*Batman Çağdaş okurlarının, elektronik postadan bize ulaştırdıkları mesajları önemsiyoruz. Hemen her gün aldığımız okur mesajlarına haftada bir iki kez de olsa yer veriyoruz. Okurların da üzerinde hassasiyetle durdukları konuların başında sağlık yatırımları ve uçak seferlerinin yetersizliği geliyor…

*Sağlık Üssü’ne aday olan bir şehirden Batmanlıların, çevre illerde çile çekmesi ne yaman çelişki. Irak’ın Kürt bölgesinden hemen her hafta ortalama 150 ila 200 arasında hasta Batman’ın yolunu tutuyor. Burada tedavi imkanı bulmayanlar, önce Diyarbakır’a ardından da Elazığ’a gidiyor…

OKURLARIN YAZDIKLARI

Sinan S: “Batman’da maalesef iyi doktorları pek fazla tutamıyoruz. Sağlıkta geleceğe yön verecek birikimli yetkililere sahip olamadık...”

Bisen Erençil: “Sağlıkta il il dolaşmaktan bezdik. Çektiğimiz çileyi yetkililer görmüyor mu? Batman’ın hakkı olan yeni hastane beş sene önce yapılsaydı, kendi memleketimde tedavime devam ederdim. Artık  çektiğimiz çilenin son bulmasını istiyoruz. Yeni hastanemizin yapılmasını da dört gözle bekliyoruz.”

Batmanlı Vatandaş: “ Siz yeni hastaneyi yazmaktan bıkmadınız. Biz ise okumaktan, yetkili ve etkililer de söylemekten. Bir kısır döngü devam ediyor.”

Erhan A: “Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir ve Valimiz sayın Hulusi Şahin’e teşekkür ederiz. İnşallah bir an önce yeni hastanenin ihalesi yapılıp temeli atılır.”

Habib Seven: “İnşallah bu sefer olur; çünkü insanlar şehir dışında tedavi olamıyorlar çok zor.”

Deniz Kutlu: “Teşekkürler. Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir’den 500 yataklı yeni hastanesinin ihale haberini bekliyoruz, bu önemli yatırımı takip ediyoruz. Teşekkürler. Valimiz sayın Hulusi Şahin’den bir an önce Batman’a söz verilen ve 6 yıldır bekleyen vatandaşlar müjdeli haberi bekliyor. Teşekkürler sayın Arif Arslan ve Batman Çağdaş Gazetesi.”

Adil A:“Daha önce de Resmi Gazete’de yeni hastanenin yatırımına yönelik bir kararın çıktığını duymuştum. Bu önemli konunun takipçisi olalım.”

Fırat Göymen: “Batman’a 500 yataklı hastane yapılacaksa bilin ki, bunda gazeteci Arif Arslan’ın payı büyüktür.”

Vesim Baran: “Uçak biletleri çok pahalı. Eskiden herkes uçağa binebiliyorken, şimdilerde sadece zenginler binebiliyor. İzmir-Batman ve Antalya-Batman direkt uçak seferlerinin yapılmaması da ayrıca sorun yaratmaktadır. Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir’in çalışmaları var zaten. Kendisine çalışmalarında ve Batman'a sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz.”

Veysi Kubba: “Batman Çağdaş Gazetesi’nin değerli Yazı İşleri Müdürü kardeşim Arif Arslan bey.  Aile büyüğümüz amcam Orhan Kubba'yı gazetenizde konuk ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İzmir’den tüm Batman'lı hemşerilerimize selam ve saygılar sunuyorum.”

Yılmaz Yılmaz: “Orhan Kubba amcayı misafir ettiğiniz için teşekkür ederim. Çok güzel bir röportaj olmuş. Orhan Kubba’yı zaman zaman yollarda görürüm, dedem gördü, babam gördü, ben gördüm ve oğlum gördü, torunum da görür inşallah.”

Mehmet Sabri: “Batman’ın canlı tarihi olan Orhan Kubba’nın röportajını okuyunca bu topraklar gibisinin olmadığına bir kez daha inandım.”

Adnan Başaran: “Eski Batman çok güzeldi, zaman su gibi akıp geçiyor.”

B. Başaran: “Orhan Kubba ile röportaj o kadar akıcı ve güzeldi ki; gazetenizin ve Orhan beyin emeğine sağlık. Çok etkileyici bir hikayesi var gerçekten...”

**************

YENİ HASTANENİN TAKİPÇİSİYİZ…

Zamanın yetkili ve etkililer, daha doğrusu kesinleşen yer yerine başka yerlere götürmek istedikleri için tam 6 yıl yeni hastane yatırımı gerçekleşmedi.
En sonunda, en başta olması gereken yerde yapılması kararlaştırıldı yeni hastanenin.
Ama bu yatırım Batman için çok gecikmişti.
Vali Hulusi Şahin, Güney çevre yolunda yeni hastane için 113 dönümü tahsis etti. Ve yer tartışmalarını sonlandırdı.
Bu yüzden tam 6 yıldır Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a yapılmasını kararlaştırdığı hastanenin hikayesini yazıyor, konuşuyoruz.
500 Yataklı hastane için Batman çok geç kaldı.
Bu önemli yatırım için kimler vaatte bulunmamıştı?
5 Yılda ancak bir yer tespiti yapılabildi.
Güney çevre yolunda 113 dönümlük zemini sağlam bir alanda arazi tahsis edildi.
Bu yatırım için her şey tamam.
Artık 2020’de ihaleye verilmesi bekleniyor.
Bakın Bölge Devlet Hastanesi’nin manzarasına. Bu hastane yetmiyor.
Hastanede yeterli yatak bulunmadığı için ameliyatlar geç yapılıyor.
Yoğun bakım hastaları ve yakınları, Diyarbakır ve Elazığ yollarında perişan oluyor.
Özetle söylemek gerekirse; Batman’ın yeni Hastanesinin 2020 yılının başlarında inşaatına başlanılması bu şehirde yaşayanların tek arzusu.
Batman Çağdaş, bu önemli yatırımın takipçisidir.

Kalın sağlıcakla…