**42 mahalleye sahip Batman’da muhtar adayı sayısı 400’ü aştı. Her mahalleye ortalama 10’ar adayın düştüğü kentte gece geç saatlere dek seçmenlerden destek isteyen muhtar adayları, “Yetki verin, hizmeti görün” vaadi veriyor…
“YETKİ VERİN, HİZMET GÖRÜN”
Batman’ın 42 mahallesine aday olan yaklaşık 400 muhtar adayı, 30 Mart yerel seçimi öncesindeki renkli seçim kampanyası, partilerin Belediye Başkan adaylarını da harekete geçirdi. Her mahalleye ortalama 10’ar muhtar adayının düştüğü kentin semtlerinde, tatlı rekabete giren muhtar adayları; “Yetki verin. Hizmet de görün” vaadini veriyor. Seçmenler, muhtar adaylarının vaadleri karşısında şaşırdıklarını ifade ederek; “Muhtar adaylarımızın hizmet vaatleri bizi seçime motive ediyor” diye konuştular.
KARUBULUT; “GÜLTEPE’YE HİZMET SÖZÜM VAR”
Batman’ın gelişen semtlerinden Gültepe mahallesine muhtarlık adaylığını bırakan Orhan Karabulut; “Çok sevdiğim Gültepe’ye hizmet sözüm var” dedi. “Muhtar adayı Karabulut, yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı; “Altyapı sorunları çözülmüş, yeşil alan ve spor kompleks tesislerin de bulunacağı Gültepe’de yeni dönemde tüm yolların asfaltlanması içinde Belediye’de diyalog içinde olacağız. Çevredeki ekili alanlarından kaynaklanan ve yaz döneminde semt sakinlerini rahatsız eden sivrisineklere karşı da etkin bir ilaçlama yapılması için çaba göstereceğiz. Gültepe’ye yeni bir sağlık ocağı ve taziye evinin de yapılmasına yönelik projeleri hayata geçireceğiz.”



Şafak adayı elçi;
“Huzur dolu bir mahalle için destek istiyorum”
Muhtar adayları arasında erken kampanya başlatan Şafak mahalle muhtar adayı Hüseyin Elçi; “Huzur dolu dolu bir mahalle için seçmenlerde el ele vermeye hazırız” dedi. Şafak mahalle sakinlerine hizmet vaat ettiğini belirten muhtar adayı Elçi, şöyle konuştu; “Şafak mahalle sakinlerine sadece hizmet vaad ediyorum. Mahallemizin bazı sorunları var. Semt parası ile taziye evinin olmadığı Şafak’ta, yeşil alan ile çocuk oyun alan sayıları da yok denilecek kadar azdır. Bu sorunları asgariye indirmek için muhtarlığa talipli oldum. 1997 yılından beri oturduğum Şafak semtindeki sorunlarının çözümü en iyi bilenlerdenim. Cadde ve sokakların aydınlatılması konusunda da DEDAŞ’la bir dizi görüşmelerimiz oldu. Aydınlık ve huzur dolu bir mahalle için semt sakinlerinin desteğini bekliyorum.”



Batkı, Tilmerç’e aday
Batman’ın yeni mahallelerinden Tilmerç’e muhtar adayı olan Ahmet Batkı, doğup büyüdüğü semtine bu kez ‘muhtar’ olarak hizmet vermek istediğini söyledi. Yıllardır Tilmerç’te oturan Ahmet Batkı, eski köyün yeni statüyle mahalleye dönüşen Tilmerç’e ‘hizmet’ vermek için aday olduğunu açıkladı. Muhtar adayı Batkı; “Köyümüz mahalle oldu. TOKİ ve Tilmerç’teki tüm sorunlara tanığım. Sorunları biliyorum. Tilmerç’in sorunlarına hakim biriyim. Seçmenlerin desteğiyle hizmete talibim. Nüfusu hızla büyüyen Tilmerç’e hizmet sözü veriyorum” dedi.


Tekşut; “Herkese eşit hizmet vereceğim”

Tilmerç mahalle muhtarı adayı Fırat Tekşut, daha güzel bir semt sözünü verdi. “Herkese eşit hizmet için ben de yarışta varım” diyen Tekşut, Tilmerç mahalle sakinlerinden destek istedi. Tekşut, şöyle konuştu; “Şehrin yeni ve gelişen yüzü olan Tilmerç ve TOKİ konutlarının yığınla sorunları var; elektrik, su kesintileri sunmak için aday oldum. Desteğimizle seçildiğim taktirde herkese eşit hizmet için çabalayacağım.”



Sertkaya;
“Çamlıtepe hizmetlerin en iyisine layık”
Batman’ın Çamlıtepe mahalle muhtarlığını üç dönemdir yapan Mehmet Sertkaya, semtinin en güzel hizmetlere layık olduğunu ifade etti. Dördüncü kez Çamlıtepe mahalle muhtarlığına semt sakinlerinin isteği üzerine aday olduğunu dile getiren Sertkaya; “Çamlıtepe mahallesi Korike ile birleşti. Hızlı yapılaşmanın olduğu mahallerdeniz. Yapının olduğu bölgede mutlaka sorunlarda olur. Sorunlarımızın çözümü konusunda Belediye’ye götürdüğümüz önerilere destek aldık. Dördüncü dönemde de mahallenin muhtarlığına aday oldum. Seçmenlerden bir kez daha yetki istiyorum” diye konuştu



*******************
Bağlar’da ‘Karadoğan’ sesi!
Yaklaşık 10 bin kişinin oturduğu Bağlar mahallesinin yönetimine talipli olan Osman Karadoğan, seçmenlerin sıcak ilgisine teşekkür etti. Kenar mahalle diye bazı hizmetlerden yoksun bırakılan Bağlar mahallesi’ne kaliteli hizmetlerin yansıması için ciddi çalışmalarda bulunacağını ifade eden muhtar adayı Karadoğan; “Seçimlere 52 gün kaldı. Bağlar mahallesinin fedakar seçmenlerine daha iyi hizmet verebilmek için yola çıktım. Şimdiden oylarına talipli olduğum mahallemdeki semt sakinlerinin ilgisine teşekkür ediyorum” dedi.


Kızar;
“Yeni mahalle yeni hizmetlerle buluşacak”
Yeni mahalle muhtar adaylarından 50 yaşındaki Ahmet Kızar, amacının çok sevdiği Yeni mahalleyi yeni hizmetlere kavuşturmak olduğunu belirtti. Yaklaşan seçimlerle birlikte seçim kampanyasını hızlandıran muhtar adayı Kızar, şunları söyledi; “Yeni mahallenin yeni hizmetlerle buluşmasına yönelik hazırladığımız projeleri şimdiden seçmenlerle paylaşıyoruz. Yeni mahalle sakinlerinden bir kezliğine yetki istiyorum. Batman’ın eski semtlerinden Yeni mahallenin içler acısı hali bizi üzüyor. Muhtarlığa seçildiği an yeni hizmetleri de Yeni mahalle sakinleriyle buluşturacağım.”


Çakmak;
“Sağlık hep ihmal edildi”
Batman’ın Sağlık mahalle muhtar adaylarından Mehmet Şakir Çakmak, eski semtinin ihmal edildiği ifade etti. Altyapı sorunları ile elektrik kesintilerinin semt sakinlerini bezdirdiğini belirten Çakmak; “Sağlık mahallesi bugüne kadar maalesef arzu ettiği hizmetlere kavuşmuş değil. Yeşil alanın olmadığı, parkların yetersiz olduğu ve taziye evinin olmadığı Sağlık mahallesinde seçmenler haklı olarak hizmet bekliyor. 30 Mart’taki seçimlerde muhtarlık adaylığımı bıraktım. Uzun süredir oturduğum Sağlık mahallesindeki sorunların çözümü konusunda üzerime ne düşüyorsa yapacağımdan semt sakinlerimin endişesi olmasın” dedi.

Editör: TE Bilişim