**Pazar günü sandık başına gidecek seçmenlerin rahatsız edilmemesi için Batman’daki bazı muhtar adayları, bir araya gelip ‘centilmenlik’ mesajları vermeleri seçmenlerden de tam puan alıyor.
ADAYLARI BULUŞTURAN ÖRNEK ADAY…
Batman’ın Bağlar mahallesi muhtar adaylarından Osman Karadoğan, Pazar günü sandık başına gidecek seçmenlerin rahat bir ortamda oy kullanması için adayların uyması gereken kuralları 9 aday ile birlikte masaya yatırmaları seçmenin de ilgisini çekti. Bir süredir verdiği mesajlarla Bağlar mahallesinin içinde bulunduğu sorunları dile getiren muhtar adayı Karadoğan, önceki akşam muhtar adaylarından Servet Azun, Ümit Uyan, Ali Şahin, Mazhar Yiğit ve Kerem Nebioğlu’yla düzenledikleri toplantının olumlu geçtiğini ifade etti. Bir araya gelen muhtar adaylarına ‘başarı’ dileyen Karadoğan; “Seçim kampanyamızı haftalardır samimiyetle sürdürdük. Pazar günkü seçimin kardeşlik ve hoşgörü ortamda geçmesi için muhtar adayları arkadaşlarımla yaptığımız toplantıda bir seçmenin bile rahatsız edilmemesi için aldığımız kararları gözden geçirdik. Her açıdan yararlı bir toplantı oldu” dedi.



Çetin; “Bahçelievler hizmetle buluşacak”
Bahçelievler mahalle muhtar adaylarından Murat Çetin, seçime dört gün kala kampanyasını sürdürdüğü Bahçelievler’de seçmenlerden destek istedi. Bir dönemler Batman’ın gözde semti olan Bahçelievler’in son yıllarda hizmetlerden yoksun hale geldiğini ifade eden muhtar adayı Çetin, şöyle konuştu; “Bahçelievler mahallesi gerek altyapı gerekse de üst yapı hizmetlerinden yoksun bir duruma düşmüştür. Batman’ın en popüler semtinin hizmetlerden yararlanmaması semt sakinlerini üzmüştür. Seçildiğim taktirde mahalle sakinlerinin desteğiyle kalıcı hizmetler vereceğim. Batman’ın ortasındaki Bahçelievler’in hizmetle buluşma zamanı gelmiştir.”



Batkı; “Tilmerç’te sorunlar ortada”
Batman’ın yeni mahallelerinden Tilmerç’te günlerdir sürdürdüğü seçim kampanyasının iyi geçtiğini belirten Ahmet Batkı; “Mahallemizin sorunları ortada. Şimdiden vaatte bulunmak yanlış olur” dedi. Tilmerç TOKİ, Memur-Sen TOKİ ve Tilmerç bölgesini hizmetlerle buluşturmak için ilk kez muhtarlık görevine talipli olduğunu söyleyen Batkı; “Günlerdir sürdürdüğüm kampanyada seçmenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştım. Bana yetki verildiği an bu göreve de layık olmak için gecemi gündüzüme katacağım. Batman’ın hızla gelişen ve büyüyen bir bölgesiyiz. Sorunları herkes biliyor. Bu sorunlar ortadayken yersiz vaatlerde bulunmayı doğru bulmuyorum. Amacım, Tilmerç’e hizmettir. Yaklaşan seçimlerde de semt sakinlerinin doğru karar vereceklerine inanıyorum” dedi.



Özlük; “Yeşiltepe’yi beraber yönetmenin zamanı”
Yeşiltepe mahalle muhtar adayı Mehmet Latif Özlük, 20 yıldır oturduğu Yeşiltepe’yi beraber yönetmek için göreve hazır olduğunu ifade etti. Yeşiltepe’nin daha da güzelleşmesi için semtin gereksinim duyduğu hizmetleri hayata geçirmeye kararlı olduğunu söyleyen Özlük, sözlerini şöyle sürdürdü;”Artık seçime sayılı günler kaldı. Batman’ın kenar mahallesi olan Yeşiltepe’nin birçok sorununu çözmek için mahalle sakinlerinden destek istiyorum. Seçildiğim taktirde tüm kararları semt sakinleriyle birlikte alacağız. Yeşiltepe’ye çok daha güzel projeleri kazandırma gayreti içinde olacağız.”



Adsan; “35 yıllık referansıma güveniyorum”
Tüpraş Batman Rafinesine komşu konumundaki Şirinevler mahalle muhtarlığını 35 yıldır kesintisiz sürdüren Remzi Adsan; “Yıllardır muhtarlık görevini sürdürüyorum. Bu süre zarfındaki referansıma güveniyorum” dedi. Batman kent merkezinde en uzun süreli muhtarlık unvanını elinde bulunduran Adsan, şöyle konuştu; “Beş yıl daha Şirinevler’i yönetmeye kararlıyım. 40 yıllık hizmet süremi doldurup bu önemli görevimi tamamlayacağım. Mahallemi ismi gibi yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Her cadde ve sokağını karış karış bildiğim Şirinevler mahallesinde görev yapmaktan gurur duyuyorum. Seçim kampanyamda her türlü desteği veren semt sakinlerinin, Pazar günü de tercihlerini benden yana kullanacaklarına inanıyorum.”


“Sorunları anında çözeceğiz”

Meydan mahallesi muhtar adayı Erdoğan Atmaca, göreve gelmeden mahallenin sorunlarıyla ilgilendiğini söyledi. Çalışmayan aydınlatma ışıkları için DEDAŞ’ın desteğiyle çözdüklerini belirten Atmaca: “Mahallenin sorunlarına duyarlı bir vatandaşım. Göreve gelmeden bazı sorunlarla yakından ilgilendim. DEDAŞ desteğiyle aydınlatma direklerindeki sorunları çözdük. Seçimlere artık sayılı günler kaldı. Mahallelinin desteğiyle güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim