**Aslen Gercüşlü olan Diyarbakır Elektrik Mühendisi Odası Başkanı İdris Ekmen, demokratik özerklilik projesi kapsamında iktidarı halka devredebilecek yönetim tarzı düşündüklerini söyledi.
**Belediye Başkan aday adaylığına taliplilere ‘başarı’ dileğinde bulunan Ekmen; “Batman’a emek veren tüm arkadaşlara saygılıyım. 12 yıldır Diyarbakır’dayım ama Batman’dan asla kopmadım” dedi.
“YEREL YÖNETİMDE 80 YILDIR
YAPILAMAYANLAR GERÇEKLEŞTİ”
Diyarbakır DEDAŞ’ta elektrik mühendisi olarak son 12 yıldır görev yapan Batman’ın Gercüş ilçe doğumlu İdris Ekmen, BDP’li yerel yönetimlerin 80 yıldır yapılamayan hizmetlere imza attığını söyledi. Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini de iki dönemdir yürüten Ekmen; “Bölgede 15 yıldır BDP’nin yerel yönetimlerde gerçekleştirdikleri projeler 80 yıldır yapılamayanlardır. Kentsel sorunların çözümü konusunda da köklü projeler ele alınmalı, demokratik özerkliği kendi elimizle açığa çıkarmalıyız. Kent bilgi sisteminde ‘yoksulluk haritası’ çıkarılmalı. Örneğin Batman Belediyesi’nin başlattığı örnek bir uygulama olan ulaşımda haftada bir ücretsiz taşıma hizmeti daha da geliştirilebilir. Bürokratik bir engel çıkmazsa halka ücretsiz su ve diğer hizmet imkanları da yaratılabilir.”
“HERKESİN EMEĞİNE SAYGILIYIM”
Batman’da emek veren herkese saygı duyduğunu ifade eden Ekmen, şöyle konuştu; “Batman’a gelirken şehircilik bakış açısına katkı sağlayacağıma inanıp halkıma hizmet için aday adayı olma kararını aldım. Aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bölgede kentlerin problemleri birbirine benzeşiyor. Yerelde en önemli alan katılımcılığın her alana entegre olması gerekiyor. Herkes örgütlenip sürece katkı sağlamalıdır. Kent meclisleri geliştirilmeli, avukat, muhtar, hatta apartman sakinleri bile bir meclis oluşturabilir. Çeşitli ölçekte meclisler artırılabilir, kentin ihtiyaçlarını halkla birlikte belirlemek gerekiyor. Bu bileşenler bir havuzda toplanırsa amacına da ulaşmış olur.”
“KENT BİLEŞENLERİ ARTMALI”
BDP Belediye Başkan aday adayı Ekmen; “Belediye bütçesinin bir kısmı bir yere gidebilir ama kentin bileşenleri artarsa yapılan hizmetler de sağlıklı ilerlemeler kaydedilir. Eksiklikler güçlü katılımcılarla giderilebilir. Uzun vadeye de yayılabilirse bu çalışmalar amacına ulaşmış olur. Demokratik özerkliği gerçekleştirebilmemiz için iktidarları halka devredebilecek bir yönetim tarzı şekillendirebiliriz. Şayet görev alırsam bunları hayata geçirmeye çalışacağım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim