CAMİ VE MEYDAN SÖZÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Mart seçimleri kapsamında gezilerinin ilkini Batman’ın Sason ilçesine yaptı. Beraberinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte uçakla öğle saatlerinde Batman Havalimanı’na gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu, karayoluyla Sason'a geçti. İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve beraberindeki heyetle birlikte Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından belediyenin karşısında bulunan ilçe meydanında toplanan kalabalığa hitap etti. Partisinin belediye başkan adayı Uçar'a destek isteyen Kılıçdaroğlu, Sason’a ilk kez geldiğini belirterek, ilçeye meydan ve cami sözü verdi. Ailesinden örnek verip , kimseden kişisel beklentisi olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, herkesin işinin ve aşının olması gerektiğine dikkat çekti.

“CANIMIZI DA VERİRİZ”

İlçe meydanında toplanan kalabalığa seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Sason’un balı ve cevizi çok meşhur. Aslında tütününüz de meşhurdu ama işletmeyi kapattılar. Şimdi dışarıdan tütün getiriyorlar. Sanki ülkede tarla yok, insan yok, eken ve biçen yok. Dışarıdan tütün, nohut, canlı hayvan, et ve sonunda kuru soğan ithal ediyorlar. O kuyruğa da 'Varlık kuyruğu' diyorlar. Eğer bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, günahı bunların boynuna. Bunları bileceğiz, anlatacağız, konuşacağız. Gönül ister ki sizin adınızı sadece Türkiye değil, bütün dünya duysun. Emin olun bunu yapmak, benim boynumun borcu. İşsizlik en temel sorunlarımızdan birisidir. Batman için 'İşsizliğin kenti Batman' diyorlar. Binlerce gencimiz işsiz, iş arıyor. Bugün gazetelerin birinci sayfalarında var, televizyonlar göstermiyorlar ama Diyarbakır'da 587 kişi alınacak, bir kuyruk var sonu görünmüyor. Şanlıurfa'da stadyumda iş için kura çektiler. Ne olacak bu insanların hali, düşünen var mı acaba? Bu memleket için, bayrağımız için, vatanımız için, birlikte huzur içinde yaşamak için huzur içinde yaşamak için canımızı da veririz. Bu ülkenin doğusu da, batısı da, kuzeyi de, güneyi de cennet gibi bir ülkedir” dedi.

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Hizmetse hizmet yarışına evet. Ama niye kavga, neden kavga? Kavgadan uzak duracağız. Bu ülkede herkesin mutlu olabileceği bir tabloyu yeniden inşa etmek zorundayız. İnşallah yerel seçimler olacak, yeni bir tarih yazacağız, yeni bir başlangıç yapacağız. İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı, Mersin'i, Bursa'yı, Adana'yı, Aydın'ı, Uşak'ı, bütün buraları Allah'ın izniyle alacağız, yeni bir sayfa açacağız. Bize inanın, bize güvenin. Biz size inanıyor ve güveniyoruz. Size hizmet etmek, halka hizmet etmek, Hak’ka hizmet etmektir. Çünkü biz bunu kutsal, mübarek bir görev olarak görüyoruz.” Sason’a gelen ilk siyasi parti genel başkanı olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Sason Belediyesi tarafından kalabalık bir topluluğun katılımıyla onuruna düzenlenen yemeğe katılıp, Batman’a geçti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim