“ANALAR AĞLAMIYOR”

Seçime sayılı günler kala sahada çalışmalarını sürdüren Parti Batman Milletvekili ve 1. Sıra adayı Ziver Özdemir, iktidarları döneminde Batman’a yapılmayanları kazandırdıklarını söyledi. Hizmetlerinin ortada olduğunu belirten Özdemir: “13 Yıldır hükümetimizin Türkiye’ye yaptığı yatırımlar, hizmetler, üretilen projeler ve insanımıza verilen hizmetler, herkesin bildiği ve kabul ettiği bir olgudur. Özel olarak da Batman’da yaptıklarımız, yıllarca yapılamayanlardır. Rekabet ve seçim havasından dolayı yaptıklarımızı yok sayanlara cevabımızı yaptığımız hizmetler zaten vermiştir. Eserlerimiz ortadadır ve en güzel cevaptır. Bizim halkımız adına ürettiğimiz en güzel ve en anlamlı proje de çözüm sürecidir. Bu süreç dolayısıyla uzun zamandır şehit cenazeleri yok, Türk-Kürt anneler 20 yaşındaki gencecik çocuklarına ağlamıyor ev ağıt yakmıyor” dedi.

“YAPILANLAR ORTADA”
Batman’a kazandırılan yatırımlara da dikkat çeken Özdemir, şöyle devam etti: “Bütün bunların yanında Kantar köprüsü ile 50 yıllık hasret sona erdi. Yeni Çevre yolu ile Batman’ın trafiğini rahatlattık. Bölünmüş yolları 8 katına çıkardık. 15.000 Kişilik Batman stadyumunun temeli atıldı yakında hizmete sunulacak. Batman’a eğitimde çağ atlattık. Sadece son 4 yılda eğitime 300 Milyon yatırım yaptık. Sınıflardaki öğrenci sayısını 37’den 24’e düşürdük. 12 Yılda okul sayısını 421’den 909’a çıkardık. Batman Üniversitesi’ni kente biz kazandırdık. Üniversitemize 160 Milyon yatırım desteği sağladık. Batman Çayı’na ‘yeşil kuşak’ projesi kapsamında 35 km’lik bölüm ıslah edilip mesire alanına dönüştürülecek ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. Batman sağlıkta çağı yakaladı. Son 12 yılda 227 Milyon yatırımla, hastane sayısı 5’ten 10’a çıkarıldı.”

YATIRIMLARI SIRALADI
Batman’a kazandırılan yatırımları tek tek sıralayan 1. Sıra adayı Ziver Özdemir: “Yol medeniyettir dedik ve köylerimizi suya, yola kavuşturmak için 8.7 milyon TL yatırım yaptık. Daha yeşil bir Batman için 2.5 milyon fidan diktik. TOKİ projeleri ile Batman’da emeklilerimize, memurlarımıza ve afet mağdurlarına 4524 konut yaptık. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk; 2007-2015 yılları arasında engelli vatandaşlarımıza 193 Milyon TL ödeme yaptık. “Hava yolu halkın yolu” olacak dedik ve Batmanımıza yepyeni bir havalimanı kazandırdık. Sadece 2014 yılında 435.745 yolcu taşındı. Batman’ımıza yeni Kültür Merkezi ve Müze kazandırdık. Çözüm süreci kapsamında köylerimize eski isimlerini iade ettik. STK sayısı 13 yılda 143’ten 396’ya çıktı. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla hep iletişim halinde olduk ve onların düşüncelerini önemsedik, projelerine destek verdik. Batman’a doğalgazı biz getirdik. Batman’ın % 87’sine doğalgaz verilmiş durumda. Yeni dönemde de Batmanımız için önemli projelerimiz var. Hizmetlere devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim