Batman Petrolspor, Cumartesi günü ligde hiçbir iddiası olmayan Silivrispor’u konuk etti. Kadro dışı bırakılan Uğur ve sezonu sakatlıkla geçiren Zafer dışında eksik yoktu Kırmızı-beyazlılarda.

Kararsız’ bir havanın hakim olduğu maç gününde Batman Petrol-Silivrispor maçında Kırmızı-beyazlılar galibiyet için ‘kararlı’ gözükse de istenilen futbolu sahaya yansıtamadı.

Açıkçası daha iyi bir Silivri görmeyi bekliyorduk. Özellikle ligin ilk yarısında zirveye oynuyorlardı, ancak sahada kontratağa bile çıkamayan bir rakip vardı. Silivrispor’un Petrol’e sıkıntı yaşatacağını beklerken, tam tersi oldu. Asıl sıkıntıyı Petrolspor yaşattı. Zayıf rakibi karşısında öyle net gol pozisyonları kaçtı ki adeta ‘gol kaçırma yarışı’yaşandı…

Futbolcuların performansına gelirsek;

Kaleci Süleyman’a bu maçta pek iş düşmese de her zaman ki gibi kalede güven verdi… Neredeyse her hafta olduğu gibi sahada en iyilerin başında yine Samet yer aldı. Petrol’ün geliştirdiği tüm ataklarda pay sahibiydi. Nitekim golü de Samet hazırladı. Son haftalarda yükselen performansıyla dikkat çeken Hüseyin de hatasız oynadı. Ahmet’in performansına zaten diyecek bir şey yok, defansın sigortası… Hakemin faul kararına itiraz etmesi nedeniyle sarı kart görse de itirazında haklıydı… Ancak, cezalı duruma düştü, Bursa Nilüfer karşısında forma giyemeyecek. Takım kaptanı Muhammed Kalkan, yine mücadeleciydi, güzel futbolunu golle süsleyecekti, ancak ‘direk’ izin vermedi.

Mehmet Atik… Geçen hafta saha içindeki davranışlarını eleştirmiştim.

Ne yazık ki değişen bir şey yok. Geçen hafta Muhammed Kalkan’la tartışan Atik’inhedefinde bu kez Gökhan vardı. Takımda kiralık oynayan bu futbolcu zaten Batman’ı kafasında bitirmiş, gün sayıyor. Davranışları bir futbolcuya yakışmıyor. Gökhan’ın pasına yetişemeyince yine bağırıp, çağırdı. Ancak Gökhan’ın yerinde tepkisi en güzel davranıştı. Uğur’u kadro dışı bırakan teknik heyetin Mehmet Atik’e göz yummasına anlam veremiyorum. Kanaatimce Uğur, Atik’ten çok daha ılımlı ve takıma katkı sunan bir isimdi. Evet, Uğur gördüğü kırmızı kartlarla cezalandırılmalıydı, ancak Atik gibi her hafta takım arkadaşlarıyla kavga etmiyordu en azından! Neyse Atik kendine gidici baktığı için pek de bu isim üzerinde durmanın bir anlamı yok. Nasıl olsa gidici

Gökhan ise tam bir savaşçı… Nokta atışı pasların yanı sıra orta sahadaki mücadelesi takdire şayandı. 28 yaşındaki futbolcu, Petrol’de ne kadar kalır bilmeyiz ama takıma çok şey katacağa benziyor. Bu hafta da hatasız oynadı… Bir süre önce ameliyat olan M. Fatih Kanat’ı dinlendiren teknik heyet Fatih Şerifoğlu’na şans tanıdı. Fatih iyidi, golü de buldu… Ancak kaçırdığı gollerle de dikkat çekti. Hakan’a gelirsek… Hakan bir iyi, bir kötü… Bu maçta ise pek verimli değildi. Hakan’ın yerine oyuna girenMuhammed Gönülaçar, sahada kaldığı sürede arzulu oynadı. Coşkun… Öyle gol pozisyonları kaçırdı ki tarifi zor. İyi mücadele etti, ancak son vuruşlarda bir türlü etkili olamadı. Petrol’ü, farklı galibiyetten etti.

Hakemin kötü yönetimi de maça damgasını vurdu. Maçın başında Petrol’ün net penaltısını vermeyen orta hakem, tartışmalı kararlara imza atarken, Rize bölgesi yan hakemi ise kaldırdığı bayraklarla sadece çocukların ve bayanların izlediği maçtaçocuklardan bile tepki aldı!

***

Batman Petrol-Silivri maçının analizi böyleydi…
Petrol’ün puan sıralamasındaki durumuna gelirsek; her şey Petrol’ün lehine gidiyor. Rakiplerinin kaybettiği haftada kazançlı olan takım Petrolspor’du. Ligde 4. sıraya yükselen Kırmızı-beyazlılar, fikstür avantajını da elinde bulunduruyor.

Petrolspor, play-off’a çok yakın
Bu hafta Bursa Nilüfer deplasmanına çıkacak Kırmızı-beyazlılar, Trabzon Kanuni’yle sahasında karşılaşacak. Sonrasında ise ligde şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyen Aydınspor ve küme düşmesi sadece matematiksel hesaplara kalan Gebze’ye konuk olacak Petrolspor, Bingöl’le sahasında, son maçta ise Adıyaman deplasmanına çıkacak.

Ligde her şey olabilir. 
Ancak mantıken bakıldığında Petrol’ün en zorlu maçı sahasında ağırlayacağı Bingölkarşılaşması olacak. Deplasmanda galip gelemeyen Petrol’e dış sahada beraberlikler bile yetebilir. Tabi deplasmanda alınacak bir galibiyet, Petrol’ü fazlasıyla rahatlatır…

Play-off iddiasındaki DardanelHacettepeMenemen ve Bingöl’ün çok ciddi maçları var. Önümüzdeki hafta da Menemen, Hacettepe’yle karşılaşacak, Ümraniye iseSivas Dört Eylül’ü konuk edecek. Bu maçlardan çıkacak her sonuç, Petrol’e yarar. Zirvenin kapışması Petrol’ün şansını artırıyor.

Sözün özü; Petrolspor ayağına sıkmazsa (evinde kaybetmezse, deplasmanda da sadece bir galibiyet alırsa) play-off’a gider.