*Milletvekili aday adayları 21 Mayıs’a kadar heyecanlı bir bekleyişte olacak. Listeler kesinleşmeden aday adaylarını şimdiden temayül heyecanı sardı…

*AK Parti’de bugün temayül var. Milletvekili aday adayları, delegelerden destek isteyecek. Aday adayları için temayül de önemli. Bakalım 63 Milletvekili aday adayı, sıralamada yeri ne olacak…

ADAY ADAYLARI TEMAYÜLDE!

Ak Parti’de temayül için beklenen gün nihayet geldi ve bugün 63 Milletvekili aday adayı delegelerin desteğini bekleyecek.
Aday adayları için heyecanlı bir gün.
Ortalıkta dolaşan ve çok da inandırıcı gelmeyen listeye kimin yerleşip yerleşmeyeceğini söyleyenler var. Her şey bir yana… Bugün temayül yoklamasında delegenin desteğini alan aday adayının, Genel Merkez’de işi kolaylaşacak.

Bugün Rezidans salonunda yapılacak temayül aday adayları için önemli bir sınav.
Aday adaylarıyla ilgili bilgi almaya çalışan dostlara yetişmekte zorlanıyoruz. 21 Mayıs’a kadar da listeler için ortaya atılan ‘hayali liste’lere de kimsenin itibar etmemesi gerek.
Kesin listeler açıklandığında da işte o an; aday adayların nabzını tutmak gerek.

Her seçimde olduğu gibi önümüzdeki seçimde de listelerde yer alamayanların listelere tepkileri olacak…
Bakalım, AK Parti’de temayülde aday adayları nasıl bir sınav verecek.

Pazartesi bu konuda değerlendirmelerimizi sizlerle paylaşırız...

BATMAN İÇİN SÖZÜ OLANLAR…

Milletvekili aday adaylarına “Batman için sözü olan var mı?” diye milletvekili aday adaylarına sormuştum. Bazı aday adayları gönderdikleri elektronik mektupla Batman için ilgili hedeflerini anlatmışlar.

Bazı adayları yazmış; “Batman’da acilen bir yatırım ajansı kurulmalı, Batman’ı tercih eden firmalardan ziyade, Türkiye ve dünyada marka olmuş yatırımcılar takip edilip, şehrimize yatırıma davet edilmelidir. OSB’de yatırım yapacak, yer arayan sanayicilerimize verilmelidir. Batman’da istihdam yoğun sektörler belirlenerek, bölgesel değil, tarıma dayalı sanayi, otomotiv gibi sektör bazlı teşvikleri sağlanmalıdır. Sanayileşmede sürdürülebilir modeller ile sanayileşmenin adımları atılmalıdır.”

“BATMAN MARKALAŞMALI…”
Mesleği Ziraat Mühendisi olan bir aday adayımızın çarpıcı bir değerlendirmesi var; “Bölge illerinin tam ortasında olan şehrimiz Batman, organik ürünler üretiminde lider olarak, tüketicinin bol olduğu coğrafyada ve ülkemizde öncü olabilir. Seracılık, meyvecilik, sebzecilik, besicilik, süt ve organik yumurta üretiminde Batman, markalaşmalıdır. Ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirmenin yanı sıra, fıstık, mısır gibi yaygın olarak ürettiği ürünlerin katma değerini yükseltecek yatırımlara da ihtiyaç vardır.
Bu çerçevede istihdama da büyük katkıları olacak tarıma dayalı sanayi ayrıca desteklenecektir.”

TURİZMDE ÖNCÜ BATMAN
Turizmle iç içe olan bir Milletvekili aday adayı, Batman’ın turizm potansiyeline dikkat çekmiş; “Şifalı termal kaynakların olduğu şehrimizde, turizm bölgelerinin kapsamı genişletilmeli, yaylalarımızın olduğu bölgeler de turizme teşvik bölgeleri kapsamına alınmalıdır. Kısa süreli veya günübirlik turizm konusunda Batman markalaştırılmalı ve gerekli reklam çalışmaları ülke geneli ve yurt dışında yapılmalıdır. Turizm gibi hizmet sektörlerinin olmazsa olmazlarından olan kalifiye eleman konusunda etkili sonuçlar verecek eğitim merkezleri açılmalı, özellikle gençlerimize yeni istihdam olanakları sağlanmalıdır.”

SAĞLIKTA ÖNCÜ BATMAN
Batman’ın ‘Sağlık Üssü’ olduğuna dikkat çeken bir aday adayı da şu görüşlere vermiş; “Batman’ın en önemli büyük sorunlarından biri de sağlığa acilen neşter vurulacaktır. Halen binlerce Batman’lının il dışına sevk edilmesine gerekçe olan, uzman doktor ve personel sıkıntısı bir an önce sona erdirilecektir. Bölgesinde diğer illere göre lojistik üstünlüğü olan Batman’ı, sağlık alanında bir üs haline getirmek gerekmektedir. Batman’ın doğal zenginliklerini de kullanarak, termal tedavi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi alanlarda da marka haline gelmelidir. Halkın görüşleri de alınarak, herkesin rahatça ulaşabileceği yeni hastaneler ve poliklinikler açılmalıdır.”

SPORDA BATMAN FARKI
Sporcu kökenli bir Milletvekili aday adayı Batman’ın futbol başta olmak üzere Güreş gibi önemli ‘Ata spor’unun tekrar canlandırılmasını istiyor;  “Bir dönemler güreş sporunun göz bebeği olan Batmanımızı, eski günlerine çıkaracak projelere acilen ihtiyaç vardır. Batman Petrolspor’a da destek vermek yerine, kalıcı ve sürekli gelir sağlayacağı imkanlar tahsis edilmelidir.
Batman’da profesyonel kulüpler, başarılı bireysel sporcular ve amatör spor kulüplerini ayrıca destekleyecek bir ‘Batman Spor Vakfı’ kurulmalıdır. Türkiye’de örnekleri olan vakıf, Batman’ın eskiden olduğu gibi sporda da Türkiye’de öncü olmasını sağlayacak fiziki ve ekonomik ihtiyaçları karşılanmasında faaliyet gösterecektir.”

“YEREL MEDYA DESTEKLENMELİ…”
Bir Milletvekili aday adayımız da yerel medyanın içinde bulunduğu soruna dikkat çekmiş; “Demokrasilerin ve ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarından biri olan ekonomik ve editöryal anlamda yerel medya kuruluşlarına, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Yerel medyaya yeni ekonomik kaynaklar sağlanmalı, medya olması gerektiği gibi sadece halkın sesi olmalı ve ona hizmet etmelidir. Bir dönemler gibi en etkili yerel medyalarının arasında sayılan Batman medyası da, desteklerle eski günlerine döndürülmelidir.  Batman medyası, yerel yönetimleri ve siyasetçileri, halk adına denetleme görevine devam etmelidir. Bütün bunlarla ilgili somut projelerin üretilmesi için tabiî ki daha ayrıntılı teknik bilgiler gerekmektedir.”

Özetle söylemek gerekirse, Milletvekili aday adaylarının verdikleri anlamlı mesajlar da var...