AK PARTİ SÜRECİ HIZLANDIRDI
Ak Parti, Batman Belediye Başkan adayı olarak Murat Güneştekin’i açıkladıktan sonra ilçe adaylarını da belirlemek için çalışmalarını hızlandırdı. İlçe adaylarının açıklanmasının an meselesi olduğu Ak Parti’de nefesler tutuldu. Batman’a en yakın belde olarak bilinen Balpınar’da Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olan Ramazan Tufan, Zorköy, Segırka ve Yeniköy’ün beldeye bağlanmasıyla hizmet için başkan adaylığına talipli olduğunu söyledi. Tufan, Balpınar çevresindeki yerleşim birimlerinin de mahalle statüsü aldığını belirterek: “Yaklaşık 7 bin nüfusuyla Balpınar, ilçeye aday olduğu için hizmete talip oldum. Belediyeciliğin sadece kaldırımdan ibaret olmadığını kanıtlamak istiyorum” dedi.

CHP’Lİ ERDEM, ZİYARETLERDE
Cumhuriyet Halk Partisi’nde günler öncesinden adaylığı açıklanan Enver Erdem, seçim startını resmen vermese de çalışmalarına STK ve Oda temsilcilerini ziyaret ederek başladığını belirtti. Belediyeye siyaseti sokmayacağını belirten Başkan adayı Erdem: “Başkan adaylığım kesinleştikten sonra Batman’da bir dizi ziyarete başladım. Seçim kampanyamıza daha vakit var ama adaylığım ile birlikte Batman’daki STK ve Odalara ağırlıklı ziyaret turuna çıktım. Görev verilirse her şeyden önce yerel yönetimi, siyasetten uzak tutacağım. Belediyeyi hizmet yerine dönüştüreceğim. Uyumlu bir ekiple Batman Belediyesinde hizmet dönemi başlatacağım” diye konuştu.

HDP’DE SÜRPRİZ ADAY ADAYLARI
HDP’de ise aday başvuru süresi 12 Aralık’a uzatılırken, avukat Mehdi Öztüzün ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman Belediye Başkan aday adaylığına önceki gün başvurdu. HDP’nin Batman ilçe ve belde başkanlarının çoğu da yeniden aday adaylığı müracaatında bulundu. HDP Genel Merkezi, başvuru süresini uzatmasıyla sürpriz adayların da gündemde olduğu öğrenildi. Bu arada daha önce Batman Belediye Başkan adaylığı için adı geçen eski milletvekili Ayla Akat Ata’nın, Batman için aday adayı olmadığı da gelen haberler arasında. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim