**Kozluk eski Belediye Başkanlarından Harita Mühendisi Hikmet Bahşi, Batman’ın biriken sorunlarını çözmek için aday adayı olduğunu söyledi. Bahşi; “Aday olmamın iki nedeni var; Batman’ın içinde bulunduğu büyük kentsel sorunları var. Şehircilikle ilgili problemleriyle ilgili çözmeye yönelik projelerle hizmete talibim” dedi.
“KÜRT SORUNUNU BU İKTİDAR ÇÖZER”
Kürt sorunun çözümü konusunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı çözüm sürecinden umutlu olduğunu söyleyen AK Parti Batman Belediye Başkan aday adayı Hikmet Bahşi; “Yılların sorunu bu iktidarın çözeceğine inanıyorum” dedi. AK Partili Bahşi; “Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanında olmak, desteklemek, güç vermek için, Ak Parti’den aday adayı oldum. Bu çözüm, barış ve kardeşlik süreci içerisinde partimizin başlattığı çözüm sürecini desteklemek için teşvik etmek için partiyi yerelde de iktidar yapmak için aday adayı oldum. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkesin anayasal düzeyde eşit yurttaş olması için demokratik mücadele de geçmişte olduğu gibi yer almak için aday adayı oldum” diye konuştu.

“PROJELERİMLE VARIM”
Batman’ın sorunlarının neler olduğunu bir harita mühendisi ve eski Belediye Başkanlığı göreviyle ne olduğunu çok iyi bildiğini belirten Bahşi; “Belediyecilik emek, çaba ve bedel isteyen bir iştir. Zor bir görev olduğu gibi kutsal bir hizmettir de. Çünkü ‘siyaseti’ dostlara akrabalara arkadaşlara tavsiye edilecek bir iş değildir. Ancak başkasına bırakılmayacak kadar da ehemmiyetli bir iştir” dedi.

“SEMTLERDE PLANSIZ GELİŞME”
Batman nüfusunun yarısından daha fazlasının plansız mahallelerde yaşadığına dikkat çeken Bahşi, şöyle devam etti; “Batman’ın 39 mahallesinden Seyitler, Petrol kent, Karşıyaka, Hürriyet, Çamlıca, Güney kent, Huzur, Yeşil tepe, İluh, Çay,19 Mayıs, Kısmet, Çarşı, Meydan, Yeni mah, Aydınlık evler, Beş evler, Raman, Sağlık, Bağlar, Hilal, Pazaryeri, Ziya Gökalp, Şirin evler, Yavuz Selim, Petrol ve Bayındır mahalleleri birlikte diğer mahallelerde kısmen gecekondu hüviyetindedir.”

“BATMAN’A KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”
Batman’a kentsel dönüşüm projesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Bahşi; “Batman şehir planı kentsel dönüşüme göre yeniden planlanacaktır. Planlama aşamasında şehrin tüm paydaşlarını içine alacak şekilde şeffaf bir şekilde katılımını sağlanacaktır. Tüm gecekondu mahallelerimizi belirli plan dâhilinde çağdaş yaşanabilir, depreme dayanıklı konut ve ticari alanların sosyal donatı bakımından zengin özelliklerle donatacağız. Modern ve çağdaş konutlarda oturmak ve yaşamak gecekondu mahallelerindeki hemşerilerimizin de hakkıdır. Kentsel dönüşüm işi zaman ve belirli plan dahilinde sebatla uygulanması gereken ekonomik gelirlere bağlı belirli projeksiyon dahilinde uygulanması gereken bir projedir. Kentsel dönüşüm belediyeye yüklü bir bütçe getireceği için merkezi hükümetin desteğini almak gerekir” diye konuştu.

TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ ŞART”
Batman’da kent içi ulaşım cadde ve bulvar olarak sadece Turgut Özal Bulvarı’nın da olduğunu anımsatan Bahşi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman’ın kuzey batısından güneyine doğru tarım alanlarını koruyacak şekilde yeni bulvarlar açacağız. Yıllarca sürüncemede bekleyen bu projeyi hayata geçireceğiz. Aynı şekilde şehir meydanından yeni çevre yollarına bağlantılı imar uygulama ve kentsel dönüşüm yapılarak bulvarlar açılabilir. Batmanın en güneyinden en kuzeyine en batısından en doğusuna kadar ulaşımı sağlayacak şekilde metrobus ya da tramvay raylı sistemi inşa ederek toplu taşıma ulaşım sistemi kurulabilir. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile protokol çerçevesinde Batman merkezinden geçen DDY raylı sistemi şehrin Güneydoğusuna alınarak Kurtalan DDY ulaşım ağına bağlanabilir. Hem de organize sanayi bölgesine de yaklaşmış olacaktır ki mal nakliye ve transferleri açısından en ekonomik sistemdir.”

“GECE KONDU SEMTLERDE DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜMDE”
Kentin kalbi konumundaki Turgut Özal Bulvarıyla şehre bağlantılı yeni Bulvarların açılmasının da kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan aday adayı Bahşi; “Yeni oluşan çevre yolları ulaşım ağının ana akslarından şehir merkezine doğru yeni planlama yaparak kısmen kamulaştırma ile 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. madde gereğince imar uygulamaları yaparak Diyarbakır Caddesi gibi yeni bulvar yollar yapılabilir. Şehrin kalpteki ana atar damarları gibi nefes almasına sebep olacaktır. Gecekondu semtlerine can suyu gibi hayat verecektir. Aynı zamanda gecekondu semtlerinin de yeniden değişim ve dönüşümü beraber getirecektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim