43 Mahalleye talip olan muhtar adayları seçime 43 gün kala seçim çalışmalarını hızlandırdı

Muhtar adayları hız kesmiyor

* Yerel seçime 43 gün kala hız kesmeyen Batman’daki muhtar adayları seçim çalışmalarını geç saatlere kadar yürütüyor. Hemen her semtte sayıları 5 ila 10 arasında değişen muhtar adayları sokak sokak seçmenlerden destek istiyor.

SEÇMENLERİN AYAĞINA GİDİYORLAR!

Batman’ın 43 mahallesine talipli olan muhtar adayları seçime 43 gün kala seçim çalışmalarını hızlandırdı. Batman’ın Yeni mahallelerinde de muhtar adayı sayısında artış oldu. Kentin  gelişen semtlerinden olan Gültepe’de muhtarlığa hazırlanan M. Ali Değirmencioğlu, kalıcı çözüm için seçmenlerden destek istedi. Gültepe’nin sorunlarının çözümü için kurum ve kuruluşlar arasında köprü görevi oluşturacağını belirten Değirmencioğlu, “Gültepe’nin sorunlarını Valilik ile Belediye’ye iletmek öncelikli görevlerimden biri olacak. Semtimde oturan hiç bir vatandaş kamu kapısından geri dönmeyecek. Gültepe’nin elektrik, su, telefon ve alt yapı sorunlarına kalıcı çözüm bulmaya çalışacağım. Yoksul ailelere çeşitli yardım kampanyaların sürmesi için girişimlerde bulunacağım. Sorunların çözümü konusunda Gültepe sakinlerinden bir kezliğine destek istiyorum. Sorunsuz ve berrak bir Gültepe için oylara talibim.”

ÇAMLITEPE’DE ASLAN İDDİALI

Kentin kenar semtlerinden Çamlıtepe mahallesine hizmet için muhtar adayı olduğunu belirten Ramazan Aslan, iddialı konuştu. Batman-Siirt çevre yolundaki Çamlıtepe’nin seçmen sayısının 4200’e çıktığını belirten muhtar adayı Aslan, “Hızla gelişen semtte tek bir eğitim yuvası yok. Son dört yılda gelişen Çamlıtepe’ye hizmetler yok denecek kadar az. Çamlıtepe’yi daha modern hale getirmek için hizmete talip oldum. Modern mahalle diye bilinen Çamlıtepe’deki ailelerin çocukları Aydınkonak’taki köy okuluna gitmeleri semtin ne kadar geri kaldığını gösteriyor. Çamlıtepe’nin alanı Siirt-Beşiri yol ayırımı ile Dünya hastanesi çevresini kapsıyor. Son aylarda modern binaların hızla yapıldığı Çamlıtepe’de bir çok sorunun çözümü konusunda muhtarlığa aday oldum. Semt sakinlerimin bu kez hizmete talip adayı tercih edeceğine inanıyorum. Çamlıtepelilerin oylarını istiyorum” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİM”

1996’da yılında seçildiği Belde mahalle muhtarlığı görevini yıllardır yürüten Ahmet Türkan, 4 kez muhtarlığa hazırlanıyor. Hizmette olan Fen lisesi arsasının daha önce ilkokula dönüştürüldüğünü anımsatan Türkan, şöyle devam etti; “Dönemin Milli Eğitim Müdürü Fazıl Kardaş’la görüştük. Girişimlerimiz sonucu ilkokulun yeri Fen lisesine tahsis edildi. 5 katlı sağlık ocağının 3700 m2’lik yeri de DEDAŞ’a verileceği anda müdahale ettik ve şimdi bu sağlık ocağı hastane gibi hizmet veriyor. 3201 sokağa fidan ekildi. Anadolu lisesine giden yol aydınlatma lambalarıyla dolatıldı. Semte üç yeni park kazandırıldı. Bir de M. Emin Şimşek ilköğretim okulunun yanına bir de modern bir park kazandırdık. Elbette herkesin aday olma hakkı var. Kimseyle problemim yok. Seçim yarışında aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Seçimi kazanılana saygı duyulmalıdır. Görev süremde hep hizmet ettim.”

Editör: TE Bilişim