“BATMAN’DA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR”
Yıllardır Batman’da esnaflık yapan Enver Erdem, bu kez CHP’den Belediye Başkan adayı oldu. Seçim kampanyasını Aralık ayının ilk haftasında başlatacağını belirten Erdem: “Yıllarım bu şehirde geçti. Batman’a karşı sorumluluklarım var. Batman, mevcut potansiyeline rağmen hak ettiği yerde değil. Batman’da daha yapılacak çok fazla iş olduğunu düşünüyorum. Yeni imar alanlarıyla, herkesin yaşamak için tercih edeceği bir şehir hayal ediyorum. Birçok yeri gezdim. Bu şehirde yapılacak çok şey olduğunu gördüm. Bu yüzden de taşın altına elimi, hatta gövdemi sokmaya karar verdim. Kısaca söylemek gerekirse, şehri daha iyi yere taşımak için aday oldum” dedi.

“TEK AMACIM, ŞEHRİME HİZMET”
CHP Başkan adayı Erdem, şöyle devam etti: “Benim tek yarışım halkıma ve şehrimize hizmet etmek içindir. Hızla gelişen Batman’ın önemli sorunlarından birinin de yeni imar alanların açılmamasıdır. Bu şehrin ayrı sorunu da kenar mahallelerin kentsel dönüşüme alınmaması. İluh deresi kenarındaki yorgun ve yaşlı yapılanların da kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. 15-20 yılda bir İluh deresi sel taşkınlığı yaşıyor. Bir önceki sel taşkınlığının üzerinden 12 yıl geçti. Büyük düşünüp, büyük projelerle şehrimizin eski bölgesine el atmak zorundayız.”

“BİLGİ BİRİKİMİMİZİ VE BECERİMİZİ KULLANACAĞIZ”
‘Batman için büyük düşüncelerle yola çıktık’ diyen CHP’li Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgi birikimi ve becerimizi şehrimiz için kullanacağız. Projelerimizi muhtarlarımız ve tüm vatandaşlarımızla el ele vererek, ortak akılla hayata geçirmek istiyoruz. Batman bölgede gelişmeye en müsait bir coğrafyaya sahip şehri. Bu şehrin potansiyeli bugüne kadar tam anlamıyla değerlendirildiğini düşünmüyorum. Bu şehri hem bir tarım kenti, bir sanayi şehri, bir turizm şehri, bir eğitim şehri, bir sağlık şehri olarak planlamalıyız. Büyük projelerle, bu şehri sözde değil gerçekten bir marka şehir haline getirmeliyiz.”

“UCUZ KONUT PROJESİ ŞART”
Batman’ın ucuz konut projelerinden de yararlanması için konut projesini de hayata geçireceklerini ifade eden CHP’li Enver Erdem: “Bu şehirde güvenli yapılaşma adına ucuz konut üretilmesi gerekiyor. Vatandaşın, faiz ödemeden çok uygun şartlarda konut sahibi olabileceği, kaliteli projeler hayata geçirilmeli. Mevcut yapı stokunun yenilenmesi için kentsel dönüşüm projeleri üretilmeli. Burada da vatandaşın lehine şartlar ortaya konmalı. Tarıma hak ettiği değerin verilmesi gerekiyor. Örneğin tarım ürünlerinin değerini bulabilmesi lisanslı depoculuk şart. Bir başka eksiğimiz fuar ve kültür merkezi. Bunun da ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor. Her mahalleye sabit köy pazarının getirilmesi şart. Lise ve Üniversiteli öğrencilere burs imkanı sağlayacağız. Toplu taşımacılık geliştirilmeli, raylı taşımacılık tercih edilmeli. Allah bize bu şehre hizmet etmeyi nasip ederse hizmetin en güzel örneklerini vereceğime inanıyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim