**Afişlerini refuj, duvar ve ağaçlara kadar yansıtan bazı muhtar adaylarının vaadleri, seçmenlerin ilgisini çekiyor.


BAĞLAR’DA YİĞİT ADAY
Batman’ın Bağlar mahalle muhtar adaylarından Mazhar Yiğit, sorunları çözmek için görev beklediğini söyledi. Yiğit, Bağlar mahallesine yapılacak hizmetleri şimdiden planladığını ifade ederek, şöyle konuştu; “Tek amacım, yıllardır sorunlarla baş başa bırakılan Bağlar mahallesine kalıcı hizmet sunmaktır. Trafo yetersizliğinden sağlık ocağına, taziye evinden yeşil alan ve çocuk parkına kadar bir çok sorunu olan Bağlar mahallesi hizmet için yola çıktım. Seçmenlerin bana vereceği destekle 30 Mart’ta sandıktan çıkacağıma inanıyorum. Yine de herkesin kararına saygılıyım. Tüm muhtar adayların amacı hizmettir. Bu yarışta Bağlar mahallesi sakinlerinden destek bekliyorum.”



Yıldız; “Belde’ye hizmet vereceğim”
Belde mahalle muhtar adaylarından Cemal Yıldız, seçim kampanyalarından memnun olduğunu söyledi. Ziyaret ettiği semt sakinlerinin ilgisiyle de karşılaştığını belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belde mahallesinin sorunlarını yakından biliyorum. Nüfusu son yıllarda hızla büyüyen mahallemize daha büyük hizmetlerin gelmesi için çaba göstereceğim. Beldemizin daha yaşanılabilir bir semt haline gelmesi içinde bir kezliğine semt sakinlerinden destek bekliyorum. Seçildiğim taktirde çocuk parkı, yeşil alan ve taziye evini kazandırmak için Belediye ile diyalog halinde olacağım. Ayrıca mahallemizin sosyal alanlara sahip olması için de girişimlerde bulunacağım. Daha güzel bir belde için seçmenlerden bekliyorum.”



Batkı; “Tilmerç kazanacak”
Batman’ın yeni mahallesi olan Tilmerç’te seçildiği taktirde semtinin kazanacağını söyleyen mahalle muhtar adayı Ahmet Batkı; “Kazanırsam haliyle Tilmerç’te kazanacak” dedi. Köy statüsünden çıkarılıp mahalleye kavuşan Tilmerç’e bağlı iki TOKİ’nin semtlerine bağlanmasıyla Tilmerç’in sorunlarının arttığını ifade eden Ahmet Batkı, şunları söyledi; “Mahallemize bağlanan iki TOKİ’nin de sorunları var. Amacım, büyüdüğüm Tilmerç’e hizmet vermektir. Tilmerç’te alt yapı sorunu, TOKİ’lerin sokak aydınlatma lambaları, mevcut yol sorunları ve su sorunun çözümü için de elimden gelen gayreti göstereceğim. Seçmenlerin 30 Mart’ta iyi tercih yapacaklarına inanıyorum.”



Ekinci; “Meydan’a daha iyi hizmet gelecek”
“Daha güzel bir Meydan için seçmenlerden destek bekliyorum” diyen Meydan mahallesi muhtar adayı Mehmet Şakir Ekinci, kent merkezinin göbeğinde sorunlarla boğuşan Meydan’ı layık olduğu hizmetlerle buluşturacağını söyledi. Ekinci, şöyle konuştu; “Şehir merkezinin ortasında olan bir semtin sorunlarla boğuşması düşündürücüdür. Altyapının yetersiz olduğu yeşil alan, park ve taziye evinin olmadığı Meydan’a, Allah’ın izniyle seçildiğimde daha iyi hizmetler vereceğimizden tek bir seçmenin endişesi olmasın. Meydan sakinlerinin ciddi desteğini alıyorum. Sorunlarını yakından bildiğim Meydan’ın, hizmetlerde sınıfta kalması beni üzüyor. Bu nedenle aday olduğum Meydan’da ‘hizmete’ hazırım. Yeter ki semt sakinleri destek versin.”



Çiçek; “GAP’ın imajını değiştireceğiz”
GAP mahalle muhtar adaylarından Reşit Çiçek, GAP’ın imajını düzeltmek için muhtarlığa talipli olduğunu söyledi. GAP’ın hizmetlerden yeterli düzeyde yararlanmadığını anımsatan muhtar adayı Çiçek; “GAP mahallesinde altyapı, üstyapı yok. Temizlik, kaldırım, yol çalışması yeterli değil. Yıllardır besi çiftliklerinin kokusundan konutların da dayanamayacak durumda olan semt sakinlerinin isteklerine de kulak vereceğiz. GAP’a artık hizmet zamanı geldi. Seçildiğimde sürekli kurumlarla iletişim halinde olacağım. Hizmet için yola çıktığım GAP’ta seçmenlerin desteğini bekliyorum. Her şeyden önce GAP’ın imajını düzeltmeye çalışacağım” diye konuştu.



Fidan; “Şafak hizmetle buluşacak”
16 Mayıs şehir stadının bulunduğu Şafak mahallesinin hizmetlerden nasibini alması için ilk kez muhtarlığa başvuran Ahmet Fidan; “Seçildiğimde Şafak, kalıcı hizmetlerle buluşacak” dedi. Muhtar adaylarının hizmet yarışında olduğunu da hatırlatan Fidan, şöyle konuştu; “Amacım, Şafak’ın daha düzenli ve ferah bir kimliğe kavuşmasıdır. Sorunların başında yer alan taziye evi, halk evinin olmayışı büyük bir eksikliktir. Yeşil alan ve parklardan yoksun bir semt olan Şafak’a her türlü hizmeti vereceğimden kimsenin endişesi olmasın. Şafak maalesef diğer mahallelere göre arzu edilen hizmetleri alamamıştır. Bir süredir başlattığım seçim kampanyasında her türlü desteği aldığım mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. 30 Mart’ta seçildiğimde kazanan Şafak olacaktır.”



Dağ; “Gültepe’de sorunları çözme zamanı”
Gültepe mahallesinde seçim kampanyasını hızlandıran muhtar adayı Mehmet Dağ, Batman’ın gelişen semti Gültepe’de sorunları çözme zamanının geldiğini belirtti. 30 Mart seçimlerinde Gültepe sakinlerinin vereceği destekle mahalle muhtarlığına seçileceğini inandığını ifade eden Dağ; “Mahallenin ilk sakinlerindenim. Bir an da Batman’ın modern semtine dönüşen ve kabuğuna sığmayan Gültepe’ye kalıcı hizmetler getirebilmenin çabası içinde olacağım. Gültepe’de kimse benim kadar sorunlara yakın değil. Gültepe, seçmeni beni bu göreve layık görürse, kendilerini mahcup etmeyeceğim. Allah izin verirse, Gültepe’yi kalıcı hizmetlerle buluşturacağız” dedi.



Ekinci; “Yavuz Selim hizmet bekliyor”
Yavuz Selim muhtar adayı Süleyman Ekinci, Türkçe-Kürtçe sloganlarla seçmenlerden destek istedi. Mahalle sakinlerinin büyük bölümünün talebi üzerine muhtarlığa adaylığını bıraktığını belirten Ekinci, şöyle konuştu; “Seçildiğimde her şeyden önce sorunların çözümünde kurumlar ile mahalleli arasında köprü görevi üstleneceğim. Yavuz Selim mahallesinin sorunlarını mahallilerle el-ele verip çözeceğiz. Mahalledeki hizmetlerde herkes söz sahibi olacak. Daha güzel ve yaşanılabilir bir Yavuz Selim semti için seçmenlerden destek bekliyorum. Mahallemiz, birçok hizmetten yoksun kalmıştır. Seçmenlerin doğru tercih yapacağımdan eminim. Tek hedefim var, o da Yavuz Selim mahallesine örnek hizmetler getirmektir.”



Çerçel; “Çarşı sakinlerine güveniyorum”
Bir dönemdir Çarşı mahalle muhtarlığını yapan 45 yaşındaki Cemal Çerçel, semtinin ikinci kez kendisine muhtarlık görevi vereceğini inandığını söyledi. 2 bin seçmene sahip Çarşı’da esnafın çokluğuna dikkat çeken Çerçel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Adını Çarşı’dan alan mahallemizde esnaf çok ama, seçmen sayısı az. 2 bin civarında seçmenin yine de desteğini alacağıma inanıyorum. Batman’da ilk taziye evi yapan muhtarlığız. Kuran kursu binasının yapımına da başladık. Mahallemizde yapımı planlanan yeni eğitim yuvasının oyun alanın yetersiz olduğuna dikkat çektik. 2 bin öğrencinin eğitim göreceği Mehmet Akif Ersoy okuluna örnek bir bahçe yapılması için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Valimiz Yılmaz Arslan’dan destek bekliyoruz.”


Yıldız; “Bahçelievler seçmeni doğru tercih yapacak”
Üç dönemdir muhtarlığını yaptığı 17 bin nüfuslu Bahçelievler mahallesinde dördüncü kez muhtarlığa hazırlanan Mehmet Şirin Yıldız, semt sakinlerinin doğru tercih yapacağını söyledi. 9 bin 250 seçmenin bulunduğu Bahçelievlerde tek eksiğin taziye evi olduğunu ifade eden muhtar Yıldız, şöyle devam etti; “15 yıldır muhtarlığını yaptığım Bahçelievler’de imkanlar ölçüsünde hizmetin en iyisini verdik. Daha fazla hizmetin gelmesi içinde çabamız sürdü. Yeni dönemde de bir kez daha yetki alacağıma inandığım mahalle sakinlerine öncelikli olarak taziye evi sözü veriyorum. Diğer hizmetleri de semtimize kazandırmak görevimizdir.”


Seçimin renkleri muhtar adayları

Batman’da yerel seçimin ‘olmazsa olmazları’ olan muhtar adaylarının afiş ve broşürleri cadde, sokak ve refujleri renklendirdi. 600’e yakın muhtar adayının olduğu Batman’ın toplam 42 mahallesinin yönetimine talipliler, afiş ile broşürlerini, yolcu durakları başta olmak üzere gözde güzergahlara asmaları seçmenin de dikkatini çekiyor. Raman mahalle muhtar adayı Ahmet Tunç, eski SSK hastanesi yol güzergahlarındaki rejuflerin ortasında direkler ile yolcu duraklarına afişlerini yansıtırken, GAP mahallesinde de muhtar adaylarından Bedri Salkış ile Reşat Çiçek afişlerini mahallelerinin tüm sokaklarına yansıttı. Seçimin yaklaşmasıyla muhtar adaylarının vaatlerini içeren broşürlerin her sokak ve caddeye yansıması seçmenin de ilgisini çekiyor.

Editör: TE Bilişim