**20 Yıl aradan sonra muhtarlığa veda eden Şafak mahalle muhtarı Ahmet Kaya: “Dört dönemde Şafak’a hizmetlerin en iyisini getirdiğimize inanıyorum. Yaklaşan seçim öncesinde tüm muhtar adaylarına eşit mesafedeyim” dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTI

Seçime bir ay kala muhtar adayları arasında yarışın iyice kızıştığı Batman’da 42 mahalle arasında göreve talipli olmayan tek isim Şafak mahalle muhtarı Ahmet Kaya oldu. 20 Yıl önce 2 bin nüfus ile 450 seçmenle mahallenin ilk muhtarlığını üstlenen başarılı muhtar Ahmet Kaya, 2014 Mart yerel seçiminde aday olmadığını açıkladı. Muhtar adayı enflasyonunun en yoğun olduğu dönemde muhtarlığa veda etmeye hazırlanan Kaya, şöyle konuştu; “Şafak’ın nüfusu son 20 yılda 12 bine çıktı. Seçmen sayısı ise 5 bin 500’ü buldu. Mahallemizin tüm cadde ve sokakları hem asfalt hem de kilitli taşlarla döşendi. Kent merkezinin göbeğindeki Şafak, temiz semtlerin başında yer alıyor. Seçime kısa bir süre kala 10 muhtar adayının yarıştığı Şafak’ta tüm adaylara başarılar diliyorum. Adaylara eşit mesafedeyim. Seçimin huzurlu ve hoşgörülü bir ortamda geçmesini diliyorum. Sandıktan çıkacak sonuca da herkes saygı göstermelidir.”

 



Çile; “Gültepe’yi birlikte yönetelim”

Uzun bir süredir oturduğu Gültepe mahallesinde muhtarlığa hazırlanan Osman Çile, seçildiği taktirde Gültepelilerin çile çekmeyeceğini söyledi. “Gültepe’yi birlikte yönetelim” sloganıyla yola çıktığını belirten Çile: “Gültepe’ye yerleştiğimizde apartman sayısı yok denecek kadar azdı. Şimdi 10 bin seçmeni olan koca Gültepe’de taziye evi yok, ibadet evi sayısı da yetersiz. Su temalı park alanlarının arttırılması için de yerel yönetimle diyalog içinde olacağız. Semt sakinleri görev verdiği taktirde mahalle sakinleriyle birlikte karar alacağız. Sorunlara çözüm bulmaya yönelik bir de modern muhtarlık bürosu açacağım. Gültepe hızla büyüyen ve gelişen bir semt. Gültepe’ye kalıcı hizmetlerin yansımasına yönelik örnek projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

 


Değirmencioğlu: “Tilmerç TOKİ’de hizmet zamanı”

Tilmerç TOKİ mahalle muhtar adayı Ali Değirmencioğlu, seçime bir ay kala semt sakinlerinin hizmete ve mahallenin geleceğine yönelik oy kullanacağına inandığını ifade etti. Batman’ın yeni mahallesi Tilmerç TOKİ ile birlikte iki TOKİ bölgesinin de hizmete susadığın kaydeden Değirmencioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık Tilmerç TOKİ’ye hizmet vermenin zamanı geldi. Yapılabilecek çalışmaların çözümü için vaatlerde bulunuyorum. Başka muhtar adayları gibi olmayan vaatlerde bulunmak istemiyorum. Özellikle Memur-Sen TOKİ bölgesinin suya kavuşması için gerek Valilik gerekse de Belediye nezdinde çalışmalarımız olacak. TOKİ’nin cadde ve sokaklarının geceleri ışıl ışıl olması içinde çaba göstereceğimden semt sakinlerinin endişesi olmasın.”


Mahallesiyle bütünleşen muhtar

Gecesini gündüzüne katıp seçmenin ayağına giden Belde mahalle muhtarı ve adayı Nuri Altun, beş yıllık süreçte yerel yönetimle hep diyalog içinde olduklarını ifade etti. Yaklaşan seçim öncesinde 35 bin nüfuslu Belde mahallesinde kalıcı hizmetlerin gerçekleşmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Belde mahalle muhtar adayı Altun, şunları söyledi: “Nüfusu Batman’ın tüm ilçelerinden büyük olan Batman’ın büyük mahalleleri arasında yer alan Belde’deki 14 bin seçmenin 30 Mart’ta en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Bir dönem daha semt sakinlerinin desteğiyle Belde’ye kalıcı hizmetlerin gelmesi için çaba göstereceğim. 30 Mart seçiminde sandıktan çıkan sonuca da herkesin saygılı olması gerekiyor.”

 



“Hizmetlerim sürecek”

Gültepe muhtarı ve muhtar adayı Mehmet Dağ, hizmetlerine devam edebilmek için seçmenlerden bir kez daha yetki istedi. Görev süresince sorunlarla yakından ilgilendiğini belirten tecrübeli muhtar Dağ: “Seçmenlerimiz hizmetlerimize şahitlik ediyor. Sorunların çözümü için girişimlerim seçimin son gününe kadar sürecektir. Özellikle DEDAŞ’ın kesintileri nedeniyle mahallelinin elektronik cihazları yandı. 250 yöneticinin imzasını alarak DEDAŞ’a dava açacağız. Ayrıca Belediye ile yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Pazartesi’den itibaren mahallemizde semt pazarı kurulacak. Mahallenin sorunlarının çözümü ve hizmetlerimizin devamı için seçmenlerden bir kez daha yetki istiyorum. Mahalleyi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

 



Karasati;

“Muhtarlık maaşı burs olarak dönecek”

Kültür mahalle muhtar adaylarından Cahit Necati Karasati, seçildiği taktirde muhtarlık maaşının her ay düzenli bir şekilde dar gelirli öğrencilere burs olarak verileceğini söyledi. Dar gelirli ve kimsesiz öğrencilerin destekçisi olacağını ifade eden Karasati, şöyle konuştu; “Daha öncede açıkladığım gibi muhtarlık görevine seçildiğimde maaşımı ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak dağıtacağım. Ayrıca mahallede bazı ihtiyaç sahipleri ile Üniversitede okuyan gençler için burs arayışına yöneleceğim. Batman’ın büyük mahallesinin sorunlarını asgariye indirmenin çabası içinde olacağım.”  

Editör: TE Bilişim