**Uykusuz geceler geçiren muhtar adayları, Belediye Başkan adaylarının temposunu solladı. Tilmerç muhtar adayı Ali Değirmencioğlu; “Hedefim 4 bin 200 seçmenin olduğu mahallemin tüm sakinlerini ziyaret etmektir” dedi.
DEĞİRMENCİOĞLU;
“MUHTARLIK BİR SEVDADIR”
30 Mart yerel seçimlerine günler kala Batman’da muhtar adayları arasında tatlı rekabet kızıştı. 10 bin nüfuslu Tilmerç mahallesinde 4 bin 200 seçmene ulaşmak için gündüzden çok geceleri ev ve kahve ziyaretlerine ağırlık veren 36 yaşındaki Ali Değirmencioğlu; “Muhtarlık bir sevda işidir. Önceki seçimlerde de ciddi destek almıştım. Şimdi de mahallemin önemli sorunlarına çözüm getirmeye çalışacağımı anlatıyorum. Bazı adaylar olmadık vaatlerde bulunuyor. Daha çok acil çözüm bekleyen sorunlar üzerinde duruyorum. Taziye evi için bir dönümlük yer hazır. Tilmerç TOKİ göbeğindeki arsayı kısa sürede taziye evine dönüştürmenin çabası içinde olacağım. Geceleri ev ev, kahve-kahve dolaşıp seçmenlerden destek istiyorum. Gecenin birinde de semtimin acil sorunlarına koşmaya hazırım” diye konuştu.



Şirinevler’e genç muhtar adayı
Batman’ın Şirinevler mahalle muhtarlığına aday olan Muzaffer Esin, yaklaşan seçimler öncesinde semt sakinlerinin gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür etti. Yıllardır oturduğu mahallesinin yönetimine talipli olduğunu belirten Esin; “Genç yaşta mahallemin sorunlarına çözüm bulmak için adaylığımı açıkladım. Mahalle sakinlerimin talep, istek ve şikayetlerini şimdiden dinliyorum. Amacım Şirinevler’in sorunlarını ilgili mercilere taşımak. Yerel yönetim, Valilik ve diğer kurum-kuruluşlarla kentin eski semtinin sorunlarına çözüm bulmanın gayreti içinde olacağım. Mahallemizin kentsel dönüşüm projesinden yararlanması için de gerekirse proje hazırlayacağız. Tehlike arz eden eski binaların kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılması içinde Belediye ile birlikte hareket edeceğiz. Mahallenin muhtarlığına talipli olan tüm aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.



Ören;
“Şafağın cadde-sokaklarını hizmetle öreceğiz”
Şafak mahalle muhtar adayı Şemsettin Ören, 16 Mayıs şehir stadının bulunduğu semtinin tüm cadde ve sokaklarını hizmetle öreceklerini iddia etti. 12 muhtar adayının çekiştiği Şafak’ta öncelikli hedefinin hizmet olduğunu belirten Ören, şöyle konuştu; “Eski mahalle muhtarımız Ahmet Kaya’nın görevi bırakmasıyla hizmete talipli oldum. Mahallemizin sorunlarının başında temizlik geliyor. Çöp konteynırların olmadığı Şafak’ta geçmişte yapılan hizmetlerin devamını getirmek istiyorum. Eski muhtarımızın semtimizde emeği var. Kendisine gösterdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz.”



Baydur’dan Yenişehir TOKİ sakinlerine çağrı;
“Yaşam kalitesini artırmak için adayım”
Batman Belediyesi çalışanlarından Burhan Baydur, oturduğu Yenişehir-Kuyubaşı TOKİ sakinlerine yaşam kalitesini yükseltmek için muhtarlığa aday olduğunu söyledi. Yenişehir semtinin girişine; “Mahallemizi birlikte güzelleştireceğimize inanarak yola çıkıyorum”, “Yaşam kalitemizi artırmak için adayım” astığı dev dövize yansıttığı yazılarla dikkatleri çeken Baydur, şöyle konuştu; “Artık seçime adım adım yaklaşıyoruz. Mahalle sakinlerine hizmet için aday olduğumu günler öncesinden duyurdum. Belediye’deki tecrübelerimle Yenişehir TOKİ’nin sorunlarına çözüm bulacağına inanıyorum. 30 Mart’ta seçmenlerin desteğini bekliyorum.”

Editör: TE Bilişim