**HDP Batman Milletvekili adayları, İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç’la birlikte yerel medya turu kapsamında Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. HDP 1. Sıra adayı Feleknas Uca: “Avrupa ve Diyarbakır’da milletvekilliği yaptım. Şimdi de evimde siyaset yapmanın heyecanı içindeyim” dedi.

HDP HEYETİ ZİYARETLERDE
Seçime sayılı günler kala kırsalın yanı sıra kent merkezinde de seçim çalışmalarını sürdüren HDP Milletvekili adayları, yerel basına da ziyaretlerine devam ediyor. İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç’la birlikte gazetemize konuk olan HDP 1. Sıra Milletvekili adayı Feleknas Uca ve 5. Sıra adayı Şükrü Baytar, seçmenlerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti. Ailesinin Batman’dan 45 yıl önce Avrupa’ya yerleştiğini belirten Diyarbakır Milletvekili ve Batman 1. Sıra adayı Uca: “Avrupa’dan sonra Diyarbakır’da milletvekilliği yaptım. Şimdi de kendi evimde siyaset yapmanın ayrı bir duygusu içindeyim. İnsan kendi evinde ve toprağında siyaset yapınca başka bir duyguya kapılıyor. Aday olduğumdan beri halkın bana gösterdiği sıcak ilgiye teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman buradan kopmadım, festival ve diğer etkinliklerde hep buradaydım. 24 Haziran seçimleri herkes için önemli. Bu seçime bir başka hazırlanıyoruz. 24 Haziran, Kürtler için önemlidir. Gün birlik ve sahiplenme günüdür” diye konuştu.

TOĞUÇ: “MİTİNGİMİZ 20 HAZİRAN’DA”
1992 Yılında SHP’den Batman Milletvekili seçilen İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Milletvekili adaylarıyla birlikte geceli-gündüzlü çalıştıklarını söyleyen Toğuç: “Adaylarımızın bir bölümü kırsalda, bir bölümü de kent merkezinde çalışıyor. Özellikle seçimin son günlerinde daha çok Batman odaklı çalışmayı planlıyoruz. 20 Haziran’da Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın mitingi yapılacak. Şimdiden miting hazırlıklarını da yapıyoruz. Henüz mitingin yeri netleşmedi ama mitinge halkımızın ilgi göstereceğine inanıyoruz. Hedefimiz belli, 5 vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Rehavete de kapılmıyoruz. 24 Haziran tarihine kadar gitmediğimiz ev-işyeri bırakmayacağız” diye konuştu. 5. Sıra adayı Şükrü Baytar ise; “24 Haziran’da seçmenlerin ellerini vicdanlarına koyarak oy kullanacaklarını bekliyoruz. Gezdiğimiz her yerde büyük coşkuyla karşılaşıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim