Spor branşlarında yapılan faaliyetlerle Batman üzerindeki ölü toprağını atıyor. Varsa yoksa Futbol diyen sözüm ona sporseverlere Batman Masa Tenisi Takımının faaliyetlerine bakmalarını öneririm. Sessiz sedasız işlerini yapan bu insanlar Batman için bir gurur kaynağı olmuşlardır. Birçok faaliyeti başarıyla icra etmiş bu kişiler bizlere madalyalar ve geleceği parlak sporcular armağan etmişlerdir. Bir okurumuzdan e-mailime gelen yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlimiz Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin başında gelmektedir. Yıllarca Sportif-Sanatsal ve Kültürel etkinliklerden yoksun kalarak yetişen gençlik maalesef kabuğunu kıramayarak hep içine kapanık ve sosyalleşmemenin verdiği eziklikle gerek eğitim de, gerekse de Sportif-Sanatsal ve Kültürel etkinliklerde diğer illerin gerisinde kalmıştır.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün son 5 yıldır yaptığı girişimler sonucunda çocuklarımız ve gençlerimiz Sportif-Sanatsal ve Kültürel etkinliklerle buluşmuş ve ufukları açılmıştır.
Sadece bir branştan örnek vereyim; Masa Tenisi spor branşı birçok insan için basit bir spor olarak gelebilir, seyircisi olmadığı için de küçümsenebilir ama gelin görün ki Masa Tenisi sayesinde bugün Çukurova ve Marmara Üniversitesinde Masa Tenisi Antrenörlüğünü okuyan altı kişi, mezun olup öğretmenlik yapan bir kişi toplumdaki yerini almış bulunmaktadır. Bunların yanı sıra halen sporcu olan çocuklarımız bu spor sayesin de özel okullarda burslu okumaktadır.( Basut Kolejinde üç Özel İrfan İlköğretimde üç ve Özel Sıdık Tekin Lisesi üç sporcu ). Bu okullar önümüzdeki sezon içinde bizlerden yeni öğrenciler talep etmektedirler.
Sözünü ettiğim çocukların hepsi kırsal dediğimiz (Karşıyaka, Seyitler ve Petrol Kent) mahallelerinde oturmaktadırlar.
Masa Tenisi spor branşının İlimize kazandırdıkları başarılara gelince;
Masa Tenisi Federasyonun en üst ligi olan Süper Lig’e çıkması
Takım olarak Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye dördüncüsü
Okullar arası Gençler Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi
Okullar arası Gençler Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi
Okullar arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi
Okullar arası Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü
Ferdi olarak da 2011 sezonunda Minikler kategorisin de Çiftlerde Türkiye üçüncüsü
Teklerde de Türkiye üçüncüsü
Türkiye de 81 İl ve yüzlerce sporcu arasında alınan bu başarı küçümsenemez. Ayrıca Masa Tenisi Federasyonu ilimizde bir ilki gerçekleştirerek Masa Tenisi Süper Lig müsabakalarına ev sahipliği yaparak ilimizin tanıtımına verdiği katkı tartışılamaz.
İlimizde şu an 281 bayan, 1014 erkek toplam 1295 lisanslı sporcu, 6 Ulusal 14 Klasman ve 48 İl Hakemi, 120 Antrenör bulunmaktadır.
Yılda iki sefer yapılan Eğitim Kamplarına ilimizden dört sporcumuz Milli Takım kadrosuna davet edilmiştir.
Ayrıca 2010 yılında İstanbul’da yapılan Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonasına Masa Tenisini Batman’da yaygınlaştıran başarılı Antrenör Hivzullah Ekmen’e görev verilmiştir.
Zaman zaman okurlarımızın yazılarına da yer vermeyi bir görev biliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şu; bu güne kadar Ülke gündeminde böylesi organizasyonlarda hiçbir zaman bir Batmanlının ismi geçmemişti.
MASA TENİSİ ANTRENÖRÜ HİVZULLAH EKMEN
İsmi Hivzullah Ekmen iyi bir antrenör ve desteklenmesi gerekmektedir. Bildiğim bir başka konu ise; Avrupa’dan bir teklif gelmiş Sayın Ekmen’e. Sporcularınızı alın ve gelin diye. Artık Avrupa Batman’a daha yakın. Ancak Hivzullah Ekmen’in mali durumu sporcuları tek başına Avrupa’ya götürmeye müsait değil, bu etik de değil. Birilerinin bu duruma bir el atmaları gerekiyor. Sporun içinden biri olarak çok iyi biliyorum ki bölgeler ve uluslar arası maçlar sporcuların yetişmesi için mükemmel birer ortamdır. Batman’da birçok resmi ve özel kuruluş var. Sponsorluk yasası kapsamında bu gençlere yardım eli uzatılmalı.
Yazımın başında da belirttiğim gibi spor denilince maalesef varsa yoksa Futbol anlaşılmaktadır. Allah’tan futbolu sevmiyorum, dahası nefret ediyorum. Takım bile tutmuyorum bu yüzden. Futbolu sevmemem futbola olan nefretimden değil, ülkemde futbola yüklenen misyondan kaynaklanmaktadır. Birileri dünyanın parasını cebine cukka ederken bizde taraftar denilen bir kitle sağa sola saldırmayı, bira içip kritik yapmayı sporseverlik olarak lanse ettiklerindendir futbola olan ilgisizliğim. Futbola ayrılan bütçelerle Türkiye gençliği 2012 olimpiyatlarında rekor üzerine rekor kırabilirdi. Alın size Fenerbahçe takımı ile ilgili şike olayları ve yakalanan zevatlar. Yemin töreni, Kürt sorunu, işsizlik bir yana, tek başına bu şike olayı tüm ülke gündemini yutmuş bir vaziyette. Futbola olan düşkünlüğümüz sayesinde öteki branşlara uzak kaldık. Alın size Batmanlı Hivzullah Ekmen’in durumu. Birçok başarılı sporcuyu ülkeye kazandırmış, işin ehli bir isim. Sporcularından bahsettiğinde gözlerinin ışıltısı görülmeye değer. İşini tam bir profesyonel edasıyla yapmasının yanı sıra amatör ruhunu da kaybetmemiş. Bu tür antrenörlerin desteklenmesi lazım.