**Ak Parti Batman Milletvekili adayları, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hedeflerini açıkladı. 1. Sırada Milletvekili adayı Ziver Özdemir: “Ülkede ve ilimizde büyük projelere imza atan kadroların devamıyız. 24 Haziran seçimleri diğerlerinden farklı. Batman’da tüm çalışmalarımızı 5 vekile göre endeksledik” dedi.

**2. Sıra Milletvekili adayı Murat Güneştekin, MHP ittifakıyla ilgili soruları değerlendirerek: “Siyasi ittifak, ideolojik ittifak anlamına gelmemesi lazım. Bölgemizde ittifakın bir sorun oluşturduğunu düşünmüyoruz” dedi. Adaylardan Murat Çiçek ise; “Bu ittifaklar uzun sürede ülkenin hayrına olacak” diye konuştu.

AK PARTİLİ ADAYLAR BASINLA BULUŞTU
Ak Parti SKM Başkanlığı’nın programı kapsamında Ak Parti Batman Milletvekili adayları, kentteki gazetecilerle iftarda Sofram Lokantası’nda bir araya geldi. Adaylar Ziver Özdemir, Murat Güneştekin, Mehmet Şat, Murat Çiçek, Ayla Işık, İl Başkan vekili Cemalettin Sözkesen, SKM Başkanı Gürsel Parça, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül, Gençlik Kolları Başkanı Tolga Genç ve bazı partililerin katıldığı programda adaylar, hedeflerini açıkladı. Toplantıda ilk sözü alan önceki dönem milletvekili ve 1. Sıra adayı Ziver Özdemir: “Seçimler mücadele içinde geçecek. Temennimiz huzurlu bir seçimin olmasıdır. Seçimler demokrasinin bayramıdır diyorsak öyle bir havada geçmesini diliyoruz. Ak Parti’nin 15-16 yıl hükümet ettiği süreç içerisinde en ücra köşeden tutun ülke genelinde büyük projeler gerçekleştiren bir hareketin adaylarıyız. Batman’da da aynı şekilde o büyük projelerde imzası olan bir kadronun devamıyız, o kadronun içindeki ekipteniz” dedi.

ÖZDEMİR: “5-0’A GÖRE ÇALIŞIYORUZ”
Seçimlerde en iyi sonucu almayı hedeflediklerini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti: “Tüm seçimler elbette önemli. Ancak 24 Haziran seçimi diğer seçimlerden daha farklı. Türkiye yeni bir sisteme geçiyor. Seçimlerde Ak Parti olarak hiçbir siyasi partiyi küçümsemedik. Amacımız elbette kendimizi halkımıza iyi anlatıp en iyi sonucu almaktır. Her partinin hedefleri vardır. Batman artık 5 vekil çıkarıyor. Biz tüm çalışmalarımızı 5-0’a göre odakladık, endeksledik. Siyasi dili oldukça etik ve yumuşak kullanıyoruz. Rakip partilerden de bunu bekliyoruz. Ne birilerinin tehdidine rıza gösteririz, ne de kimseyi tehdit ederiz. İnsanlarımızı, memleketimizi rahatsız etmeden bir seçim kampanyası yürütmek istiyoruz. Aynı hassasiyeti diğer partilerden de bekliyoruz.”

GÜNEŞTEKİN: “MHP İLE İTTİFAK
BÖLGEDE SORUN YARATMAZ”
Daha sonra söz alan 2. Sıra Milletvekili adayı Murat Güneştekin, gazetecilerin MHP ve Batman’la ilgili projeleriyle ilgili sorulara şu yanıtı verdi: “24 Haziran seçimi yeni sisteme geçişin ilk adımıdır. Ak Parti’nin, MHP veya diğer partilerle siyasi ittifakı, ideolojik bir ittifak anlamına gelmemesi lazım. Herkesin düşüncesi, siyasal anlamdaki fikirleri elbette farklıdır. Seçim ittifakı farklı bir şey, ideolojik-siyasal anlamındaki ittifak farkı bir şeydir. O anlamda Ak Parti, MHP ile ittifak kurdu diye her şeyini paylaşıyor anlamına gelmez. Onlar için de bu böyledir. Diğer ittifaklarda bulunan siyasi partiler için de bu böyledir. Böyle bir ittifakın bölgemiz açısından bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu durum yeni sistemden kaynaklı. Batman’la ilgili yatırımlarla olarak da Ak Partinin 15 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları, halkımıza broşürlerle dağıtacağız. Her alanda Cumhuriyet tarihi boyunca kıyaslanmayacak şekilde 3-5 kat fazla yatırımın yapıldığı ortadadır. Elbette Batman için yapılacak çok şey de var. Mesela Tıp Fakültesi ile ilgili. Bizler de isteriz. Bu konuda hep Siirt örneği veriliyor ama bir işin altyapısı olmadan 5-6 yıl beklemektense, altyapıyı oluşturup talepte bulunmak gerek. İlimizde 500 yataklı hastanenin kurulması, Eğitim-Araştırma Hastanesinin kurulması bu talebe ön ayak olacaktır. Altyapıyı ve fiziki yapıyı oluşturduğumuzda YÖK açmaz diye bir şey yok. Bu konu gündemimizde. Önümüzdeki süreçte gerçekleşecektir inşallah.”

ŞAT: “MİLLET BAHÇESİ, BATMAN’DA DA OLACAK”
Gazetecilerin ‘Batman 16 Mayıs şehir stadı millet bahçesi olacak mı’ sorusuna yanıt veren 3. Sıra aday Mehmet Şat: “Bizim de bulunduğumuz toplantıda sayın Cumhurbaşkanımız tüm eski statların millet bahçesine dönüştürüleceğini söyledi. Orda birkaç il sayıldı ama bunu teyit ettik, Batman’da buna dahildir” dedi. İttifak sorularını da değerlendiren Şat, MHP ile bir koalisyonun olmadığını bir seçim ittifakı yapıldığını kaydederek, her seçmenin kendi partisine oy vereceğine dikkat çekti.

ÇİÇEK: “EMEK SÖZÜ VERİYORUZ”
Ak Parti 3. Sıra adayı avukat Murat Çiçek ise şunları söyledi: “İki ayrı propaganda yürüteceğiz, hem milletvekillerimizin, hem cumhurbaşkanımızın propagandasını yapacağız. Ak Parti’nin manifestosu yayınlandı. Kullanacağımız dil; demokrasi, özgürlükler ve refah eksenli bir dil olacak. Bizler Ak Parti olarak hiçbir zaman rijit bir dil kullanmadık. Her zaman toplumu kucaklayan, tüm çeşitlerini, kesimlerini kapsayan bir dil kullandık. Hiçbir çatışmadan yana değiliz. Ortaya bir vizyon koyacağız. Aday adaylığı sürecinde de yerel basın da çok işlendi. Adayların projesi ne olacak? Ak Parti’de kişisel proje olmaz, kurumsal bir partidir Ak Parti. Her seçim öncesi bir seçim beyannamesi yayınlar ve ne beyan edilmişse bunu da yapar. Dolaysıyla bizim projelerimiz Ak Parti’nin tüm ülkeye vaat ettiği projelerdir. Ak Parti, makro projeleri Batman’da zaten yürütüyor, mikro projelere gelince sorunlarımız elbette var, bunlarla ilgili de biz emek taahhüdü veriyoruz. En dürüst söz; emek sözüdür.”

“KÜRT SORUNU AK PARTİSİZ, MHP’SİZ
VE HDP’SİZ ÇÖZÜLMEZ”
Partilerin ittifaklarını da değerlendiren Çiçek: “15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de çok şey değişti. Saadet Partisi ile CHP’nin ilişkisi nasılsa, hangi ortak noktalarda bir araya geliyorsa biz de MHP ile 15 Temmuz’da ülkenin geldiği hal, ülkenin savunmasının yapılabilmesi için kamu adına bir ittifak gerçekleştirdik. Adaylığımız açıklandığı günden beri de sahada hiçbir vatandaştan henüz MHP ile neden ittifak yaptınız sorusuyla karşılaşmadım. Başka eleştiriler elbette alıyoruz. Türkiye artık normalleşmek zorunda. Kürt meselesi bağlamında da ittifaka bakılınca bu mesele Ak Partisiz çözülmez, HDP’siz de çözülmez, MHP’siz de çözülmez. Bu ittifakların uzun sürede ülkenin hayrına olacağını düşünüyorum. Örneğin Ahmet Türk’ün hastalığından ötürü cezaevindeyken MHP lideri Bahçeli’nin yaptığı çağrı gibi. Birlik beraberliğimizi, ittifakları zorlamamız lazım ki ülkenin sorunlarını hep beraber çözelim” diye konuştu.

IŞIK: “GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”
Toplantıda son sözü alan Milletvekili adayı Ayla Işık ise şöyle konuştu: “Ben sahadan geldim. Saha siyasetiyle her eve dokunabiliyorsunuz. Bu ekipte yer almak bana onur verdi. Güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Kadın haklarıyla alakalı Ak Parti iktidarının yaptığı çok şey var. Kadınlar noktasında engelliler noktasında ciddi projeler yapıldı. Umut ediyorum ki yeni süreç de çok daha güzel projeler hayat bulacaktır. Seçimlerin memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.” (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim