*30 Mart seçimine bir hafta kala muhtar adayları, seçmenin kapısını aşındırıyor. Muhtar adayları, seçmenleri ziyaret edip ‘hizmete oy verin’ diyor. Batman’da toplam 42 mahallenin yönetimine talip olan 600’e yakın muhtar adayı, son bir haftayı seçmenlerin ziyaretine ayırdı.

 

ALTUN, “BEŞ YILINIZI HEBA ETMEYİN”

Batman’ın büyük semtleri arasında yer alan Belde mahallesinde son 5 yılda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Nuri Altun, belde sakinlerinden destek istedi. Seçime bir hafta gibi az bir sürenin kaldığına işaret eden muhtar adayı Altun, “Mahallemizin nüfusu 35 bini aştı. Belde’nin yükü ağır, mahallemizin sorunlarını son beş yıldır hafifletebilmek için yaptığımız projelerin devamı için de beş yıl için semt sakinlerinden destek bekliyorum. Beş yılımızın heba edilmemesi için seçmenlerin vicdanlarının sesine kulak verip oy kullanacaklarından eminim. Biz bir aile ortamıyla hareket ettik. Sorunları birlikte çözeceğiz. Beş yıllık bir süreçte dikkatli olmak zorundayız. Boş vaatlere kimsenin kanmamasını istiyorum. Seçimin demokratik bir ortam da geçmesini istiyoruz. Belde sakinlerinden de bir kez daha yetki istiyorum” dedi.

 

ÖZERDEM, “SU SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

Batman kent merkeziyle birleşen Akça (Tilmiz) köy muhtarı Ahmet Özerdem, köyün gereksinim duyduğu su sorunu da yeni dönemde çözeceklerini belirtti. İl merkezine yakınlığıyla bilinen Akça’da bazı sorunları çözüme kavuşturduklarına işaret eden muhtar adayı Ahmet Özerdem, şöyle devam etti; “Tilmiz, artık Batman’ın bir mahallesi gibi biliniyor ama biz halen köy statüsündeyiz. Yeni dönemde de Akça’ya kazandırmak isteğimiz bazı projeler var. Köy sakinlerinin gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de görevimi tazeleyeceğimize inanıyorum.”

 

ÖZLÜK; “YEŞİLTEPE’YE HİZMET GELECEK”

Batman’ın kenar mahallelerinden Yeşiltepe’nin muhtarlığına talipli olan Mehmet Latif Özlük, hizmet sözü verdi. Kenar mahalle diye Yeşiltepe’nin bazı hizmetlerden geri kaldığını da ifad eden muhtar adayı Özlük, “Yaklaşık 20 yıldır oturduğum mahalleme hizmet için göreve talipli oldum. Yeşiltepe’yi mahalle sakinleriyle birlikte yönetmeye hazırım. Seçildiğim takdirde Yeşiltepelilerle sık sık bir araya gelip sorunların çözümü konusunda birlikte karar vereceğiz. Seçime çok az bir zaman kaldı. Kalıcı hizmetler vermek için aday olduğum Yeşiltepe’ye semt sakinlerinden destek bekliyorum” dedi.

 

IŞIK; “MEYDAN’DA BOŞ DURMADIK”

On yıldır Batman’ın Meydan mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Ahmet Işık, görev süresi içinde semtin sorunlarına çözüm bulduklarını ifade etti. Kentin ortasında kayan Meydan mahallesinde hazine arazisi ile boş alan bulmadıkları için bugüne dek taziye evi projesini de hayata geçiremediklerini ifade eden Işık, “Meydan’ın sokak aydınlatma lambalarından tutun da yeni yol güzergahlarının açılması konusunda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Yeni dönemde Meydan mahallesine taziye evi kazandırabilmek için yerel yönetimle diyalog içinde olacağız. Batman’ın köklü mahallelerinden olan Meydan’ın sorunlarına seyirci kalmadık. Üzerimize düşeni yaptık. 30 mart seçiminde seçmenlerin doğru tercih kullanacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

KARADOĞAN; “BAĞLAR, HİZMET’TE GERİ KALMAYACAK”

Bağlar mahallesinin iddialı muhtar adaylarından Osman Karadoğan, “Seçildiğim takdirde yeni dönemde Bağlar mahallesi hizmetlerden geri kalmayacak” dedi. Yıllardır oturduğu Bağlar mahallesinin sorunlarının çözümü konusunda başta yerel yönetim olmak üzere her kurum ve kuruluşla diyalog içinde olacağını ifade eden Karadoğan, şunları söyledi; “Seçime çok az bir süre kaldı. Bağlar mahallesine daha fazla hizmetlerin gelmesi için de aday oldum. Kenar mahalle diye bir çok hizmetten mahrum bırakılan Bağlar, artık yeni dönemde arzu ettiği hizmetlerle buluşacak. 30 Mart seçimlerinde Bağlar mahalle sakinlerinin, tercihlerini benden yana kullanacaklarına yürekten inanıyorum. Bağlar’ın birikmiş birçok sorununu çözeceğim. Görev için samimi duruşumuza, seçmenin gösterdiği desteğe de teşekkür ediyorum.”

 

TEZDİĞ; “KARAR KÜLTÜR SAKİNLERİNİN”

Kültür mahalle muhtar adaylarından İlyas Tezdiğ, seçimlere az bir süresinin kalmasıyla kararı verecek olan seçmenlerin tercihine saygı duyduğunu söyledi. Batman’ın büyük mahallesi olan Kültür’ün daha iyi hizmet görebilmesi için bazı projelerle semt sakinlerinin karşısına çıktığını belirten İlyas Tezdiğ, “Seçim kampanyamız iyi geçti. Kültür mahallesinin arzu ettiği hizmetlere bulaşması için aza arkadaşlarımla gecemi-gündüzüme katacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kültür’e yakışır ve kalıcı hizmetler verebilmek için semt sakinlerinin desteğini bekliyorum. Karar artık Kültür sakinlerinin. Seçimin huzur ortamı için de geçmesi için de tüm adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim