*Önceki seçimlerde sadece eşi ile birlikte oy kullanan Batman merkeze bağlı Yolveren köy muhtarı 80 yaşındaki Muhtar Mehmet Alcu, 24 Haziran seçimlerinde Almanya’dan gelen seçmenleriyle birlikte sandık başına gitti. 21 Seçmenli köyde 6 kişi oy kullandı.

YURTDIŞINDAN GELENLERLE OYLAR ARTTI
Batman merkeze bağlı Yolveren köyü Muhtarı Mehmet Alcu, bu kez yurtdışından gelenlerle birlikte sandık başına gitmenin sevincini yaşadı. Çoğu seçmenin Avrupa’da olması nedeniyle önceki seçimlerde sadece eşiyle birlikte köyünde oy kullanan 80 yaşındaki muhtar Mehmet Alcu, evinin zemin katında kurulan 2252 nolu sandığın başına gitti. Bu yıl Avrupa’dan gelen seçmenlerle birlikte 24 Haziran seçimlerinde daha fazla seçmenle oy kullanmasının sevincini yaşadığını kaydeden 40 yıllık Muhtar Alcu: “Ülkemize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 79 Yaşındaki eşi Hane Alcu’nun rahatsızlığı nedeniyle referandum seçimin ardından köyde yeniden sandık kurulmasıyla rahatladıklarını belirten Muhtar Alcu, “Köyde toplam 21 seçmenimiz var. Çoğu seçmen Avrupa’da ama bu yıl bir bölümünün gelmesiyle sandıkta seçmen sayımız da arttı” dedi.

“SANDIĞI 17.00’YE KADAR BEKLETECEĞİZ”
Jandarma ekiplerinin eşliğinde sabah saatlerinde sandık görevlileriyle birlikte Batman kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yolveren köyünde 2252 nolu sandığı tahıl ambarında kurduklarını ifade eden Sandık Başkanı Osman Güneş, “21 Seçmenli köyde seçmenlerin bir bölümü Avrupa’da olduğu biliniyor. Ancak bu yıl oy kullanmak için Almanya’dan gelen seçmenler de var. Bu seçimde seçmen sayısı artacak. Önce sandık görevlileri oy kullandı. Ardından Muhtar sandık başına geldi. Saat 17.00’ye kadar sandığı bekleteceğiz. Sakin bir ortamda oy işlemleri gerçekleşti. Seçmen sayısı az olduğu için en rahat sandıkta görev yapıyoruz” diye konuştu.

ALMANYA’DA YAŞAYAN SEÇMENLER KÖYDE
Yaz mevsiminde ailesiyle birlikte geldiği Yolveren köyünde 2 katlı bir ev yapımına başladığını söyleyen Cengiz Kiy, 1 kilometrelik stablize olan köy yolunun asfaltlanmasının gerektiğini belirtti. Yıllardır Almanya’da yaşadığını belirten Yolverenli Kiy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce seçimin ülkemizi hayırlı olmasını diliyorum. Almanya’da yaşıyoruz ama bir ayağımızda burada. Amcam Mehmet Alcı, 40 yıldır köy muhtarlığını yapıyor. İlerleyen yaşına rağmen bu görevi sürdürüyor. Bu yıl Almanya’daki ailelerimizle birlikte geldik. Oyumuzu burada kullanıyoruz. Köyün yol, çöp ve altyapı sorunlarının çözülmesini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim