** Ak Parti Pazar günü il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylarının temayül yoklamasını yapacak. BDP’de ise ön seçim hazırlıkları tamamlandı. İki partide İl Genel ve Meclis üyeliklerinde başvuru sayısı 600’e dayandı.


AK PARTİ’DE TEMAYÜL…
2014 Mart yerel seçim heyecanının her geçen gün arttığı Batman’da iddialı iki parti konumundaki BDP ve Ak Parti, ön seçim ve temayül yoklaması çalışmalarını tamamladı. Pazar günü Ak Parti il, ilçe ve belde belediye başkanlarının temayül yoklamasını gerçekleştirecek. Kültür Merkezi konferans salonunda başkan aday adayları, 100 delegenin önünde proje ve çalışmalarını anlatacak. Hafta sonu temayül yoklaması öncesinde Ak Partili Başkan aday adaylarını heyecan sardı. Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, temayül yoklamasıyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını söyledi.


BDP’DE İLK İSİM BİLDİRİLECEK
15 Kişinin belediye başkan aday adaylığına başvurduğu BDP’de 1700 delegenin oy kullanacağı ön seçim hazırlıkları da son aşamada. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, delegelerin oylarıyla ilk sırayı alan başkan aday adayını Ankara’ya bildireceklerini söyledi. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, ön seçim tarihi için genel merkezin kararını beklediklerini belirtti. Gülcan, şöyle konuştu; “Ön seçim hazırlıklarımız bitti. Genel merkezden haber bekliyoruz. İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine ise başvurular partimizde 400’ü buldu. Başvurular 30 Kasım’da bitecek.”

Editör: TE Bilişim