**Basın toplantısında konuşan HDP Batman Belediye Başkan adayları Songül Korkmaz ve Sabri Özdemir: “En büyük projemiz, halkın belediyesini geri almak” dediler.

“HALKIN BELEDİYESİ...”
HDP Batman Belediye Başkan adayları Sabri Özdemir ve Songül Korkmaz, il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan adayı Özdemir: “Normal bir seçim çalışması yapmak için bile partimizin önü güvenlik güçleriyle kapatılıyor. Bunu biz 90’lı dönemlerinde de yaşadık. Ama partimizi büyüterek bugünlere geldik” dedi. Göreve seçildiklerinde yeni projeleri hayata geçirmek istediklerini de belirten Özdemir, şöyle devam etti: “En büyük projemiz daha önce belirttiğim gibi halkın belediyesini tekrar geri almak. Biz huzurlu bir seçim dönemini yaşamak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Maalesef sert uygulamalarla karşılaşıyoruz. 31 Mart’ta yeniden göreve geldiğimizde aynı yerde Yılmaz Güney Sinema salonunu açacağız. Daha önce birçok projemiz vardı, kayyum hayata geçirince kendisine mal oldu.”

“KADINLARI UNUTMAYACAĞIZ”
Daha sonra söz alan Başkan adayı Songül Korkmaz ise şöyle konuştu: “Seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bizlere aday olarak büyük bir sorumluluk yüklendi. Bu halkın taleplerinin ne olduğunu ve beklentilerin bilincindeyiz. Demokrasi yerelden başlar. Yerel demokrasinin olmadığı yerde özgürlükten söz edilemez. Partimizin felsefesi halka dayalı belediyeciliktir. Belediye yeniden halkın eline geçtiği zaman özelikle kadınlara yönelik çalışmalarımız artacaktır. SELİS Kadın Merkezini yeniden kuracağız, hatta kadınlar için ‘pembe marketler’ bile açabiliriz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim