**Her mahalleye ortalama 10 ila 15 muhtar adayın düştüğü Batman’da rakipsiz tek aday ise Ziya Gökalp muhtarı Masum Padir. Dördüncü döneme hazırlanan Padir; “Mahallemde aday çıkmamasının tek nedeni ise mahalle seçmenlerimin teveccühüdür” dedi.

TEK ADAY ZİYA GÖKALP’TA
İki dönemdir Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanlığını yapan ve dördüncü döneme hazırlanan Ziya Gökalp mahalle muhtarı Masum Padir, 30 Mart seçimlerine rakipsiz hazırlanıyor. 4 bin nüfuslu Ziya Gökalp mahallesinde 2085 seçmenin bulunduğunu belirten muhtar Padir, şöyle konuştu; “Şu ana kadar adayın çıkmamasının bir nedeni de mahalle sakinlerinin teveccühüne bağlıyorum. Semt sakinlerine teşekkür ediyorum. Mahallemizin ciddi bir sorunu yok ama ilk etapta taziye evi artık bize şart. Raman mahallesi ile ortaklaşa bir arsa alıp taziye evine dönüştürmek istiyoruz. Cadde, sokak ve kaldırımların gözden geçirilmesini bekliyoruz. Yeni dönemde örnek çalışmalara imza atacağız.”



Aslan; “Gültepe’de e-posta hizmeti vereceğiz”
Gültepe mahalle muhtar adayı Şaban Aslan, 30 bin nüfusun olduğu Gültepe’de istek, şikayet ve öneriler için ‘muhtarlık e-posta’ hizmetini vereceklerini söyledi. 10 bin seçmenin bulunduğu Gültepe’de kazandığı taktirde park içinde muhtarlık ofisi açmayı planladığını belirten Aslan; “Muhtarların yetkisi az değildir. Yeter ki, muhtar sorumluluğunu bilsin, yapacağı birçok proje var. Seçmenlerin kolay ve her zaman ulaşabileceği muhtarlık ofisi, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için hizmet. Taziye evi için etkin çalışma. Mahalle sakinlerinin sorunlarının çözümünde etkili çalışma ve Gültepe sakinlerine güler yüzlü hizmet öncelikli görevim olacak. Ayrıca istek, şikayet ve öneriler içinde muhtarlık e-posta hizmeti vermeyi planlıyorum. Yine projelerim arasında kreş ve oyun alanlarının arttırılmasına çalışacağız. Mahalle sakinlerine özel tüm faturalar için de ödeme yeri oluşturacağız” diye konuştu.



Değirmencioğlu;
“TOKİ Tilmerç’e hizmet sözü veriyorum”
TOKİ Tilmerç mahalle muhtar adayı Ali Değirmencioğlu, doğup büyüdüğü semtindeki seçmenlere sadece hizmet sözü verdiğini söyledi. Birçok muhtar adayının olmadık vaatlerde bulunduğunu ifade eden Değirmencioğlu, şunları söyledi; “İki TOKİ’nin bulunduğu mahallemizin altyapı sorunlarını daha önce de gündeme getirdik. Tilmerç bölgesinde özel bir park dışında yeşil alan yok. 10 bin nüfuslu Tilmerç’te öncelikli olarak Memur-Sen’e içme suyu getirmeye çalışacağız. Muhtarlık Ofisi için de yerim hazır. Taziye evinin yapımına yönelik şimdiden bir dönümlük alanı hazırladık. Amacımız, Tilmerç sakinlerine hizmetin en iyisini vermektir. Bazı muhtar adayları gibi olmadık vaatlerde bulunmak istemiyorum. Bir de muhtarlık ek işim olmayacak, tek işim olacak.”



Sertkaya; “Yaşar Kemal parkı kentimizin kimliğidir”
Üç dönemdir Çamlıtepe mahalle muhtarlığını yürüten Mehmet Sertkaya, Belediye’nin TOKİ Tilmerç ve Çamlıtepe güzergahına servis yolunu kazandırmakla ulaşımı daha da hızlandırdığını ifade etti. Yol çalışmalarının sürdüğü Çamlıtepe’de DSİ’nin yaptığı köprüde geçiş hazırlıklarının yapılmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Sertkaya; “Nüfusu hızla gelişen semtimizde yeni servis yolu ulaşımı daha da rahatlatacak. 4002 sokağın da ulaşıma açılmasını istiyoruz. Çalışma sezonunda Çamlıtepe’in yol ve imar çalışmalarına duyarlılık gösteren Belediye ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yaşar Kemal Ormanı, kentin kimliğidir. Buraya daha fazla hizmetlerin gelmesini bekliyoruz. DSİ’nin kanal temizleme çalışmalarına ağırlık vermesini istiyoruz” dedi.



Altun; “Belde tercihini hizmetten yana kullanacak”

Batman’ın büyük semtleri arasında yer alan Belde mahalle muhtarı Nuri Altun, semtteki seçmenlerin tercihini hizmetten yana kullanacağına inandığını söyledi. Beş yıllık çalışma süresi içinde Belde’de de yapılan çalışmaların devamı için bir kez daha semt sakinlerinden yetki istediğini ifade eden muhtar Altun; “Belde’de beş yıllık süre içerisinde aza arkadaşlarım ile semt sakinlerinin desteğiyle ciddi hizmetler verdiğimize inanıyorum. Park sayılarının artması cadde ve sokaklarımızdaki asfaltlama çalışmaları düzenli bir şekilde devam etti. Belediyemiz ile sürekli diyalog halindeyiz. Sorunların çözümüne ışık tuttuk. SİBADAŞ’ın mahallemizin tümüne hizmet getirmesi içinde semt sakinleriyle birlikte çaba sarf ettik. Beş yıllık bir dönem daha için semt sakinlerimin desteğini bekliyorum. 30 Mart’ta bir kez daha yetki alacağıma inanıyorum. Projelerimizin de devamını getireceğiz” diye konuştu.



Karadoğan; “Bağlar, hizmetten yoksun kaldı”
Batman’ın kenar semti Bağlar mahallesinin iyi yönetilmediğinden hizmetlerde hep ikinci planda kaldığını ifade eden Osman Karadoğan; “30 Mart’ta bu makus talihi kıracağız” dedi. Bağlar mahallesinin kenar semt olduğu gerekçesiyle hizmetlerde ikinci plana düştüğünü belirten Karadoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçime bir ay süre kaldı. Seçim kampanyamda ziyaret ettiğim semt sakinlerinin çoğunun verdiği destekle göreve seçileceğime inanıyorum. Seçildiğimde şimdiden Bağlar mahallesinde çocuk parkları, yeşil alan ve bir de taziye evi kazandırmanın çabası içinde olacağım. Şimdiye dek görev yapan muhtarların büyük bölümü görevlerini yapmadıkları için Bağlar yerinde sayan semt oldu ama 30 Mart’ta bu değişimi yaşatacağız.”


“Sorunlar en aza inecek”

Meydan mahallesi muhtar adayı Erdoğan Atmaca, ‘Emanet ehline verilmiş olsa da sorunlar bitmez, ancak en aza indirmek vaadimdir’ dövizini mahalleye astırdı. Hizmet için muhtar adayı olduğunu belirten genç muhtar: “Boş vaadlerden uzak duruyorum. Mahallemizin sorunları var, bu sorunları en aza indirmek için hizmete talipli oldum. Meydan mahalle sakinleri daha iyi hizmeti hak ediyor. Mahalle sakinlerinin desteğine güveniyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim