*Seçime 40 gün kala Batman’daki muhtar adayları arasındaki yarış, bu kez döviz ve pankartlara yansıdı. Yeni Mahalle’deki iddialı muhtar adaylarının, döviz ve pankartları seçmenlerin de ilgisini çekiyor.

YENİ MAHALLEDE PANKART YARIŞI

Yerel seçime 40 gün kala Batman’ın mahalle muhtarlıklarına aday olanların yarışı, hız kazandı. Kent merkezinin 42 mahallesinin yönetimine talipli 500’ü aşkın aday, seçmenlere ulaşabilmek için bu kez döviz, pankart, broşür ve afiş yarışına girdi. Batman’ın Yeni Mahalle muhtarlığına aday olan 10 aday arasında iddialı olan Tarım teşkilatı çalışanı Rızkeddin Memiş ile mahalle sakini Abdullah Uslu’nun dövizleri, seçmenlerin de ilgisini çekiyor. Apartmanlara yansıyan dövizler, mahalledeki seçmenler arasında günün konusu oldu.


FAKİR-FUKARIYI UNUTMAYACAĞIM”

Günler öncesinden Yeni Mahalle’ye aday olan Memiş, pankartına yansıttığı vaadleri şöyle sıraladı; “Taziye yeri ile sağlık kabini yapacağıma söz veriyorum. Fakir fukaranın sorunlarını biliyorum. Bu sorunların çözümü için varım. Camii onarımı başta olmak üzere diğer sorunları çözeceğime söz veriyorum. Yeni mahalle sakinlerinin oylarına talibim.” Bu arada Yeni mahalle muhtarlığına da aday olan bir başka isim Abdullah Uslu da üç dilden pankart astı. “Ya Bixer, Bil Xeyr ve Hayırlı olsun” üç dilden yazılı dövizinin asıldığı Yeni Mahalle’de bazı seçmenler, “Muhtar adaylarımızın vaatleri bizi heyecanlandırıyor, şimdiden bizi sandık başına çekiyorlar” diye konuştular.




GAP’ta yeniden Çelik aday
GAP mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Mehmet Çelik, yeniden aday oldu. Merhum babasından kalan görevine semt sakinlerinin desteğiyle devam ettiğini belirten GAP mahalle muhtar adayı Mehmet Çelik, şunları söyledi; “GAP mahallesi Batman’ın modern yüzüdür. Üç dönem merhum babamın muhtarlık yaptığı görevi bir kez daha yürütmek istiyorum. Semt sakinleriyle aile ortamına sahibiz. Adını önemli bir projeden alan mahallemizin sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir zaman sırtımızı sorunlara çevirmedik. Serhat caddesinin trafiğe açılması ve bazı besi çiftliklerinin mahalleden kalkması konusunda da diyalogla sorunları çözmeye çalıştık. 30 Mart seçimlerinde GAP sakinlerinin bir kez daha desteğiyle görevimi sürdüreceğime inanıyorum.”



Adsan, BDP’ye teşekkür
Şirinevler mahalle muhtarı Remzi Adsan, tüm muhtarlarla eşit mesafede olduğunu açıklayan BDP Batman İl teşkilatına teşekkür etti. Batman’ın 42 mahallesine talipli olan 500’ü aşkın muhtar adayının tümüne eşit mesafede olduğunu açıklayan BDP İl teşkilatının örnek bir davranışta bulunduğunu anımsatan Adsan, şöyle konuştu; “BDP olması gerekeni yaptı. Tüm muhtar adaylarıyla eşit mesafede olduğunu açıklayan BDP yönetimine teşekkür ediyoruz. Maalesef kampanya süresinde bazı adayların kendilerini partinin adayıymış gibi tanıtmaları yanlış bir hareketti. BDP doğrusunu yaptı. Diğer partilerden de aynı açıklama yapmalarını bekliyoruz.”


BDP listelerini yarın açıklayacak

600’ü aşkın İl Genel ile Belediye Meclis üyeliğine başvurunun olduğu Barış ve Demokrasi Partisi, listeleri seçim kuruluna teslim ettikten sonra açıklayacak. Hafta sonu listelerin açıklanmasını iple çeken bazı Meclis üye adayları; “Önceki seçimlerde günler öncesinden listeler açıklanıyordu. Şimdi son günde bile açıklanmıyor. Bugün İl Seçim Kuruluna listeler mesai bitimine kadar verilecek. Bazı duyumlar alıyoruz ama listede kimin olup almayacağını henüz kimse net bilmiyor. Bu gidişle seçim kuruluna listeleri öğreneceğiz” diye konuştu.



Meydan’da değişim zamanı geldi”

Meydan mahallesi muhtar adayı Erdoğan Atmaca, gençliğinin enerjisiyle göreve talipli olduğunu söyledi. Boş vaadlerden uzak kaldığını belirten Atmaca: “Mahallemizde artık değişim zamanı gelmiştir. Yapamayacağım vaadler vermem. Göreve geldiğim takdirde mahallemiz için büyük bir eksiklik olan taziyevi için girişimlerde bulunacağım. En azından taziye evinin arsasını dönemimde temin etmeye çalışacağım. Hedefim elbette modern bir taziyevini mahalleye kazandırmaktır. Büyüklerimizin desteğiyle bu eksikliği gidereceğiz. Ayrıca sağlık ocağı ve park için de girişimlerde bulunacağım. Amacım mahalleye hizmek etmektir. Bana destek veren tüm dost ve mahalleliye teşekkür ediyorum” dedi.


“Korik, hizmetlerle buluşacak”

Batman’ın yeni mahallelerinden Korik’e muhtar adayı olan Sadrettin Yılmaz, mahalleye hak ettiği hizmetleri getireceğini söyledi. Seçmenlerin desteğiyle aday olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Yeni mahalle olduğumuz için ciddi sorunlarımız var. Özellikle parselasyon, altyapı ve üst yapı sorunları için girişimlerde bulunacağım. Hizmet yüzü görmeyen Korik’e hizmet getirmek için iddialıyım.”

Editör: TE Bilişim