağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Batman Merkez İlçe ve il Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Tevfik Kahraman yeniden başkanlığa seçilen isim oldu.

 

FIRAT, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Kongrede konuşan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, hükümeteyüklendi. Fırat: “Hükümetin yanlış uygulamaları sonucu halk inim inim inlemektedir, yoksullukla kavrulmaktadır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı kendisine saraylar inşa ederek bu milletin parasını çarçur etmektedir. İnşa edilen Aksaray konutu yerine 17 bin kişinin istihdam edilebileceği fabrikalar kurulabilirdi. Aksaray konutu yerine Batman Bölge Devlet Hastanesi gibi 100 tane daha hastane yapılarak 20 bin insanımıza istihdam sağlanabilirdi. Ama milli kaynaklarımız israf edilmektedir” dedi.

 

“TÜKETEN TÜRKİYE”

Özelleştirme politikalarını da eleştiren Fırat, devletin hiçbir üretiminin kalmadığını söyledi. Fırat, şöyle devam etti: “Devletin altın değerindeki kurumlarını yandaşlarına peşkeş çektiler. Bugün üreten Türkiye yerine tüketen bir Türkiye oluşturdular. İşsizliğin haddi hesabı yoktur. Rakamlar aldı başını gidiyor. Cezaevleri doldu, taştı. Bugün Türkiye’de 165 bin tutuklu var. Demek ki bir huzursuzluk vardır. Demek ki bu ülke düzgün idare edilemiyor. Onların kitabında hizmet etme yoktur. Onlar da ayırma kayırma vardır. 12 Sene Sason’un başında kaldılar. Ne yaptılar? Onların 12 senede yapamadığını Milli Görüş belediyeciliği sayesinde 6-7 ay içerisinde yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim