*Aylardır konuştuğumuz, yazdığımız seçim günü nihayet geldi. Pazara sandığa gidiyoruz. Ülkenin en kritik seçimlerinden biri bu pazar gerçekleşecek.
*Birçok açıdan Türkiye’nin kader seçimi; 24 Haziran seçim… Bu nedenle hangi görüşe sahip olursa olsun herkes sandığa gitmeli.

SANDIĞA 48 SAAT KALA…
“Benim partimin adayı kazanamaz ya da benim partimin milletvekili adayı nasıl olsa kazanır” diye bakmadan tek bir oyun önemini bilerek oylar kullanılmalı… Bir de 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi var.
Ancak seçimlerde oy kullanmak yetmiyor, verilen oya da sahip çıkılmalı…
Hemen her seçimde ‘oy’larla ilgili uyarılar yapılıyor.
Sandık başkanlarının diğer sandık görevlilerinin dikkatli olmaması durumunda mensup olduğu partiye en az birkaç puan kazandırabileceğini birçok seçimde yaptığımız gözlemlerden biliyoruz.
Bu noktada siyasi parti temsilcilerinin hem sandıkta, hem de oyların bilgisayara girilmesi sırasında uyanık olması gerekiyor.

SEÇMENE GÖREV DÜŞÜYOR

Burada seçmene de düşen görevler var.
Sandık sonuç tutanağının fotoğrafını alıp ertesi günü YSK’nın sitesinden girilen sonuçla, elindeki sonuçları karşılaştırabilir…
Özetle söylemek gerekirse;
Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun…
Pazar günü gidin, oyunuzu kullanın…
Ve de oyunuzun yerine ulaşması için de sonuna kadar sahip çıkın…

SANDIK ZAMANI
Evet, sandığa az kaldı.
“Listelerimizle 5-0 yaparız” diyenlere sandıktan sağlam bir cevap çıkıp çıkmayacağını hep birlikte göreceğiz.
Ama önce seçmen oyuna sahip çıkmalı…
Oylar YSK listelerine girene kadar takip edilmeli…
Bunun için oy verme saati bittiğinde partilerin sandık müşahitleri sandık başında olmalı…
Oylar sayılırken dikkat edilmeli…
Sandık müşahitleri ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip, sonuçları ilerleyen saatlerde YSK’nın seçim sistemine girip kontrol etmeli.

MİTİNGLER DE BİTTİ
Partilerin mitingleri de artık geride kaldı… Seçim için geriye sayım başladı… Parti liderleri ile Milletvekili adaylarının, seçmenlere verdikleri vaatleri de meydanlarda dillendirdi.
Ramazan ayında Başbakan Binali Yıldırım’la ilk mitingi Batman’da düzenleyen AK Parti’ydi.
O mitingde Batmanlıların beklentilerinden Tıp Fakültesi, Millet Bahçesi ve 500 yatak kapasiteli hastane vaatlerinin Başbakan Yıldırım tarafından verilmesi dikkat çekiciydi…
Parti liderlerinin katıldığı ikinci mitingi ise önceki gün HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  gerçekleştirdi. 16 Mayıs şehir stadı önündeki alanda sıcağa rağmen Buldan’ı dinleyen partili çoktu...  Dün akşam saatlerinde gazete baskıya girdiği saatlerde Bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök’ün mitingi vardı 16 Mayıs şehir stadının önünde... O alanın son konuğu Gök’tü.
Partilerin miting sırasında ve miting sonrasında birçok kişi görüşümü sordu. Bu soruya cevap vermek gerçekten çok zor.
Mitinglere bakıp değerlendirmeler de yanıltıcı olabilir.
Umarım Batman ve de Türkiye 24 Haziran’da geleceğini aydınlatacak bir tercih yapar…