** Saadet Partisi Batman Milletvekili adayı Faris Özdemir, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özdemir: “Bu tercihin önümüzdeki aylarda, yıllarda Batmanımızın geleceği adına neler getirip neleri götüreceğini yaşayarak göreceğiz” dedi.

“BOCALAMA SÜRECİ YAŞANACAK”
Saadet Partisi Batman Milletvekili adayı Faris Özdemir, sonuçların ardından yazılı açıklamada bulundu. Sonuçlarla birlikte bocalama sürecinin yaşanacağını ifade eden Özdemir: “Yeni sisteme geçerken önümüzdeki 6 ayda ülkede, ekonomik, siyasi ve sosyal hayatta bir büyük bocalama süreci yaşanacak. Çünkü yeni sisteme Türkiye hazır değildir. Çözüm noktasında, bölgemiz ve Batmanlı, yaptığı tercihin eksik ve yanlışlarını acıyla görecektir. TBMM’de çoğunluğu kaybeden AK Parti, yasama süresi boyunca Bahçeli ve MHP’in tamamen kontrolüne girecek ve ilk AKP-MHP çatlağında ülke, yeni bir kaosa ve seçime kaçınılmaz olarak sürüklenecektir. Yeni sistemde Batman halkı, AKP’ye yoğun destek çıkmadığı için merkezi yönetimden hakkını alamayacaktır” dedi.

“BÖLGENİN YİĞİT VE DÜRÜST
KARAKTERİNE İHANETTİR”
Açıklamasında kendisine oy verme sözünde bulunup, sandık günü sözünden dönenlerin olduğunu da ifade eden Özdemir, sert açıklamalarda bulunarak şöyle devam etti: “Bu davranış, bu coğrafyanın mert, yiğit, dürüst, doğru karakterine ihanettir. Bu insanların kimler olduğunu, sandık sonuçlardan biliyorum. Bu durumu, incinen ruhuma hüzünle not düşüyorum. Bu kişileri Allah’a havale ediyorum. Çünkü en büyük ve tek hakem Allah’tır. Makamlar, mevkiler gelir geçer. Benim Milletvekili olma talebim yoktu. Benim tek dileğim Batman’a, gençlere, analara, bacılara bu coğrafyada yaşayan herkese hizmet etmek, barış, huzur, kardeşlik ve mutlu Batmanlı görmek ve onların hizmetkârı olmaktı. Elbette bu seçim Batman’da ne ilktir ne de son olacaktır. Arkamızda bırakacağımız kalıcı şey, Allah rızası adına dürüst, mert, yiğit, sözünü eri insanlara yapılacak hizmetlerdir.”

“BATMANLININ CANI SAĞ OLSUN”
Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batmanlının canı sağ olsun. Ben seçimi kaybetmedim, hizmet aşkıyla dolu Faris Özdemir olarak Batman’ın yarınlarda daha güzel olması adına yoğun bir emek ve çalışmayla geliştirdiğim proje ve fikirlerimi uygulama şansını Batmanlı bana vermedi. Dolayısıyla bu büyük çalışmaları hayata geçirecek gücü ve imkânı bulamadım. Dilerim Batmanlı, Faris Özdemir yerine yaptığı diğer tercihinden pişman olmaz. Bana destek vermeyen veya oy desteği vereceğini söyleyip kendine saygı duymayan insanlara kırgın ve kızgın değilim. Siyasete girdiğim ilk günden ölene kadar söylediğim bir şey var; ‘Ben Merhum babam Fahrettin Özdemir’in bana vasiyeti olan ‘halka hizmet et ve dostlarını asla ama asla ihmal etme, unutma’ vasiyetine son nefesime kadar sadık kalacağım. Bana kutsal oylarıyla destek verenlere, seçim sürecinde gece gündüz gönülden çalışan tüm Batmanlı kardeşlerime candan teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim