** 1.780 Delegeden 1.431’inin sandık başına gittiği BDP Belediye Başkan aday adayları arasında ilk sırayı 386 oyla Sabri Özdemir aldı. Partililer, geç saatlere kadar parti binası önünde oy sayım işlemlerini izledi.

 

DELEGELER, ‘ÖZDEMİR’ DEDİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Belediye Başkan aday adayları arasında yapılan ön seçimde en yakın rakibine 151 oyla fark atan Sabri Özdemir, birinci oldu. BDP İl binası ile Genel-İş Sendikası’nda kurulan 6 sandıkta 1.780 delegeden 1.431’i oy kullanırken, 12 oy geçersiz sayıldı. Saat 17.30’da başlayan oy sayım işlemi 21.30’a kadar sürdü. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da izlediği oy sayım işleminde BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay ve BDP Seçim Komisyonu yer aldı.

 

ÖZDEMİR; “HALKIN TAKDİRİ”
Delegelerin tercih ettiği BDP Başkan aday adayı Sabri Özdemir, sandıktan çıkan oyların delegeler ile halkın takdiri olduğunu söyledi. Oy veren, vermeyen tüm delegelere teşekkür eden Özdemir, sonuçların açıklanmasının ardından diğer aday adaylarıyla birlikte Belediye bahçesinde tebrikleri kabul etti. BDP seçim komisyonu yetkilileri, şöyle konuştular; “Ortaya çıkan bir sonuç var. Bu sonuçları bundan sonra Genel merkez değerlendirecek. Takdir de bundan böyle genel merkezde. Belediye Başkan adaylarımız önümüzdeki süreçte açıklanacak. Biz burada görevimizi yaptık.”

 

İŞTE SONUÇLAR
Sabri Özdemir           386

Mustafa Tekik           235

Selim Aratemur        162

Hakkı İpek                139

Hasan Sancar           118

İdris Ekmen               77

Beşir Erol                  73

Sıddık Akın                69

Eyüp Şahin                69

Hürriyet Kaytar         63

M. Şafi Ekinci             25

Şafi Bozyiğit              15

 

 

Editör: TE Bilişim