Kadın cinayetleri, tecavüz, darp derken iş okul sıralarına kadar geldi.

Liseli kıza iddialara göre öğretmeni tecavüz etmiş, okul yönetimi yetersiz kalmış ve sonrasında da genç kız polis babasının tabancasıyla hayatını kaybetmiş.

Mynet.com haber sitesinin 23 Şubat 2016 tarihli haberi

Türkiye’yi sarsan lise öğrencisi Cansel Buse K.’nin intiharıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca okulun 5 yöneticisi hakkında idari, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’nca da adli soruşturma açıldı. İlişkiye girdiği öğrencisi Cansel’in intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 18 yıllık matematik öğretmeni, 39 yaşındaki Bayram Ö.’nün evli 2 çocuk babası olduğu, bu okulun da üçüncü görev yeri olduğu belirlendi.

Cansel'in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: "Okul yönetimine şikâyet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi'nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız."

Lise öğrencisi Cansel B.K, 17 Şubat Çarşamba günü polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı.

(http://www.mynet.com/haber/guncel/canselin-intiharina-neden-olan-ogretmen-hakkinda-yeni-bilgiler-ortaya-cikti-2326612-1)

Bir insanın genç bir kızı kandırarak ilişkiye girmesi ile zorlana ilişkiye girmesi arasında herhangi bir fark yoktur. Zira karşındaki çocuktur. Rıza aranmaz. Mahkeme iyi hal uygulayamaz ama maalesef durum bazen öyle olmayabiliyor.

Sen kalk yıllarca oku, üstelik de matematik gibi spesifik bir bilim dalında öğretmen ol, sonra da kalk kızın yaşındaki kızı kirlet ve üstelik de ölmesine sebep ol.

Beter ol inşallah

Aslında sistemimizde de sorun var.

Adam asker polis mi olmak istiyor, bazı özel tarama testleri yaptırılması lazım. Güvenliğimiz o kişiye emanet. Ya adam belli etmiyorsa ve şiddete meyilliyse.

Adam öğretmen mi olmak istiyor, olabilir. Çok da güzel bir sınav puanı olabilir.

Ama adam ya PEDOFİLİ ise. Yani yaşı küçük çocuklara cinsel yakınlaşma ve şehvet isteği duyumu.

Alın size örnek vaka, Cansel Buse

İddialar doğruysa adam Hz. Ali’nin “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” sözünü evirip çevirmiş ve “pedofili sapık” durumu yaşanmıştır.

Bu konuda tekrar olmaması adına şöyle bir şey düşünüyorum;

Hani diyorlar ya artık ehliyet alandan ölene kadar ehliyeti ile ilgili bir şey sorulmazdı da yeni uygulamaya göre süresi belirli zaman dilimlerinde tekrardan muayene, tetkik filan istenecek diye,

Aynısı Milli Eğitim öğretmenlerine de yapılabilmeli, şöyle ki; zaman zaman bu kişilerden siyasi, dini, cinsi… Vs hâsılı insan yavrusuna zarar verebileceği muhtemel her tür tedbir alınmalı. Bakarsın adam hastalıklı bir ruh haline bürünmüştür. Gençliğinde iyiydi ama sonrasında sapıtmıştır. Siyasi yönden öğrencilere kafa bulandırıcı görüşler empoze edebilir. Dini yönden dinden soğutabilir ya da tam tersi DAEŞ gibi cihatçı örgütlere kanalize edebilir. Cinsi olarak da sapıklığı zaten belirtmiştik.

Çünkü buradaki bir yanlış bir kişinin hayatına mal olabiliyor.

Tüm ülke geneli ebeveynler tedirginlik yaşıyor.

Dahası mesleğini hakkıyla yapanlar da bu durumdan ötürü moral bozukluğu yaşıyor.

Ancak şunu da hemen ifade edelim ki; her meslek grubundan çürük elma çıkacaktır.

İşini seven, öğrencilerine kendi çocuğu ve kardeşleri gibi bakan öğretmenlerimizi tenzih ediyoruz.

Onların mübarek ellerinden öper, bizi bu günlere getirmelerinden ötürü de duacıları oluruz.