**Demokratik Bölgeler Partisi Batman Merkez İlçe Başkanlıklarına Şükrü Yılmaz ile Remziye Kaytar seçildi. 


TEK LİSTEYLE GİDİLDİ
Kısa adı DBP olan Demokratik Bölgeler Partisi Batman Merkez İlçe Eş Başkanlıklarına Şükrü Yılmaz ile Remziye Kaytar getirildi. Tek listeyle gidilen 3. olağan kongre Roza düğün salonunda yapıldı. Kongreye DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçuk, HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Van Büyükşehir belediye Başkanı avukat Bekir Kaya, HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi, DBP İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat ile eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Cizre olaylarla ilgili hükümete de verdi, veriştirdi. Devletin kamu görevini sağlayamadığını ve olayın bu nedenle büyüdüğünü söyleyen Akat Ata; “Kongremizi gerçekleştirirken Roboski’de anma gerçekleştiriliyor. Fakat Cizre’de de yeni bir katliamın hazırlığı yapılıyor. Hangi gerekçeyle kamu düzenini sağlamak adına Cizre’de kamu düzenini kim bozuyor? Kamu güvenliğini kim tehdit ediyor? Kamu dediğimiz Cizre halkı değil mi? Cizre halkını niye dinlemiyorsunuz? Yıllardır bu politikadan bir sonuç alabildiniz mi? Cizre’nin ödediği bedeller akıllarınızdan ne çabuk çıktı. Ne çabuk unuttunuz ve şimdi kalkıyorsunuz, güvenliği sağlayacağız düzeni sağlayacağız adı altında Cizre halkının iradesini yok sayıyorsunuz. Ve bütün Türkiye toplumuna yalan yanlış bilgi yayıyorsunuz” diye konuştu.

DBP MERKEZ İLÇE DE YENİ YÖNETİM

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, kongrede partililere seslendi. Yüksek, devrimin hiçbir sınırı tanımadığını belirterek, “Kobane’nin yüzde 30’u bizim elimizde. Yüzde 30’u çetelerin işgali altında. Yüzde 60’ı ise ortadır” dedi. Demokratik Bölgeler Partisi Merkez İlçe’de Eş Başkanları belirlendi. Tek listeyle gidilen kongrede Şükrü Yılmaz ile Remziye Kaytar Merkez ilçe Başkanlığına getirilirken, DBP Merkez ilçenin yönetimi şöyle oluştu; “Çetin Narçiçek, Cengiz Fırat, Mehmet Sıddık Toy, Şakir Ekinci, Mahfuz Altunışık, Sıtki Tan veYunus Oğuz.”


********

Kozluk DBP’de Başkan Boral

Pazar günü Batman merkez ilçe teşkilatının kongresini yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün de Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta kongresini gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan kongreye tek listeyle gidildi. DBP Batman İl Eşbaşkanı Mehmet Cademir ile parti yöneticilerinin katıldığı kongrede Diyadin Boral, Kozluk ilçe başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu da şöyle oluştu; Abdulselam Atmaca, Nevzat Ekinci, Abdurrahman Bozkurt, Abdulselam Altınel, Tayyip Abit, Selahattin Konuk, Osman Işık ve Bayram Günay.

Editör: TE Bilişim