*24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’de aday gösterilecek aday adaylarını belirlemek üzere temayül yoklaması yapıldı. Delegeler, temayüle ilgi gösterdi.

DELEGELER TERCİHLERİNİ YAPTI
Batman-Siirt çevre yolundaki Rezidans salonunda yapılan ‘temayül’ yoklamasına genel merkezden görevlendirilen İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Bilgin gözetiminde yapıldı. 24 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday adaylığı başvurusunda bulunan 63 adayının çoğunun katıldığı temayülde, yaklaşık 800 delege tercihlerinden yana oy kullandı. Temayül yoklamasının aday adaylarına ve AK Parti’ye hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, “AK Parti istişareye önem veren bir parti, geleneğimizde bu var. Bugün de kuruluşundan bugüne kadar tüm seçim arifelerinde yaptığımız gibi temayül yoklamamız var. İşin aslı teşkilatlarımızla bunu istişare etmektir. Burada teşkilatlarımızın işaret edeceği aday adaylarımızın genel merkezde değerlendirmeleri yapılırken dikkate alınacak” dedi.

İL BAŞKAN VEKİLİ BİLGİN’DEN TEŞEKKÜR
AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Bilgin, delegelerin temayül yoklamasına ciddi bir katılım gösterdiğini belirtti. Batman merkez ve bütün ilçelerinden temayül yoklamasına katılan delegelerde teşekkür eden Başkanvekili Bilgin, şunları kaydetti: “Sonucun şimdiden Batman’a hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün 2018 genel seçimlerine güçlü bir kadroyla gitmenin önemli adımlarından birini gerçekleştiriyoruz. Bu seçimlerde en fazla rağbeti partimiz görmüştür.” Batman’da Milletvekili adayı olabilmek için 63 milletvekili aday adayı için il genelinde 800’ü aşkın delegenin temayül yoklamasında oy kullanması için merkez ilçe ile birlikte 5 ilçe ayrı ayrı sandıklar kuruldu. Cumartesi Saat 10.00’da başlayan temayül yoklaması akşam 16.00’da sona erdi. Sandıklarda kullanılan oylar Ankara’ya götürüldü. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim