**30 Mart yerel seçimlere renk katan muhtar adaylarının arasında tek bir kadın adayının olmamasına şaşıran bazı yurttaşlar; “BDP yeni dönemde yerel yönetimlere ‘Eş başkanlık’ sistemi getirdi. 42 mahalleden tek bir bayan adayın çıkmaması düşündürücüdür” dediler.


GÖZLER KADIN MUHTAR ADAYLARINDA
Yerel seçime 48 gün kala Batman’ın 42 mahallesine aday olan 500’ü aşkın muhtar adayı arasında tek bir bayan adayın olmaması tartışmalara yol açtı. Her mahallede ortalama 10 ila 15 arasında adayın olduğu Batman’da, şu ana kadar tek bir kadın adayın çıkmaması seçmenler kadar muhtar adayları arasında da günün konusu oldu. Bazı kadın seçmenler, mahallenin yönetimine kadının da gür sesinin çıkmasını beklediklerini söylediler. Seçmenler şöyle konuştular; “30 Mart 2014 yerel seçimler öncesinde aday enflasyonu var. Fakat nedense muhtar adayları arasında tek bir kadının olmaması herkesin tuhafına gidiyor.”
KIDEMLİ MUHTAR; “KADIN ADAY DA OLMALI”
35 yılı aşkın süredir Şirinevler mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Remzi Adsan; “Batman’ın 42 mahallesi var ama şu ana kadar tek bir kadının aday olmaması bizim de ilginçliğimize gidiyor. Bazı kadın seçmenler neden ‘kadın muhtar adayının’ olmadığını söylüyor. Aslında Batman gibi nüfusu hızla büyüyen bir şehre kadın muhtar adayları da çıkmalıdır” dedi. Dört dönem muhtarlık görevini yaptıktan sonra Şafak mahalle muhtarlığı görevine veda etmeye hazırlanan Ahmet Kaya; “Mahallemde 8 muhtar adayı var. Hepsine aynı mesafedeyim. Kimseye desteğim yok. Bu adaylar arasında bir kadın aday da olmalıydı” diye konuştu.



Seçmenlere güveniyorum”

Meydan mahallesi muhtar adayı Erdoğan Atmaca, seçmenlere güvendiğini söyledi. Mahallenin sorunlarını iyi bildiğini belirten genç muhtar adayı Atmaca: “Yıllardır Meydan’da ikamet ediyoruz. Mahalleye hizmet için aday oldum. Seçildiğim takdirde mahallemizde büyük bir eksiklik olan taziyevini kazandırmak istiyorum. Mahallenin önde gelen isimlerinin desteğiyle bu göreve talip oldum. İlk işim mahalle sakinlerine 24 saat hizmet verebilen muhtarlık ofisi açmak ve taziyevini mahallemize kazandırmaktır. Seçmenlerin desteğiyle vaadlerimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.



Dağ; “Gültepe hizmeti tercih edecek”
Batman’ın mahalleleri arasında en fazla muhtar adayın olduğu Gültepe’de adaylığını günler öncesinden açıklayan Mehmet Dağ, semt sakinlerinin hizmeti tercih edeceğini söyledi. Yaklaşan seçimler öncesinde semtindeki seçmenlerden destek isteyen Dağ, şöyle konuştu; “Gültepe’nin 10 bin seçmeni var. Önümüzdeki süreçte bu rakam daha da artacak. Gültepe mahallesinin sorunların çözümünde her zaman görev almaya hazırım. Daha önce de seçmenlerimin desteğiyle muhtarlık görevine getirildiğim Gültepe’de hizmetlerin devamı için mahalle sakinlerinden destek istiyorum.”



Muhtar adayı lokal açtı
Batman’ın yeni mahallelerinden Tilmerç’te seçim kampanyasını hızlandıran Mehmet Çırpan, seçmenlerin ilgi ve alakasına teşekkür etti. Tilmerç’teki Memur-Sen TOKİ’nin bulunduğu alanın sorunlarını iyi bildiğini söyleyen Çırpan; “Hazine arazisi içinde olan Tilmerç’te birçok kişinin tapu sorunu olduğunun farkındayım. Muhtarlık görevine seçildiğim an ilk icraatım konut sahiplerini tapularıyla buluşturmak olacak. Mağdur semt sakinlerinin yanında olacağım. Seçim kampanyası süresince yanımda olan ve her türlü desteği veren seçmenlere teşekkürü bir borç biliyorum. 30 Mart’ta sandık başında tercihlerini benden yana kullanmalarına inanıyorum” dedi. Bu arada Çırpan, hafta içinde mahallede seçim lokalini de açıp seçmenlerle iç içe olacağını belirtti.



Atayan Yeni mahallede aday
Yeni mahalle muhtar adaylığına genç bir isim talipli oldu. Yıllardır oturduğu Yeni mahallede keyfiyetten aday olmadığını da belirten Ramazan Atayan; “Batman’ın en eski mahallesi olan Yeni mahallede maalesef sorunlar çözülmüş değil. Eski mahallede ne bir taziye evi ne de park var. Keyfiyetten aday olmadım. Eğer bu semt yeterli düzeyde hizmet görmüş olsaydı, 8-10 muhtar adayı da çıkmazdı. Her şeyden önce mahallede oturan dar gelirli ailelere sosyal ve maddi anlamda gereken desteği vereceğimden kimsenin endişesi olmasın. Tüm imkanları Yeni mahalle sakinlerine kullanacağım. 15. Cadde de açtığım seçim büromda sorunlara çözüm bulmaya çalışacağım. Muhtarlık görevi verildiği an telefonlarım 24 saat hizmete açık olacak” dedi.



Belde’de Yıldız aday
Batman’ın Belde mahallesinde 30 Mart yerel seçimleri öncesinde muhtarlığa aday olduğunu açıklayan emlakçı Cemal Yıldız; “Dostlarım ve çevremin isteği üzerine muhtarlığa aday oldum” dedi. Bazı kurumların tanıdığı silah ve maaşlık ücretine de karşı olduğunu ifade eden muhtar adayı Yıldız, şunları söyledi; “Seçildiğim taktirde muhtarlık maaşını dar gelirli ailelere dağıtacağım. Semtinin hizmete ihtiyacı var. Yeşil alan ve taziye evinin kurulması içinde bir dizi projeyi hayata geçireceğim. Her geçen gün büyüyen semtimizin imarı başta olmak üzere birçok sorunu biliyorum. Belde mahallesinde geniş kapsamlı taziye evi kuracağım. Ciddi projelerle muhtarlığa talibim. Hedefim, yeşil alanı bol ve yaşanılabilir bir belde yaratmaktır.”

Editör: TE Bilişim