*BDP’den Batman Belediye Başkan aday adayı olan İdris Ekmen, kentin geleceğine yönelik kararları birlikte alacaklarını ifade ederek, “Batman’ı birlikte yöneteceğiz” dedi.

“MÜCADELEDEN KOPMADIM”

BDP’den Batman Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Elektrik Mühendisi İdris Ekmen, “90’lı yılların başından bu yana demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yanında saf tuttum” dedi. 1977 Batman-Gercüş doğumlu Ekmen, İnönü Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamladı. Lise ve Üniversite dönemlerinde öğrenci hareketi içinde aktif olarak yer aldığını belirten Ekmen, “Meslek hayatına atılmamla birlikte, 2004 yılında Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şube Yönetimine seçildim. Şube yönetim kurullarında üstlendiğim görevlerin yanı sıra, Diyarbakır Barış Girişimi, Yerel Gündem 21 Yürütme Kurulu, Kent Konseyi, Diyarbakır ve Bölge Demokrasi Platformlarında Sekretarya ve sözcülük düzeyinde görev ve sorumluluklar aldım. TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekretaryasını yürüttüm” dedi.

“SEMPOZYUMLARI KAÇIRMADIM”

Ekmen, şöyle devam etti : “Görev aldığım bütün alan ve dönemler boyunca enerji, bilişim, haberleşme, yerel yönetim alanlarında sempozyum, kongre, konferans veya panel gibi birçok etkinliğin altına imza attım. Mezopotamya sosyal forumu ve ekoloji forumuna katılım ve katkı sağladım. 2009 yılında Diyarbakır Kent Sempozyumunu, arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdim. Ilısu barajı, güvenlik barajları, GAP, enerji, özelleştirme, yerel yönetimler gibi çeşitli konularda birçok raporun hazırlanması ve kamuoyuyla paylaşılmasında görev aldım. Halkımızın yaşadığı elektrik sorunlarıyla ilgili düzenlediğim bir basın açıklaması nedeniyle 2012 yılında sürgün edildim, yürüttüğüm hukuk mücadelesini kazanarak işime geri döndüm. Halen, kamu emekçisi kimliğimle mühendislik görevimi yürütmekteyim. Aynı zamanda halen DTK Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonunda yer almaktayım. 2010 yılından bu yana iki dönemdir EMO şube başkanlığı görevini sürdürmekteyim.”

“BATMAN’I HALKLA YÖNETECEĞİZ”

“Batman’ı halkla birlikte yönetmek, sizlere hizmet etmek için, demokratik halk yönetimlerini geliştirerek, kentimiz Batman’ı, mahalle meclisleri, kadın ve gençlik meclisleri, STK’lar, meslek odaları, muhtarlar, esnaflar ve diğer toplumsal kesimlerden oluşan halk meclislerimizde alınan kararlar doğrultusunda hep birlikte yönetmek için aday adayı oldum” diyen Ekmen, şöyle konuştu : “Demokratik, şeffaf, halkın denetimine açık bir belediyecilik için, halkımızın kazanımlarına sahip çıkmak, değerlerine değer katmak için, kadın, gençlik, çocuk, engellileri gözeten, eğitim, sağlık, dil, kültür, sanat çalışmalarını öncelikleri arasına alan sosyal bir belediyecilik için, temiz, sağlıklı, yeşil ve yaşanabilir bir kent, ekolojik bir yaşam için, özgürlükçü, eşitlikçi, ulaşılabilir kent, toplumsal cinsiyet eşitliği ve halkçı belediyecilik için, tarım, hayvancılık ve ticaret alanında kooperatifçiliği geliştirmek için Batman’ı demokratik gelişimin ve özyönetimin merkezi haline getirmek için Batman Belediye Başkanlığı’na adayım.”

Editör: TE Bilişim