** BDP’de bugüne kadar 12 aday adayının başvurduğu Belediye Başkanlığı için son iki güne gelindi. BDP il teşkilatı ve yöneticileri, aday adaylarını mülakata aldı… Ak Parti’de de aday adaylığı süresi 1 Kasım’da sona eriyor.

BAŞVURUDA ARTIŞ BEKLENTİSİ
Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) Belediye Başkan aday adaylığının son iki gününde il teşkilatında hareketli günler yaşanıyor. İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği için müracaat süresinin 30 Kasım tarihine uzatıldığını söyleyen BDP il yöneticileri, şu ana kadar başvuruda bulunan 12 aday adayının mülakatına başlandığını söyledi. Hasan Sencar, Hürriyet Kaytar, Selim Aratemur, M.Şafi Ekinci, İdris Ekmen, Sabri Özdemir, Rıfat Bayam, Kazım Ataç, Mehmet Demir, Eyüp Şahin, Dr. Hakkı İpek ile M.Beşir Erol'un aday adaylığını açıkladığı BDP’de bugün ve yarın Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, işadamı Abdurrahman Yusufoğlu ve avukat Orhan Acar’ın da müracat etmesi bekleniyor.

MECLİS ÜYELİĞİNE HÜCUM
Batman il genelinde İl Genel ve Belediye Meclis üyeliğine başvuranların sayısı 200’ü aştı. Müracaat süresinin 30 Kasım 2013 tarihine kadar uzatıldığını belirten BDP PM üyesi Nezir Gülcan; “Partide kurduğumuz mürcaat bürosu, il genel ve belediye meclis üyeliğine müracaat edenlerin dosyasını alıyor. Kriterleri yerine getiren herkesin dosyası değerlendirilecek. İl teşkilatımızda belediye başkan aday adaylarının mülakatı için hafta sonu il genel ile belediye melis üyeliğine başvuru yapmak isteyenlerin dosyaları alınmadı ama bugünden itibaren meclis üyeliklerine müracaat edenlerin kayıt işlemleri yapılacak. Belediye Başkan aday adayları için önümüzdeki günlerde delegelerin kullanacağı sandıkların yerleri açıklanacak” diye konuştu.

BEKİRHAN’DA 14 BAŞVURU
BDP’de ilçe ve beldelerde de başvuru yoğunluğu yaşanıyor. Beşiri’de 7, Kozluk’ta 10, Gercüş’te 3, Hasankeyf’te ise 1 kişinin belediye başkan aday adaylığına müracaat ettiği BDP’de başvurunun yapılmadığı tek yer Sason. Kozluk’un Bekirhan beldesinde BDP’de belediye başkan aday adaylığı için 14 müracaat yapıldı. Renkli bir seçimin geçmesi beklenen Bekirhan’da ilk kez BDP’de belde belediye başkanlığına rekor müracaat olduğunu söyleyen BDP’li yöneticiler; “İlçe ve beldeler arasında en fazla müracaatın olduğu yer Bekirhan oldu. Bu beldemiz Batman’ı bile geçti” dediler.

AK PARTİ’DE SON İKİ GÜN
Ak Parti Batman il teşkilatında da hareketlilik arttı. Belediye Başkan aday adaylığı ve İl Genel-Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı süresi 1 Kasım’da sona erecek. Baro eski Başkanı avukat Yusuf Tanrıseven, Perinaz Yaman ve Ayhan İsen’in başkan aday adaylığı için başvurduğu Ak Parti’de son iki günde müracaatların artması bekleniyor. Dört dönemdir Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini yapan Diyaddin Uçar, belediye başkan aday adaylığını düşündüğünü belirterek; “1 Kasım mesai saati bitimine kadar hem başkan aday adaylığı hem de il genel ve belediye meclis üyeliğine müracaatlar yapılabilecek. Adaylığım da sözkonusu. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim