**Demirtaş, meydanlarda kullanacağı esprileri farklı bir kağıda not ediyor. Yerli komedi filmleri konuşmalarını bilgi notlarına göre biçimlendiren Demirtaş, konuşmanın mizahı unsurlarını kendisi belirliyor. Demirtaş’ın cebinden ayırmadığı ilaç; pastil. Gün içinde en az 2 litre su içtiği belirtilen Demirtaş, ses telleri için suyun ılık olmasını tercih ediyor.



10 KATLI MİTİNG
Turgut Özal Bulvarı ile Basın kavşağının kesiştiği güzergahta onbinlerin sığmadığı alan Batman’da tarihi bir mitinge ev sahipliği yaptı. 10 Katlı inşaat halindeki apartmanın katlarına yerleşen topluluğa seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; “Aman dikkat. Bu muhteşem tabloya gölge düşmesin” uyarısında bulundu. İlginç pankartların yer aldığı inşaat halindeki apartmanda görünmez kazaların yaşanmaması için HDP-DBPli yöneticiler sık sık uyarıda bulundu.



FARKLI DÖVİZLER
Alanı dolduran partililerin taşıdıkları dövizlerdeki yazılarda kentte günün konusu oldu. “LYS’ye değil, HDP’ye çalışıyoruz. İpragaz Gençlik”, “İkimiz bir Figenin güller açan dalıyız. Figen abla seni de unutmuyoruz” yazılı pankartlar taşıyan gençler, platforma yakın durmak için adeta ter döktü.



GORAN PARTİSİ HALKI SELAMLADI
Kuzey Kürdistan bölgesinde ‘Değişim’ partisi olarak bilinen Goran’ın Milletvekilleri de 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’ye destek için Batman’daydı. YNK parti yöneticilerinin ardından Batman’a 7 kişilik bir heyetle çıkarma yapan Goran Milletvekilleri, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, mitingi öncesinde Batmanlıları selamladı.

GÜÇLÜKLE PLATFORMA ÇIKTI
Bazı liderlerin aksine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saatinde Batman mitinginde konuşan tek lider  oldu. Saat 17.00’de platforma çıkan Demirtaş, zor anlar yaşadı. Ezilme tehlikesi geçiren Eş Genel Başkan Demirtaş’ı, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve parti yöneticileri, güçlükle platforma çıkardı. Batman mitingindeki manzaradan etkilenen Demirtaş; “Konuşmaya gerek yok. Sözü Batman’a bırakmak gerek” dedi.



GÜVERCİN’İ ÖPÜP, UÇURDU

Yaklaşık 45 dakika süreyle kalabalığa seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beyaz güvercini önce öptü, ardından uçurdu. Platformdan güçlükle inebilen Demirtaş, HDP’ye yeni katılan ailelere de teşekkür etti. Demirtaş, şöyle konuştu; “Batman bugün tarih yazdı. Herkesimden gelen özgürlük, adalet ve barış yürüyüşüne katılan ailelere hoş geldiniz diyorum. Zaferi yarıladık. Tamamlamak için herkesi 7 Haziran’da sandık başına davet ediyoruz.”



ZIRHLI ARAÇ HATIRASI
Yıllar öncesinde Toma ve Serdar vb. gibi zırhlı araçlara taş atan gençler, artık gördükleri güvenlik araçları önünde hatıra fotoğrafı çekiyor. 7 Haziran seçimleri öncesinde olaysız geçen etkinrliklerde gençler, sağduyuyu elden bırakmıyor. Batman mitinginde bazı gençler gördükleri zırhlı araçlar önünde çektikleri hatıra fotoğrafları, sosyal medyada takipçileriyle paylaşıyor.




EN KÜÇÜK İZLEYİCİ
Sayının tahmin edilemediği HDP’nin ‘Tarihi Batman’ mitinginde küçük izleyiciler, yöresel kıyafetlerle objektiflere böyle yakalandı. Türkiye bayraklarının dalgalandığı Batman mitinginde beraberlerinde küçük çocuklarını da getiren bazı partililer, sıcak ortamda küçük izleyicilere su alabilmek için adeta yarıştı.



MİTİNG KONVOYU
Olaysız geçen Batman mitinginin ardından partililer, uzun araç konvoyu gerçekleştirdi. Turgut Özal Bulvarı’nda miting sonrası araçlarıyla turlayan partililer, geç saatlere kadar merkez seçim lokali önünde kutlama yaptı. Havai fişek ve maytapların da atıldığı Turgut Özal Bulvarı’nda en renkli mitinge HDP imza attı.

Editör: TE Bilişim